Doorgaan naar hoofdcontent

Zo breng je makkelijk een Scandinavische sfeer in huis


Een Scandinavisch interieur wordt nu ook bij ons erg populair. Maar wat zijn de belangrijkste elementen belangrijkste elementen in een Scandinavisch interieur?Houten vloer centraal 

In een Scandinavisch interieur staat een houten vloer centraal.  In zo'n interieur maakt men immers opvallend veel gebruik van natuurlijke materialen.
Besloot je je woning een Scandinavisch sfeer te geven? Kies dan voor alle kamers van je woning een houten vloer, behalve in de badkamer.

Kies bij voorkeur voor een houten vloer in licht hout.

Eenvoud en natuurlijk 

Eenvoud en natuur zijn de twee sleutelwoorden in een Scandinavisch interieur.

Neutrale kleuren zoals wit, grijs en blauw domineren en worden afgewisseld met rustgevende aardetinten.
Een Scandinavisch interieur is nochtans niet kleurloos. kleurloos. Vooral accessoires als woningtextiel en behangpapier brengen kleur in je woning.

Met bloemen te verwerken krijg je ook meer kleur en afwisseling in je Scandinavisch interieur.
Kleine decoratie en woonaccessoires in allerlei opvallend kleuren duiken in een Scandinavisch interieur steeds meer en meer op.

Natuurlijke materialen

In Scandinavië houdt men van natuurlijke materialen. Hout staat centraal en mag overal terugkomen: van de meubels tot de vloeren maar ook op de muren en het plafond. Door bepaalde houtsoorten te bewerken met oliën, verkrijg je ook die verweerde look die vaak zeer typerend is voor Scandinavisch design.

Een Scandinavisch interieur is niet alleen mooi maar ook praktisch 

In het uitgebreide gamma aan Scandinavische meubelen vind iedereen die meubelen die aan zijn of haar keuze beantwoorden.

In een Scandinavisch interieur:

  • Plaats je de kachel of je open haard niet centraal zoals dat in een West- Europees interieur het geval is. In een Scandinavisch interieur staat je verwarmingstoestel in een hoek van de kamer wat voor een gans andere sfeer zorgt  hoek van de ruimte geplaatst. Dit zorgt meteen voor een heel ander zicht.
  • Een Scandinavisch interieur is milieubewust ingericht. Het is in de eerste plaats uitstekend geïsoleerd  
  • Maak je gebruik van duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp
  • Hou de grens tussen binnen en buiten laagdrempelig: een veranda of terras passen daarbij uitstekend.  Zo geniet je maximaal van de gezonde en deugddoende buitenlucht. Niet alleen de veranda, maar even goed het terras wordt meer en meer ingericht als een volwaardige kamer met een leuk tapijt, decoratie en comfortabele tuinmeubelen waarvan je niet zou zeggen dat ze voor de tuin bestemd zijn.
Besloot je je woning Scandinavisch in te richten? De vele tips op onderstaande website helpen je daarbij!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…