Doorgaan naar hoofdcontent

Auto: veilige autostoel voor kinderen

Koning auto is uit onze samenleving onmogelijk weg te denken. Het verkeer neemt nog van jaar tot jaar toe, en dat komt de veiligheid van de weggebruikers zeker niet ten goede. Gelukkig hebben autoconstructeurs de laatste jaren steeds meer oog voor onze veiligheid. Maar hoe is het gesteld met de veiligheid van onze kinderen? Voor hen is een veilige autostoel erg belangrijk én wettelijk verplicht. Wat verstaat men onder een veilige autostoel, en waar moet je op letten bij de aankoop ervan?

 Autostoelen voor kinden moet aan verschillende
veilig-heidsvoorschriften voldoen
Kinderen kleiner dan 1,35 meter zijn verplicht in een voor hen geschikte en dus veilige autostoel te worden vervoerd. Kinderen groter dan 1,35 meter nemen plaats op een verhogingszitje al of niet met een ruggesteun of dragen een autogordel.

Veiligheidssysteem Isofix

Bij de aankoop van een autostoel is het belangrijk dat deze het Isofix- label draagt. Dat garandeert je immers maximale veiligheid. Kies je een autostoel met dit label, dan moet je er zeker voor zorgen dat je auto is uitgerust met Isofix bevestigingspunten. Bij dit systeem wordt de autostoel vastgemaakt aan de binnenstructuur van je wagen. De stoel wordt dus niet vastgemaakt met behulp van de autogordel, maar met de bevestigingspunten die zich aan de autostoel zelf bevinden. Die klik je dan vast in speciaal daarvoor voorziene haken tussen de zitbank en de rugleuning van  je autozetel.

Autostoel bevestigen met autogordel

Een tweede mogelijkheid bestaat er in je autostoel in je wagen te bevestigen met je autogordels. Is dit bij jou het geval, bevestig dan het stoeltje zo stevig  mogelijk aan de zitting van je autozetel.
Een autostoel met het Isofix label maak je vast aan de
structuur van je wagen. Een tweede mogelijkheid is
hem in je wagen bevestigen met je autogordels
Zorg er zeker voor dat de autostoel niet kan kantelen of wegglijden. Om de autostoel veilig te kunnen bevestigen, mag er ook geen speling zittenop je autogordels. Om je kind achteraan altijd goed in de gaten te kunnen houden, zijn speciaal hiervoor ontworpen achteruitkijkspiegels in de handel.

Verstelbare autostoeltjes

Leg je met je gezin lange afstanden af of reis je met de wagen naar je favoriete vakantiebestemming, dan is een verstelbare autostoel bijzonder handig. Vele modellen autostoelen zijn uitgerust met een slaapstand. De stoel is dan in meerdere standen verstelbaar. De meest eenvoudige autostoelen zijn verstelbaar in twee standen, anderen beschikken over zeven standen. Zorg er voor dat je autostoel in de hoogte verstelbaar is, zodat hij mee groeit met je kind.

Juist gebruik

Niet alleen de juiste keuze van autostoel is belangrijk, voor een maximale veiligheid moet je hem ook op de juiste manier gebruiken. Een slecht gebruik van je autostoel kan letsels en/of verwondingen veroorzaken. Een regelmatige controle van je autostoel is noodzakelijk. Die moet immers regelmatig aangepast worden aan de lengte van je kind.
Ben je op zoek naar een zitverhoger voor kinderen groter dan 1,35 meter, let er dan zeker op dat de rugleuning en de zijsteunen verstelbaar zijn voor extra bescherming.

Extra tips van de autocontrole
  • Veiligheid autostoel: een objectief criterium om de veiligheid van een autostoel te controleren is het gewicht van je kind. Autostoelen hebben een indeling naargelang het gewicht van het kind. Kinderen mogen op een verhogingszitje vanaf 15 kilo.
  • Verhogingskussens: deze zijn goedgekeurd voor kinderen met een gewicht vanaf vijftien kilo. Deze verhogingskussens zijn  ingedeeld voor kinderen tot 18 kilo. Laat je kind echter zo lang mogelijk in zijn  autostoel.
  • Zwangere vrouwen: de autogordel is ook verplicht voor zwangere vrouwen, dit ter bescherming van moeder en baby.
digitale marketing                                                                                                     
digitale marketing

Alles wat je baby wil bij kidsroom!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…