Goedkoop mobiel bellen en sms'en met MobileVikings

De tarieven voor mobiel bellen, sms'en en internetten die in ons land worden gehanteerd zijn veruit de duursten van Europa. Nu de machtsverhoudingen tussen de verschillende GSM operatoren grotendeels vast liggen, profiteren de consumenten steeds minder van de prijzenslag die stilaan raakt uitgedoofd. De verschillende tarieven blijven nu al enkele jaren ongewijzigd. Met de komst van MobileVikings als nieuwe speler op de markt, lijkt daar nu wel verandering in te komen.
Mobiel bellen, sms'en en internetten blijft duur,
maar daar zou met de komst van Viking Mobile
wel eens verandering kunnen in komen
Hoe groter de concurrentie hoe lager de tarieven. En dat het deze jonge operator uit Hasselt écht menens is, merk je onmiddellijk aan de bijzonder voordelige en duidelijke tarieven die deze operator gebruikt. Loont het dan écht de moeite om van operator te veranderen en hoe goedkoop is mobiel bellen, sms'en en internetten met MobileVikings dan wel?

MobileVikings beschikt over geen eigen gsm- netwerk. Men maakt daarom gebruik van het goed uitgebouwde netwerk van concurrent Base, Belgsiche dochter van het Nederlandse KPN. MobileVikings maken dus gebruik van het Base- netwerk dat als derde operator in België een succesverhaal schreef en nu over ruim 3,5 miljoen trouwe klanten beschikt. Daarmee houdt iedere vergelijking tussen MobileVikings en Base ook op, of toch niet. Mobiel bellen, sms'en en internetten is met MobileVikings zo mogelijk nog goedkoper...

Classic tarief voor sms'en en surfen

Viking Mobile biedt een duidelijke en doorzichtige tariefstructuur. Voordeel is hier ongetwijfeld dat men bij iedere herlaadbeurt van beltarief kan veranderen. Je hebt de keuze tussen drie tarieplannen van 15, 25 en 40 euro.
Voor wie hoofdzakelijk sms't en surft, is het goedkoopste tarief van vijftien euro erg interssant. Je krijgt hier duizend sms'en naar alle netwerken en nog eens duizend sms'en naar Viking- klanten. Men krijgt met dit classic tarief ook 2 GB mobiel internet. Je belt aan 0,24 cent per minuut.

Medium tarief voor bellen met vrienden

Bel je regelmatig met je vrienden en/of collega's en maak je op tijd en stond gebruik van mobiel internet, dan ben je hier ongetwijfeld het goedkoopst geholpen met het Medium tarief van 25 euro. De voordelen zijn dezelfde als bij het Classic tarief, maar bellen doe je hier aan 0,20 cent.

Jumbo tarief voor veelbellers en surfers

Voor de meest veeleisende  veelbellers en surfers heeft MobileVikings het Jumbo tarief van 40 euro. Ook hier geniet je van dezelfde voordelen als de twee vorige tarieven, met dat verschil dat je hier belt aan één van de goedkoopste tarieven in gsm- land, namelijk veertien cent per minuut. 

De overige spelregels bij Viking Mobile

Naast deze voordelige en bijzonder eenvoudige tariefformules zijn er uiteraard na andere spelregels die je moet weten vooraleer een overstap vaan deze nieuwe gsm- operator te overwegen:


Mobile Vikings heeft geen eigen
netwerk, maar maakt gebruik
van het Base- netwerk
Mobiel netwerk: mobileVikings beschikt over geen eigen netwerk. Het maakt gebruik van het compleet uitgebouwde netwerk van Base.

Veranderen van tariefplan: je kan onmiddellijk na iedere herlading van tariefplan veranderen. Je belt vanaf dat ogenblik aan het nieuw gekozen tarief, en dat geldt ook voor de belwaarde die nog op je simkaart stond.
  • Geldigheid belkrediet: je belkrediet blijft telkens tot zes maanden na herlading geldig.
  • Geldigheid bundel: je gratis bundel aan sms'en en internetdata blijft tot één maand na iedere herlading geldig.
  • Nummerbehoud: wens je jouw huidig nummer te behouden, dan wordt de overschakeling door MobileVikings gratis geregeld. Je simkaart is dan zelfs gratis.
  • Nieuw nummer: wens je een nieuw nummer, dan kost je dit 15 euro.
  • Online gebruiksoverzicht: met het online gebruiksoverzicht weet je op ieder ogenblik perfect hoeveel sms'en je hebt verzonden, hoeveel data je verbruikte en de duurtijd van je gesprekken.
  • Online herladen: je kan herladen met alle mogelijke bankkaarten, met PayPal, Mister Cash en via bankoverschrijving. Je kan ook kiezen voor het automatisch maandelijks herladen. Je bent niet verplicht maandelijks te herladen.
  • Gratis herladen: voor iedereen die je kan overtuigen MobileViking te worden, ontvang je punten. Die kan je omruilen voor gratis herladingen.
  • Bestellen van je simkaart: nadat je een account aanmaakte op https://mobilevikings.com kun je één of een onbeperkt aantal simkaarten bestellen en beheren.

Reacties