Wat is een veilige trampoline voor thuis?

Wil jij je kinderen meer laten buien spelen en laten genieten van de deugddoende buitenlicht, en ben je daarvoor op zoek naar een betrouwbare en veilige trampoline? Dan zal je met enkele belangrijke factoren moeten rekening houden. Trampolines bestaan immers in vele uitvoeringen, prijzen en afmetingen. Het is dan ook niet gemakkelijk om het meest veilige exemplaar te kiezen. Waar moet je zeker op letten bij de keuze van de meest veilige trampoline? 


Groeiende belangstelling

Trampolines zijn erg populair, en die populariteit neemt zowel bij de jeugd als de volwassenen nog steeds sterk toe. Zorg er voor dat je de trampoline gedeeltelijk en nog beter geheel kunt ingraven. Dat verhoogt de veiligheid van het toestel aanzienlijk.

Zorg er voor dat je de trampoline gedeeltelijk en nog beter geheel kunt ingraven. Dat verhoogt de veiligheid van het toestel aanzienlijk. Dat weerspiegelt zich uiteraard in het uitgebreide gamma aan trampolines, van de meest eenvoudige tot de meest gesofisticeerde.

Trampolines zijn er in alle denkbare uitvoeringen, kleuren vormen en prijzen. Je keuze hangt uiteraard van verschillende factoren af,  en zeker van de beschikbare ruimte in je tuin. Maar dat is niet langer een probleem. Je hebt veilige trampolines zowel voor kleine als voor grote tuinen.

Soorten trampolines

Je hebt de keuze tussen verschillende soorten trampolines. Zo zijn er duidelijke verschillen tussen een wedstrijdtrampoline en een voor thuis. Een trampoline voor thuis is in de eerste plaats veilig en betrouwbaar. Ook de afmetingen ervan zijn van doorslaggevende aard.

Zo heb je de keuze tussen:

Ronde trampolines:zijn veilig voor thuis. Je springt hier vooral naar het midden van de trampoline en dat zorgt voor maximale veiligheid. Een ronde trampoline is veiliger dan welke andere soort trampoline ook. Kies voor een ronde trampoline met bescherm net

Rechthoekige trampolines: zijn in de eerste plaats geschikt voor kleine tuinen

Onmisbare accessoires voor een veilige trampoline
  • Trampolines met een extra beschermrand: deze beschermrand moet strak over de buis en de veren van je trampoline worden gespannen
  • De lengte van de veren van je trampoline: hoe langer en hoe meer de veren, hoe soepeler je trampoline
  • Trampolines met een soepel randkussen: zorgen voor maximale veiligheid
  • Dikte van de stalen buizen: de buizen van een veilige trampoline zijn onderaan dikker dan bovenaan

Een veilige trampoline is een Berg trampoline

Een Berg trampoline garandeert je maximale veiligheid. Berg beschikt niet voor niets over meer dan dertig jaar ervaring wat het produceren van trampolines en buitenspeelgoed betreft.

Alle trampolines voldoen immers aan de strengste veiligheidsvoorschriften van zowel alle Europese keurmerken. Ze worden in een eigen labo extra getest en gelden dan ook voor de meest veilige trampolines die je maar kunt vinden.

Berg trampolines zijn gemaakt van de meest duurzame materialen, en staan garant voor jarenlang onbezorgd speelplezier.

Reacties