Doorgaan naar hoofdcontent

Senioren GSM eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Foto's maken, je mails nakijken, chatten en je favoriete televisieprogramma's volgen. Als je de jongste generatie GSM's ziet, vragen velen zich af of je met deze gesofisticeerde toestellen nog wel kunt bellen en doodgewone berichtjes versturen. Toch heeft niet iedereen nood aan zo'n ingewikkelde alleskunners. Een groot deel van de bevolking stelt eenvoud en gebruiksvriendelijkheid écht op prijs. Senioren hebben het bijzonder moeilijk met de meestal bijzonder ingewikkelde menustructuur van de meeste gsm- toestellen. Wat is dan een gebruiksvriendelijke GSM voor senioren en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Senioren hebben geen behoefde aan ingewikkelde
gsm- toestellen. Eenvoud en
gebruiksvriendelijkheidstaan bij hen bovenaan
De vele functies van de huidge gsm- toestellen worden door senioren nauwelijks gevonden, andere opties worden compleet niet gebruikt wegens te ingewikkeld. En dan hadden we het niet eens over de duidelijkheid en leesbaarheid van het scherm. Deze evolutie in muldimedialand is er de oorzaak van dat enkele producenten zich specialiseerden in de ontwikkeling van GSM's voor senioren. Aan welke eisen moet zo'n senioren gsm voldoen en hoe ziet zo'n toestel er uit? Hoevel kost een gsm voor senioren?

Een belangrijk deel van de senioren die zich een GSM- toestel aanschaft, heeft het dan weer moeilijk met de goede hoorbaarheid van de toestellen. Toch vinden senioren een gsm belangrijk. Ze willen immers zo lang mogelijk hun zelfstandigheid behouden en aan het maatschappelijk leven kunnen blijven deelnemen. Een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en duidelijk verstaanbare gsm kan hen daar flink bij helpen. Hebben de belangrijkste producenten van gsm- toestellen weinig of geen aandacht voor deze bevolkingsgroep. zodat nu enkele producenten zich specialiseerden in het ontwerpen en op de markt brengen van senioren GSM's. Met succes, want zij spelen met hun toestellen maximaal in op de noden en wensen van de senioren.

Goede herkenbaarheid

Volgens de resultaten van een recent onderzoek willen senioren dat een gsm zo weinig mogelijk afwijkt van hun vertrouwd tefeloontoestel. Een goede herkenbaarheid is voor hen erg belangrijk. Ook als hun geheugen hen geregeld in de steek laat, weten ze nog meestal wel hoe een telefoontoestel eruit ziet en waarvoor hij wordt gebruikt. Wijkt het design van de gsm- toestellen daar té veel van af, dan verkleint ook de herkenbaarheid ervan.

Goede leesbaarheid en grote toetsen

Bij de keuze van hun gsm- toestel plaatsen senioren de leesbaarheid van het scherm en grote, gebruiksvriendelijke toetsen bovenaan hun verlanglijstje. Senioren met een vermindert zicht hebben écht nood aan cijfers en letters in zwart- wit voor een maximaal contrast en zo weinig mogelijk kans op verwarring bij het maken van tekstberichten( sms'en).

Het Oostenrijkse Emporia is een van de belangrijkste
producenten van senioren gsm's
Andere pluspunten zijn een duidelijk kleurenscherm en fel oplichtende toetsen. Een extra aanduiding op het cijfer vijf verhoogt nog hun gebruiksgemak. Een bolletje of een ander herkenningsteken maakt het de ouderen immers mogelijk haast blindelings hun toetsen te vinden.

Voorkeurnummers

Omdat bij oudere senioren hun geheugen hen al eens in de steek laat, is een gsm met voorkeurnummers een aanrader.Bij deze telefoons kan achter elk cijfer een telefoonnummer voorgeprogrammeerd worden, zodat er geen nummers meer moeten onthouden worden. Zijn er (jonge) senioren die van hun gsm- toestel méér verlangen dan alleen bellen en sms'en, dan is een toestel met een klassieke menustructuur onvermijdelijk. Nog voor extra gebruiksgemak kunnen de verschillende functies bij deze aangepaste senioren gsm's van buitenaf bedient worden.

Opnemen met gelijk welke toets

Bij de bediening van hun gsm hebben senioren de grootste problemen met het starten of het beïndigen van een gesprek. Grote, gekleurde toetsen zijn een hulp, maar enkele producenten maken het de senioren nog gemakkelijker door een gesprek te beginnen of te beïndigen door om het even welke toets te drukken.
Een klap- en schuif gsm zijn voor senioren nog het handigst, omdat deze vanzelf een gesprek starten of beïndigen door het toestel open of dicht te klappen.
Het opladen van de batterij is het
gemakkelijkst via een toestel waarin
de gsm wordt geplaatst

Tijdig batterij opladen

Omdat het belangrijk is dat bejaarden dag en nacht iemand zouden kunnen bereiken, moeten ze tijdig verwittigd worden om hun toestel op te laden. Dit opladen van de batterij gaat bij ouderen gemakkelijker via een toestel waarin de gsm kan geplaatst worden, dan via een klassieke adapter. Kies ook voor een toestel waarvan het gespreksvolume aan de buitenkant regelbaar is. Voor slechthorenden is het bij sommige toestellen mogelijk via een loopset het geluid storingsvrij te versterken en dit op de t- stand van hun gehoorapparaat.

Seniorentelefoons van Emperia

Een producent die zich volledig focuste op de productie van gsm's voor senioren is het Oostenrijkse Emperia. Dat wist zijn omzet in amper twee jaar tijd te verdubbelen tot honderd miljoen euro. Vorig jaar verkocht het in ons land zo'n 15000 toestellen. Emperia bracht recent een toestel op de markt dat aan een horloge kan worden gelinkt, een systeem waarmee men in geval van nood de hulpdiensten kan verwittigen. Een grote opvallende toets aan de buitenkant van het toestel zorgt ervoor dat onmiddellijk naar een noodnummer kan worden gebeld.
  • Richtprijs senioren gsm: de prijs van een senioren gsm varieert van 75 euro voor de Nokia 2600 tot 500 euro voor de Secufone.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…