Verrassend valentijnscadeau: masseren kun je leren!

Met de feestdagen achter de rug, wordt het stilaan tijd om aan valentijn, hét feest van liefde en vriendschap, te denken. Maar met wat kun je jouw partner nog verrassen. Zijn/haar favoriete parfum, een ontbijt op bed, een lingeriesetje? Allemaal al gehad? Dan heb jij je ongetwijfeld al suf gedacht om toch maar een passend valentijnsgeschenk voor je geliefde te bedenken. Heb je nog altijd niets gevonden? Overweeg dan zéker een (ondeugende) massageurt, dat is genieten met z'n twee.

Parfum, ontbijt op bed of lingerie?
Allemaal gehad? Een massagebeurt
is genieten met z'n twee!
En leren masseren is beslist veel gemakkelijker dan het eruit ziet. Op wat moet je dan precies letten om je partner met valentijn écht te verrassen en jullie beiden een valentijnsgeschenk te geven die jullie ongetwijfeld nooit meer zult vergeten?

We besteden met zijn allen meer en meer aandacht aan zowel onze lichamelijke als onze geestelijke gezondheid. Levenskwaliteit staat bijzonder hoog in ons vaandel. Op tijd en stond ontspannen en ontstressen hoort daar zéker bij. Een massagebeurt is gewoonweg zalig en een uitstekend middel om alle stress en spanningen van je af te schudden. Maar wat als je wel graag onder handen wordt genomen, maar je niet graag bloot geeft? Genieten van een deugddoende massagebeurt in je eigen vertrouwde omgeving, kan dat wel?

Menselijke warmte maakt rustig

We hebben allen nood aan menselijke warmte, maar daar wordt meestal aan onachtzaam voorbij gegaan. Relatiedeskundigen zijn van mening dat er inderdaad veel te weinig geknuffeld wordt. Tijdens een stevige knuffelpartij maakt je lichaam extra endorfines aan. Deze hebben dezelfde uitwerking als sommige drugs, en maken je rustig. Vandaar ook dat we dankzij het lichamelijk contact tijdens een massagebeurt verlost geraken van allerlei stress en spanningen. Geef je je echter niet graag bloot aan een vreemde die een masseur meestal toch is, verras dan je geliegde met een stevige massagebeurt in eigen vertrouwde omgeving!


Laat je verbeelding de vrije loop

Een massagebeurt in eigen, vertrouwde omgeving doet alle remmingen vergeten. Volg steeds je intuïtie en laat je verbeelding de vrije loop. Tijdens zo'n privé- massagebeurt kan er immers weinig of niets verkeerd gaan.
Laat je verbeelding de vrije loop, en zorg voor een
rustige, ontspannen en voor romantsiche sfeer.

Hou echter rekening met de omstandigheden en de conditie van je partner, masseer niet in alle omstandigheden. Doe het in geen geval bij ziekte, koorts en pijn. Tijdens een massagebeurt gaat je bloeddruk immers de hoogte in, waardoor eventuele koorts nog zal stijgen. Blijf tijdens het masseren ook uit de buurt van (ontstoken) wonden, van spataders, allerlei kneuzingen en van besmettellijke huidziekten.


Masseer steeds richting hart en dikke darm


Begin zeker niet zomaar in het wilde weg te masseren, dan doe je ongetwijfeld veel meer kwaad dan goed. Breng eerst de massage- olie aan met trage, ritmsiche bewegingen. Doe dit zoveel mogelijk met behulp van je handpalmen, dat zorgt voor een warm, geborgen gevoel.

Zorg voor een ontspannen en romantsiche sfeer, en
masseer steeds met kleine, cirkelvormige
bewegingen richting hart
Eens opgewarmd, kan het échte masseren, kneden en tapoteren beginnen. Tapoteren doe je door met holle handen te kloppen en te frictioneren. Maak kleine, cirkelvormige bewegingen steeds in de richting van het hart, met uitzondering van je buik. Die masseer je in de richting van de dikke darm. Op die manier worden een maximum aan afvalstoffen verwijdert.

Massage- olie of lotion

Niet alleen de manier van masseren, maar zeker ook je keuze van massage- olie is van groot belang. Amandelolie is erg populair, en altijd een goede keuze. Amandelolie wordt ook door iedereen bijzonder goed verdragen. Sommigen geven de voorkeur aan lotion, maar olie verdient de voorkeur omdat deze langer vettig blijft.

Reacties