Opleiding schoonheidsspecialist voor eigen schoonheidssalon

De belangstelling voor een job in de personen- en schoonheidszorg groeit van jaar tot jaar. Niet zo verwonderlijk als je weet dat je na het succesvol beïndigen van de opleiding schoonheidsspecialist(e) voor het openen van je eigen schoonheidssalon of het werken in loondienst, verzekerd bent van werk.


Na een opleiding tot schoonheidsspecialist is werk
verzekerd. Zowel  voor het openen van een
eigen salon als in loondienst
Ook hier is de vraag dus groter dan het aanbod, zodat we zelfs van een echt  knelpuntberoep kunnen spreken. Je moet uiteraard slagen in een opleiding schoonheidsspecialist. De huidige evolutie in deze sector is er oorzaak van dat zich nu ook meer mannen tot dit beroep voelen aangetrokken. De tewerkstellingskansen zijn duidelijk, maar hoe is het gesteld met de opleiding? Over welke opleidingsmogelijkheden beschik je en wat omvat zo'n opleiding?  Hoe zit het met de moeilijkheidsgraad? Over welke kennis moet je beschikken om zo'n opleiding tot een goed einde te brengen?

Vooral jongeren voelen zich tot het beroep van schoonheidsspecialist aangetrokken, en nu ook meer en meer mannen. De verhoogde aandacht voor hun uiterlijk is aan deze gang van zaken niet vreemd.

Officieel erkend diploma

Een schoonheidsspecialist wordt je uiteraard niet zomaar. Het betreft immers een beschermd beroep. Om als schoonheidsspecialist je eigen schoonheidssalon te kunnen openen, of in loondienst aan de slag wil, moet je slagen in een opleiding.

Schoonheidsspecialist is een beschermd beroep,
zodat je in een opleiding moet slagen om
aan de slag te kunnen
De studierichting schoonheidsspecialist en schoonheidszorgen kun je bij ons in haast alle onderwijsnetten volgen, zowel in het technisch als in het beroepsonderwijs. De opleiding tot schoonheidsspecialist kan ook aan schoonheidsinstituten zélf, waar je meestal een versnelde opleiding volgt tot schoonheidsspecialist voor het openen van je eigen schoonheidssalon of het werken in loondienst. Op die manier spaar je uiteraard heel wat tijd, vooral belangrijk wanneer je als schoonheidsspecialist op eigen benen wilt staan.Elke medaille heeft echter een keerzijde, en in dit geval is dat de prijs van zo'n versnelde opleiding.
De opleiding schoonheidsspecialist aan deze instituten duurt gemiddeld negen maanden. Je beschikt over dergelijke instituten in Antwerpen, Gent, Brussel en in Hasselt.

Leren in de praktijk

Tijdens een versnelde opleiding schoonheidsspecialist wordt heel wat tijd uitgetrokken voor de praktijk. 

De laatste jaren vinden steeds meer mannen de
weg naar het schoonheidssalon. Niet alleen
als klant, maar nu ook als uitbater
Wekelijks krijg je een viertal uur theorie, gecombineerd met een praktijkopleiding, en dit gedurende zo'n negen maanden. Je kennis en vorderingen worden regelmatig getoetst met praktische proeven. Tijdens je eindexamen krijg je zowel theoretische als praktische testen voorgeschoteld.

Vestigingsattest en bedrijfsbeheer

Heb je ambitie om na je opleiding schoonheidsspecialist je eigen schoonheidssalon te openen, dan moet je verplicht een cursus bedrijfsbeheer volgen en over een vestigingsattest beschikken. Om zo'n attest te bekomen, kun je een theoretsich examen afleggen voor de Centrale Examencommissie in Brussel. Tijdens je opleiding schoonheidsspecialist  wordt je hierop grondig voorbereid. Slaag je ook in dit examen, dan staat niets je nog in  de weg om na de opleiding schoonheidsspecialist je eigen schoonheidssalon te openen.
  • Richtprijs: deze bedraagt voor een versnelde opleiding gemiddeld 1450 euro. Beschik je over opleidingscheques dan betaal je slechts 725 euro.
  • Schriftelijke opleiding Laudius: hier betaal je voor een versnelde opleiding van acht maanden gemiddeld... 590 euro (www.laudius.be).

Reacties