Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe kleding kopen: Kleur en stijl die je best passen

Met het voorjaar in zicht kijken velen belangstellend uit naar de uitstalramen van de kledingswinkels waar het al volop zomert. Bij je kledingkeuze is kennis en waakzaamheid geboden. Niet alle modelletjes zijn voor iedereen geschikt. Met de groeiende belangstelling voor alles wat met ons uiterlijk te maken heeft, is men vooral de laatste jaren meer en meer aandacht gaan besteden aan kleur en stijl van onze outfit. Welke kleur- en stijltypes bestaan er en hoe kiezen we het type dat ons het best past?


Bij het kiezen van een nieuwe outfit moet je niet alleen met
de stijl, maar zeker ook met de kleur rekening houden
De nieuwe lente- en zomercollectie hangt al in de winkelrekken. Vooral voor de dames wordt het dus de hoogste tijd voor een nieuwe outfit. Maar hoe ga je tewerk bij het kiezen van de voor jou meest geschikte kledingstijl en kleuren? Als je met je nieuwe garderobe een eerste keer uitpakt, wil immers niemand uit de toon vallen. Hoe pak je deze zoektocht aan? Welk model en welke kleur past het best bij jouw uiterlijk? Als we de stijl- en kleurconsulent  geloven, is dat niet eens zo moeilijk,. Je moet wél met enkele basisprincipes rekening houden.
Bij het kiezen van de kleur van je kleding die het best bij je uiterlijk past, moet je met heel wat meer factoren rekening houden dan je wel denkt. Volgens kleurconsulenten zijn er in principe vier kleurtypes. Deze hangen nauw samen met de vier seizoenen. Er zijn in de eerste plaats de warme kleurentypes, waarbij de lente- en herfsttypes thuis horen. Tegenhangers zijn de meer koelere types met zomer en winter.


Ondertoon belangrijk


De zomer onderbrengen bij de eerder koelere types lijkt misschien vreemd, maar deze keuze heeft uitsluitend betrekking op de ondertoon in kleurtinten. Bij koelere types horen grijs-blauw als ondertinten. Warme kleuren hebben hebben geel en rood als ondertoon. 

Het zomertype

Zomertypes zijn op hun mooist met lichte pastelkleuren. Combineer verschillende tinten van één en dezelfde kleur en ga voor klassiek en elegant. Het geheel is af met bijvoorbeeld mauve oogschaduw en eerder lichtpaarse lipstick

Het lentetype


Lente types kiezen voor opvallende kleuren, rood en groen zijn een prima combinatie. Kies voor een romantische stijl met veel franjes, kant en fluweel. Een zalmkleurige oogschaduw en een tomatenrode lipstick passen perfect.

Het wintertype

Wintertypes hebben het meest baat met donkere kleuren met een blauwe ondertoon. Puur wit en zwart verdienen je voorkeur en combineer met opvallende prints, maar ook in accessoires en stoffen en zeker met leder. Zalmkleurige oogschaduw maakt het plaatje compleet.


Zo natuurlijk mogelijk


Bij het bepalen van de vijf verschillende kleurtypes is de huidpigmentatie van groot belang. Die pigmenbtatie is niet alleen zichtbaar op je huid, maar ookin je haar. Wil je jouw kleurtype laten bepalen, dan draag je bij voorkeur geen make- up. Je ziet er bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk uit. Nog vlug een bezoekje aan het zonnebankcenter is dus zeker niet aan te raden


Iedere kleur is mogelijk


Bij de keuze van de voor jou meest geschikte kledingkleur kun je ervan uitgaan dat elk type ook elke kleur kan dragen. Hou er echter zeker rekening mee dat er binnen al die verschillende kleuren vele tinten zijn die dan wél of niet bij je uiterlijk passen. Kleurtingen met een blauw-grijze ondertoon zijn het meest geschikt voor meer koele types. Behoor je eerder tot de warmere kleidingtypes, kies dan bij voorkeur voor een geel-rode ondertoon.


