Doorgaan naar hoofdcontent

Je woning beschermen tegen de winter

AIs je woning nog niet beschermd is tegen de grillen van koning winter, dan is het nu wel de allerhoogste tijd om dat te doen. Strenge vrieskou kan immers heel wat schade veroorzaken. Met enkele eenvoudige ingrepen kun je de meestal dure herstellingswerken gemakkelijk voorkomen.
Ook onze woningen hebben het tijdens de wintermaanden
bijzonder zwaar te verduren
De winter met zijn vriestemperatuur, ssneeuw en ijs kan heel wat schade aan je woning veroorzaken die later peperdure herstellingen noodzakelijk maken, zeker wanneer tussenkomst van een vakman noodzakelijk is. Toch kun je met enkele eenvoudige ingrepen heel wat schade voorkomen. Door bijvoorbeeld extra te isoleren aan te brengen, je buitenkranen tegen de vorst te beschermen, en door je radiatoren ook 's nachts te laten open staan. 


Bescherm vorstgevoelige waterleidingen


De laatste jaren schenken zowel nieuwbouwers en renoveerders heel wat aandacht aan het isoleren van hun woning. Dat beperkt immers hun energiefactuur aanzienlijk.  Toch zijn er nog altijd plaatsen waar de vrieskou gemakkelijk je woning binnen kan. De kelders van onze woningen zijn meestal het minst geïsoleerd.

De kwaliteit en de isolatie van onze kelders is
meestal de zwakke plek van onze woningen
Een slecht of onvoldoende geïsoleerde kelder verhoogt het risico op beschadigde of gesprongen waterleidingen.  Bescherm je kelderruime en in de eerste plaats de voor vorst erg gevoelige waterleidingen tegen de vrieslucht. Dat kan eenvoudig én doeltreffend door ze te isoleren met glaswol, polyethyleenschuim of met behulp van een verwarmingskabel. Deze laatste geeft uiteraard de beste bescherming, maar is ook een pak duurder dan de andere oplossingen.

Sluit kranen in vrieslucht af

Heb je waterkranen en leidingen in de buitenlucht, dan sluit je die bij streng en aanhoudend vriesweer best af. Dat doe je door het gedeelte van de waterleiding naar de buitenkraan volledig af te sluiten en al het water te laten weglopen. Is alle leidingwater weg gelopen, laat dan bij voorkeur de kranen open staan om vorstschade te voorkomen.

Energieverlies via ramen en deuren

Ramen en deuren zijn andere zwakke plekken die extra isolatie noodzakelijk maken om kostbare energie niet door ramen en deuren te laten verloren gaan. Dat kun je voorkomen door het aanbrengen van speciale tochtstrips, die erg goedkoop zijn in verhouding tot de energie dat je ermee kunt besparen.

Goede ventilatie even belangrijk


Bij een aanhoudende vorstperiode kun je de radiatoren
best laten open staan in plaats van ze in slaapstand
te draaien

Is een aangepaste isolatie van groot belang om de vrieskou buitenshuis te houden, dan is een goede ventilatie dat even zeer. Dat is zéker het geval met de stookruimte, die in de eerste plaats voor je veiligheid regelmatig moet geventileerd worden.

Laat je radiatoren 's nachts open staan
In de winter hebben velen de gewoonten om 's nachts hun radiatoren in  slaapstand te draaien. Wordt je geconfronteerd met strenge en langdurige vorstperiode, dan kun je beter je radiatoren ook 's nachts laten open staan. Ben je enige tijd afwezig, laat de temperatuur in je woning dan nooit onder de vijftien graden zakken. Een onderkoelde woning weer op  temperatuur brengen, kost immers veel meer aan energie dan een warme woning om temperatuur houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…