Het verschil tussen champagne brut en demi- sec

Naar aanleiding van de (eindejaars) feesten zullen de komende dagen en weken weer heel wat flessen bubbels worden ontkurkt.  Ben jij nog op zoek naar een fles kwalitatieve bubbels, maar weet je nog niet welke soort champagne je zal nemen? Voor het maken van de juiste keuze moet je in de eerste plaats het verschil kennen tussen champagne Brut en De- Sec.

Een champagne Brut is een perfecte keuze voor liefhebbers van droge schuimwijnen. De betere kwaliteit Bruts krijgen een tweede gisting van minstens twaalf maanden. Daardoor onderscheiden ze zich door hun opvallende frisheid en luchtigheid. Een sprekend én zeker lekker voorbeeld hiervan is de nieuwe champagne Bernard- Massard Sélection Brut, beslist een aanrader van dit vooraanstaand champagnehuis precies 91 jaar bestaat.

Démi- sec

Champagne Démi- Sec betreft een cuvée met een opvallend fruitige smaak en zachtere toetsen dan de champagne Brut. Hou je van fruitige champagne maar ook van het drgere van de Brut champagnes? Dan is een Champagne Brut Rosé beslist iets voor jou. Deze laatste soort champagne combineert de fruitigheid van de rosée met de drogere smaak van de Champagne Brut.

Lees hier alles over champagne

Reacties