Blonde haren toegelaten


Bij het bepalen van die kledingkleur die het best bij jou past is je haarkleur van minder belang. Volgens kleurconsulenten kan zelfs een herfsttype perfect staan met blonde haren. Weet echter dat niet elke soort blond bij iedereen kan.Warme types gaan bij voorkeur voor goudblonde tinten. Koelere types kiezen bij voorkeurvoor astinten. Nadat de kleurenanalist zijn werk deed, is het de beurt aan de kapper.


Zwart slankt af


Wil je om de een of andere reden bepaalde lichaamsdelen extra benadrukken, dan moet je die volgens kleurenconsulenten verhelderen door voor lichtere kleuren te kiezen. Donkere kleuren verdoezelen op hun beurt de 'negatieve' puntjes. Zo weet iedereen wellicht wel dat zwart afslankt, maar één doorlopend zwart vlak is ongetwijfeld een afknapper. Kies je voor zwart geeft dan de voorkeur aan een bescheiden print. Die zal je nog meer afslanken en... camoufleren.
De foute kledij


Iedereen van ons heeft wel een fout kledingsstuk in de kast. Liet je een kleurenanalyse uitvoeren, en ontdek je nadien dat er foute combinaties in je kast hangen, dan moet je die niet onmiddellijk overboord gooien. Sommige foute kleuren kun je wellicht combineren met de juiste kleuren. Zorg er dan wél voor dat de juiste kleur zo dicht mogelijk bij je gezicht hoort.


Het wintertype


Wintertypes hebben het meest baat met donkere kleuren met een blauwe ondertoon. Puur wit en zwart verdienen je voorkeur en combineer met opvallende prints, ook in accessoires en stoffen en zeker met leder. Zalmkleurige oogschaduw maakt het plaatje compleet.


 
Zo natuurlijk mogelijk


Bij het bepalen van de vijf verschillende kleurtypes is je huidpigmentatie van groot belang. Die pigmentatie is niet alleen zichtbaar op je huid, maar ook in je haar. Wil je jouw kleurtype laten bepalen, dan draag je bij voorkeur geen make- up. Je ziet er bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk uit. Nog vlug een bezoekje aan het zonnebankcenter is dus zeker niet aan te radenIedere kleur is mogelijk


Bij de keuze van de voor jou meest geschikte kledingkleur kun je ervan uitgaan dat elk type ook elke kleur kan dragen. Hou er echter zeker rekening mee dat er binnen al die verschillende kleuren vele tinten zijn die dan wél of niet bij je uiterlijk passen. Kleurtinten met een blauw-grijze ondertoon zijn het meest geschikt voor meer koele types. Behoor je eerder tot de warmere kledingtypes, kies dan bij voorkeur voor een geel-rode ondertoon.


Blonde haren toegelaten


Bij het bepalen van die kledingkleur die het best bij jou past is je haarkleur van minder belang. Volgens kleurconsulenten kan zelfs een herfsttype perfect staan met blonde haren. Weet echter dat niet elke soort blond bij iedereen kan.Warme types gaan bij voorkeur voor goudblonde tinten. Koelere kiezen bij voorkeur voor astinten. Nadat de kleurenanalist zijn werk deed, is het de beurt aan de kapper.


Zwart slankt af


Wil je om de een of andere reden bepaalde lichaamsdelen extra benadrukken, dan moet je die volgens kleurenconsulenten verhelderen door voor lichtere kleuren te kiezen. Donkere kleuren verdoezelen op hun beurt de 'negatieve' puntjes. Zo weet iedereen wellicht wel dat zwart afslankt, maar één doorlopend zwart vlak is ongetwijfeld een afknapper. Kies je voor zwart geef, dan de voorkeur aan een bescheiden print. Die zal je nog meer afslanken en... camoufleren.
De foute kledij


Iedereen van ons heeft wel een fout kledingsstuk in de kast. Liet je een kleurenanalyse uitvoeren, en ontdek je nadien dat er foute combinaties in je kast hangen, dan moet je die niet onmiddellijk overboord gooien. Sommige foute kleuren kun je wellicht combineren met de juiste kleuren. Zorg er dan wél voor dat de juiste kleur zo dicht mogelijk bij je gezicht hoort.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…