Vakantie: geniet van de rust in Nieuwpoort

Ben je dringend aan rust en ontspanning toe, en kijk je uit naar een weekendje weg in eigen land? Overweeg dan zéker een verblijf in Nieuwpoort, waar je volop kunt genieten van de rust midden de schitterende natuur. Bij een bezoek aan de Vlaamse kunst moet het niet altijd Oostende of Blankenberge zijn. Ook in onze andere badsteden valt er in alle seizoenen heel wat te beleven, zéker in Nieuwpoort. Het voorjaar is het meest geschikt om in alle rust met de vele troeven van dit typische badstadje te kunnen genieten. Nieuwpoort lokt, als hoofdstad van de verse vis, jaarlijks meer en meer toeristen. Niet alleen uit eigen land, maar uit zeker ook uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Nieuwpoort is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en waterratten maar ook op het vlak van kunst, cultuur, geschiedenis en natuur weet dit kuststadje zijn bezoekers heel wat te bieden.


Nieuwpoort gaat prat op de enigste natuurlijke haven
aan de Vlaamse kust
Nieuwpoort is bijzonder rijk aan waardevolle monumenten. Het meest bekende is ongetwijfeld het Koning Albert I monument, dat dateert uit 1938 en op initiatief van de verschillende oudstrijdersverenigingen werd opgericht. Het telt maar liefst twintig verschillende zuilen, die op hun beurt een ringbalk dragen met een lengte van honderd meter. Vanan daaruit is het heerlijk wandelen en genieten van de wijdse vergezichten over de indrukwekkende IJzervlakte. 


Enige natuurlijke haven

Nieuwpoort heeft de kleinste, maar ook de enige natuurlijke haven van de Vlaamse kust binnen haar grenzen. De Nieuwpoortse haven staat zowel in binnen- als in het buitenland bekend voor ze uitstekende versheid en kwaliteit van zijn garnalen die dagelijkse worden aangevoerd. De haven van Nieuwpoort bevindt zich ter hoogte van de IJzermonding en is zéker een bezoek meer dan waard. Niet alleen de dagverse garnalen en vis wacht er op jou, maar ook de de schepen voor de verschillende havenrondvaarten die allen van hieruit vertrekken en de mooiste plaatsjes van de stad aandoen.


Grootste jachthaven van Noord- Europa

De jachthaven is dé trots van Nieuwpoort. Het is dan
ook de grootste van Noord- Europa
De jachthaven is dé blikvanger van Nieuwpoort. Niet verwonderlijk, want het is meteen de grootste jachthaven van Noord- Europa. Tijdens zo'n havenrondvaart die gemiddeld één uur duurt, maak je ook kennis met de vele torens van de stad en hun trieste (oorlogs) geschiedenis.
Fiets- en wandelparadijs

Nieuwpoort is ook bijzonder aantrekkelijk voor zowel fiets- als wandelfans, en dan vooral de groene deelgemeenten Sint- Joris en Ramskapelle. Deze bezitten tal van uitstekend bewegwijzerde en goed onderhouden fiets- en wandelpaden die de mooiste hoekjes van de gemeenten doorkruisen. Deze regio is in maart het decor van de wielerdriedaagse van West- Vlaanderen. Op vier maart start aan de Vismijn de tweede rit richting  Ichtegem.

Heerlijk tafelen

Net zoals dat overal aan de Belgische kust het geval is, is het ook in Nieuwpoort heerlijk tafelen in de talrijke en sfeervolle visrestaurants. Zowel in het stadscentrum als op de kaai bevinden er zich vele restaurants met de lekkerste en zéker de verste vis van het land op hun menu. En met de talrijke parken en speeltuinen is Nieuwpoort ongetwijfeld ook een écht kindvriendelijke vakantiebestemming.
  • Richtprijzen: Een verblijf in een B&B heb je in Nieuwpoort vanaf 55 euro per nacht. In één van de vele comfortabele hotels kun je al terecht vanaf 88 euro per nacht en voor één nacht in een gastenkamer betaal je vanaf 85 euro. 
  • Info: www.nieuwpoort.be

Reacties