Haar kleuren? Zo doe je dat zélf!

Iedereen van ons behoudt liefst zo lang mogelijk zijn natuurlijke haarkleur. Zéker wanneer we er jong en goed willen uitzien. Toch is dat niet altijd mogelijk, want ook hier is het verouderingsproces moeilijk te stoppen. Maar niet alleen bij het opduiken van de eerste grijze haren willen vooral vrouwen, maar nu ook meer en meer mannen, hun haar een fleurig kleurtje geven. Velen volgen de haarmode en kiezen een trendy haarkleur.
Vooral grijze haren worden gekleurd. Geregeld
een ander trendy kleurtje kan best
De  producten om je haar te kleuren evolueren mee, en zijn stukken gezonder dan vroeger. Deze evolutie zorgt ervoor dat we steeds meer en meer zelf onze haren kleuren. Hoe pak je dit best aan, en hoe verzorg je gekleurd haar?

Je eerste grijze haren verdoezelen met een kleurtje of om je een trendy uitstraling te geven, daar kijkt al lang niemand nog van op. Haar kleuren is nochtans lang niet zo onschuldig dan het er uit ziet. Gekleurd haar vraagt extra verzorging. Wil jij je haren zélf kleuren, dan moet je beslist met enkele professionele raadgevingen rekening houden om deze klus tot een goed einde te brengen. Wil je jouw haar zélf kleuren, dan moet je wel een keuze maken tussen een meer eenvoudige en onschuldige kleurspoeling en een echte haarkleuring.


Oppervlakkig kleuren met haarspoeling

De meest eenvoudige en onschuldige manier om je grijze haren te verdoezelen is een haarspoeling, waarbij je haar oppervlakkig, dus aan de buitenkant wordt gekleurd. Naarmate je haar wordt gewassen verdwijnt ook de kleur en is het tijd voor een nieuwe spoeling. Een haarspoeling is niet schadelijk voor je haar en je gezondheid.


Hoe de juiste kleur kiezen?

Wil je geld uitsparen en je haar thuis kleuren, dan is de keuze van de juiste kleur uiteraard erg belangrijk. Welke haarkleur past het best jij je huidskleur? Hou er rekening mee dat het kiezen van de juiste kleur zeker ook een kwestie van leeftijd is. Extreme, zeer lichte of zeer donkere kleuren zijn voorbehouden voor jongeren.
De juiste haarkleur kiezen is al niet gemakkelijk,
zeker niet met zo'n uitgebreide keuze

Vanaf een bepaalde leeftijd zijn dergelijke opvallende kleuren ongeschikt. Kies je daar toch voor, dan is de kans erg groot dat het resultaat dik zal tegen vallen. Ligt jouw jeugd achter de rug, ga dan voor zachtere tinten, honing- en karameltinten zijn dan een schitterende keuze.


Haar zélf kleuren kun je leren, maar...

Wil je jouw haar zélf kleuren, dan moet je over voldoende vaardigheid beschikken en voorzichtigheid aan de dag leggen. Zelf je haar kleuren doet je veel besparen. Zélf je haar kleuren kun je leren, maar... Je kan daarbij niet voorzichtig genoeg zijn. Je werkt uiteindelijk met  scheikundige producten, die bij onvoorzichtig gebruik niet alleen de schoonheid van je haar maar ook je gezondheid in gevaar kunnen brengen.
Haar zélf kleuren kun je leren, maar je kan
niet voorzichtig genoeg zijn

Bescherm je voldoende tegen al deze sterk irriterende producten. Laat de kleur nooit langer in je haar trekken dan door de fabrikant wordt aangegeven. Spoel je haar en hoofdhuid zorgvuldig en bescherm zéker je ogen en wenkbrauwen. Klassieke producten voor het erven van je haar zijn ongeschikt voor je wenkbrauwen. 


Natuurlijke bescherming


Haar kleuren is een chemisch proces waarbij in eerste instantie het haar wordt geopend, daardoor de verf tot diep in de haarvezelfs dringt, om daarna je haar weer te sluiten. Op die manier wordt de natuurlijke bescherming van je haar grondig verstoord, en dat merk je ook. Je haar wordt minder soepel, brozer en breekt dan ook veel vlugger af. 

Extra verzorging voor gekleurd haar

Gekleurd haar vraagt extra verzorging. Meestal horen bij de kleurings- verzorgingsproducten samen. Gebruik tussen twee kleuringen een shampoo speciaal ontwikkeld voor gekleurde haren. Je wisselt deze best af met een huid- haarvriendelijke en dus zachte shampoo, bij voorkeur een product voor baby's of kinderen. Bezorg je gekleurde haren zeker een beschermend en  extra hydraterend haarmasker. Een product ter bescherming van je haarvezels volstaat meestal.

Reacties