Zo breng je makkelijk een Scandinavische sfeer in huis


Een Scandinavisch interieur wordt nu ook bij ons erg populair. Maar wat zijn de belangrijkste elementen belangrijkste elementen in een Scandinavisch interieur?Houten vloer centraal 

In een Scandinavisch interieur staat een houten vloer centraal.  In zo'n interieur maakt men immers opvallend veel gebruik van natuurlijke materialen.
Besloot je je woning een Scandinavisch sfeer te geven? Kies dan voor alle kamers van je woning een houten vloer, behalve in de badkamer.

Kies bij voorkeur voor een houten vloer in licht hout.

Eenvoud en natuurlijk 

Eenvoud en natuur zijn de twee sleutelwoorden in een Scandinavisch interieur.

Neutrale kleuren zoals wit, grijs en blauw domineren en worden afgewisseld met rustgevende aardetinten.
Een Scandinavisch interieur is nochtans niet kleurloos. kleurloos. Vooral accessoires als woningtextiel en behangpapier brengen kleur in je woning.

Met bloemen te verwerken krijg je ook meer kleur en afwisseling in je Scandinavisch interieur.
Kleine decoratie en woonaccessoires in allerlei opvallend kleuren duiken in een Scandinavisch interieur steeds meer en meer op.

Natuurlijke materialen

In Scandinavië houdt men van natuurlijke materialen. Hout staat centraal en mag overal terugkomen: van de meubels tot de vloeren maar ook op de muren en het plafond. Door bepaalde houtsoorten te bewerken met oliën, verkrijg je ook die verweerde look die vaak zeer typerend is voor Scandinavisch design.

Een Scandinavisch interieur is niet alleen mooi maar ook praktisch 

In het uitgebreide gamma aan Scandinavische meubelen vind iedereen die meubelen die aan zijn of haar keuze beantwoorden.

In een Scandinavisch interieur:

  • Plaats je de kachel of je open haard niet centraal zoals dat in een West- Europees interieur het geval is. In een Scandinavisch interieur staat je verwarmingstoestel in een hoek van de kamer wat voor een gans andere sfeer zorgt  hoek van de ruimte geplaatst. Dit zorgt meteen voor een heel ander zicht.
  • Een Scandinavisch interieur is milieubewust ingericht. Het is in de eerste plaats uitstekend geïsoleerd  
  • Maak je gebruik van duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp
  • Hou de grens tussen binnen en buiten laagdrempelig: een veranda of terras passen daarbij uitstekend.  Zo geniet je maximaal van de gezonde en deugddoende buitenlucht. Niet alleen de veranda, maar even goed het terras wordt meer en meer ingericht als een volwaardige kamer met een leuk tapijt, decoratie en comfortabele tuinmeubelen waarvan je niet zou zeggen dat ze voor de tuin bestemd zijn.
Besloot je je woning Scandinavisch in te richten? De vele tips op onderstaande website helpen je daarbij!

Reacties