Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantie: geniet van de rust in Nieuwpoort

Ben je dringend aan rust en ontspanning toe, en kijk je uit naar een weekendje weg in eigen land? Overweeg dan zéker een verblijf in Nieuwpoort, waar je volop kunt genieten van de rust midden de schitterende natuur. Bij een bezoek aan de Vlaamse kunst moet het niet altijd Oostende of Blankenberge zijn. Ook in onze andere badsteden valt er in alle seizoenen heel wat te beleven, zéker in Nieuwpoort. Het voorjaar is het meest geschikt om in alle rust met de vele troeven van dit typische badstadje te kunnen genieten. Nieuwpoort lokt, als hoofdstad van de verse vis, jaarlijks meer en meer toeristen. Niet alleen uit eigen land, maar uit zeker ook uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Nieuwpoort is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en waterratten maar ook op het vlak van kunst, cultuur, geschiedenis en natuur weet dit kuststadje zijn bezoekers heel wat te bieden.


Nieuwpoort gaat prat op de enigste natuurlijke haven
aan de Vlaamse kust
Nieuwpoort is bijzonder rijk aan waardevolle monumenten. Het meest bekende is ongetwijfeld het Koning Albert I monument, dat dateert uit 1938 en op initiatief van de verschillende oudstrijdersverenigingen werd opgericht. Het telt maar liefst twintig verschillende zuilen, die op hun beurt een ringbalk dragen met een lengte van honderd meter. Vanan daaruit is het heerlijk wandelen en genieten van de wijdse vergezichten over de indrukwekkende IJzervlakte. 


Enige natuurlijke haven

Nieuwpoort heeft de kleinste, maar ook de enige natuurlijke haven van de Vlaamse kust binnen haar grenzen. De Nieuwpoortse haven staat zowel in binnen- als in het buitenland bekend voor ze uitstekende versheid en kwaliteit van zijn garnalen die dagelijkse worden aangevoerd. De haven van Nieuwpoort bevindt zich ter hoogte van de IJzermonding en is zéker een bezoek meer dan waard. Niet alleen de dagverse garnalen en vis wacht er op jou, maar ook de de schepen voor de verschillende havenrondvaarten die allen van hieruit vertrekken en de mooiste plaatsjes van de stad aandoen.


Grootste jachthaven van Noord- Europa

De jachthaven is dé trots van Nieuwpoort. Het is dan
ook de grootste van Noord- Europa
De jachthaven is dé blikvanger van Nieuwpoort. Niet verwonderlijk, want het is meteen de grootste jachthaven van Noord- Europa. Tijdens zo'n havenrondvaart die gemiddeld één uur duurt, maak je ook kennis met de vele torens van de stad en hun trieste (oorlogs) geschiedenis.
Fiets- en wandelparadijs

Nieuwpoort is ook bijzonder aantrekkelijk voor zowel fiets- als wandelfans, en dan vooral de groene deelgemeenten Sint- Joris en Ramskapelle. Deze bezitten tal van uitstekend bewegwijzerde en goed onderhouden fiets- en wandelpaden die de mooiste hoekjes van de gemeenten doorkruisen. Deze regio is in maart het decor van de wielerdriedaagse van West- Vlaanderen. Op vier maart start aan de Vismijn de tweede rit richting  Ichtegem.

Heerlijk tafelen

Net zoals dat overal aan de Belgische kust het geval is, is het ook in Nieuwpoort heerlijk tafelen in de talrijke en sfeervolle visrestaurants. Zowel in het stadscentrum als op de kaai bevinden er zich vele restaurants met de lekkerste en zéker de verste vis van het land op hun menu. En met de talrijke parken en speeltuinen is Nieuwpoort ongetwijfeld ook een écht kindvriendelijke vakantiebestemming.
  • Richtprijzen: Een verblijf in een B&B heb je in Nieuwpoort vanaf 55 euro per nacht. In één van de vele comfortabele hotels kun je al terecht vanaf 88 euro per nacht en voor één nacht in een gastenkamer betaal je vanaf 85 euro. 
  • Info: www.nieuwpoort.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…