Doorgaan naar hoofdcontent

Tuin: bouw je eigen zwembad

Steeds meer landgenoten dromen van een privé zwembad in hun tuin, en vele maken deze droom ook écht waar. Privé zwembaden schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. En zeg nu zélf, wat is er tijdens de zomermaanden gezelliger dan een verfrissende duik met het ganse gezin in je eigen zwembad? Privé zwembaden van de jongste generatie lijken in niets meer op die van enkele jaren geleden. Ze zijn er nu in alle materialen, vormen, design, afmetingen én prijsklassen. Op wat moet je letten bij je keuze en de bouw van je zwembad en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Tot voor enkele jaren moest je over een gespekte bank-
rekening beschikken om in eigen zwembad baantjes te
trekken. Daar kwam de jongste jaren verandering in
Het gamma zwembaden was nooit eerder zo groot dan vandaag. Iedere waterrat die in eigen vertrouwde omgeving een baantje wil trekken, vindt wel een exemplaar die aan zijn wensen én zijn bankrekening voldoet. Overweeg je als zovelen de bouw van je eigen zwembad, dan heb je de keuze uit opblaasbare zwembaden maar ook (design) modellen in hout, met frame, mon- block en stapelblok zwembaden. Er zijn ook privé zwembaden uit beton, polyester en staal.  Er is steeds wel een zwembad dat in je tuin past.
Permanent of tijdelijk zwembad

Overweg je de bouw van je eigen zwembad, ga dan zeker niet lukraak tewerk. Vraag is of je een tijdelijk of een permanent zwembad in je tuin wil, dat is uiteraard een groot verschil. Deze keuze heeft uiteraard ook gevolgen voor zowel de plaatsing als de bouw van je zwembad. Voor een tijdelijk zwembad heb je geen vergunning nodig, en dat kun je gemakkelijk monteren en demonteren. Je moet dan wél een trap plaatsen, en dat maakt een opbouw zwembad wel minder veilig voor kinderen. Je hebt in dit geval ook geen contact met diegenen die in het zwembad vertoeven en ook het zicht van de omstaanders wordt ernstig verstoord.

Ingebouwd zwembad

Een ingebouwd zwembad is duurder wat zowel plaatsing als onderhoud betreft, maar het laat zich wél beter in de tuin of op het terras integreren. Je kan er ook gemakkelijke een springplank, een volleybalnet of waterpolo doelen en andere 'gadgets' aan toevoegen.

Binnen of buitenzwembad

Ga je voor een binnen of een buiten zwembad? Niet onbelangrijk, want ons wisselvallig klimaat zorgt er voor dat je niet alle dagen van je buiten zwembad kunt genieten. Je hebt verschillende mogelijkheden om daar wat aan te doen. Een binnenzwembad is uiteraard het meest logische, maar ook veruit het duurste. Je moet er trouwens ook voldoende ruimte ter beschikking voor hebben.
Een binnenzwembad vraagt uiteraard een grotere
investering, maar de mogelijkheden zijn dan zo
goed als onbeperkt.
Een buitenzwembad met overkapping is erg populair, in de eerste plaats vanwege zijn prijs. Met zo'n binnenzwembad geniet je van maximale privacy, je moet ook niet steeds om de haverklap je afdekzeil boven halen en je zwembadwater zal veel minder vlug vervuilen. De kosten van zo'n binnenzwembad wegen uiteraard zwaar op je budget. Naast het zwembad zelf, moet je immers ook investeren in een dampwerend dak, een aangepaste verlichting en een ontvochtigingssysteem. Voor een buitenzwembad heb je dan weer een meer dan grote tuin nodig en het onderhoud ervan mag je zeker niet onderschatten, een binnenzwembad vraagt overigens ook op tijd en stond een aangepast onderhoud.

Bouwergunning

Tot voor kort had je voor een permanent zwembad nog een bouwvergunning nodig, maar dat is nu niet meer het geval.
Bedraagt de totale oppervlakte van je zwembadinfratruc-
tuur niet méér dan 80 m2 dan heb je geen vergunning
nodig en architect nodig
Je hebt meestal wél meldingsplicht. Voor een buitenlucht zwembad is geen vergunning meer nodig vanaf het moment dat je zwembad  zich binnen een afstand van dertig meter van je woning en... niet in je voortuin bevindt. Wil je de rompslomp van zo'n vergunningsaanvraag vermijden, dan mag de totale oppervlakte van je niet overdekt zwembad niet méér dan tachtig vierkante meter bedragen, eventueel terras, siervijver en toegang inbegrepen. Voldoet je aan al deze voorschriften dan heb je niet alleen geen vergunning nodig, maar kun je jouw zwembad eventueel zelfs zonder architect realiseren. Is voor je zwembad wél een vergunning nodig, dan moet je ook een architect inschakelen van zodra je zwembad groter is dan 150 m2.
 • Kooptips: de prijs van zowel een buiten- als een binnenzwambad hangt van vele factoren af. Voor een compleet én veilig gezinszwembad  mag je niettemin op een investering van minimum 10000 euro rekenen.

Reacties

 1. In deze tijd is er voor iedereen die een zwembad wilt iets te kiezen. Je hebt inbouwzwembaden die je als een bouwpakket koopt. daar betaal je soms maar €1000 tot €2000 voor. Ideaal al zeg ik het zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft u behoefte aan een lening? Wij opereren internationale lening bedrijf geven wij leningen aan particulieren, bedrijven, vestigingen, zakelijke organisaties en mensen van alle soorten over de hele wereld. Bent u behoefte aan een lening voor enig doel? Bent u in een financieel probleem, heb je nodig financiële oplossing kapitaal lening Home is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk, goedkoop en snel. Neem vandaag contact met ons op voor die lening die u nodig heeft, kunnen wij elke lening aan uw budget aan te passen op slechts 3% rente. Neem contact met ons op via e-mail: success_11@yahoo.com of whatsApp: + 15714897172

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Heeft u behoefte aan een lening? Wij opereren internationale lening bedrijf geven wij leningen aan particulieren, bedrijven, vestigingen, zakelijke organisaties en mensen van alle soorten over de hele wereld. Bent u behoefte aan een lening voor enig doel? Bent u in een financieel probleem, heb je nodig financiële oplossing kapitaal lening Home is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk, goedkoop en snel. Neem vandaag contact met ons op voor die lening die u nodig heeft, kunnen wij elke lening aan uw budget aan te passen op slechts 3% rente. Neem contact met ons op via e-mail: success_11@yahoo.com of whatsApp: + 15714897172

   Verwijderen
 3. Heeft u behoefte aan een lening? Wij opereren internationale lening bedrijf geven wij leningen aan particulieren, bedrijven, vestigingen, zakelijke organisaties en mensen van alle soorten over de hele wereld. Bent u behoefte aan een lening voor enig doel? Bent u in een financieel probleem, heb je nodig financiële oplossing kapitaal lening Home is de oplossing voor al uw financiële problemen, onze leningen zijn gemakkelijk, goedkoop en snel. Neem vandaag contact met ons op voor die lening die u nodig heeft, kunnen wij elke lening aan uw budget aan te passen op slechts 3% rente. Neem contact met ons op via e-mail: success_11@yahoo.com of whatsApp: + 15714897172

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…