Doorgaan naar hoofdcontent

Veilig daten op het internet

Daten is in, en uitgegroeid tot een regelrechte hype die nog lang niet is uitgeblust, wel integendeel. Voor haast alle bevolkingsgroepen, leeftijden en geaardheden zijn er speciale datingsites  waarmee alle bezoekers hopen eindelijk hun droomprins of prinses aan de haak te kunnen slaan. De meederheid van de gebruikers weten wel hoe dergelijke sites werken en hoe ze hun zoektocht aanpakken.

Alle leeftidsgroepen en geaardheden
bestaan hun datingsites. Maar hoe veilig
en betrouwbaar zijn deze?
Meer hoe is het gesteld met de veiligheid op het net? Je gooit per slot van rekening toch heel wat persoonlijke gegevens te grabbel? Op wat moet je letten om je jouw datingavontuur niet tot een nachtmerrie te laten uitgroeien?

Heel wat vrijgezellen, mannen en vrouwen, zoeken een levenspartner via internet. Alles heeft echter een keerzijde, en dat is hier niet anders. Ook diegenen die het minder goed menen, oplichters en ander gespuis hebben de weg naar het web en hun gemakkelijker slachtoffers gevonden. Zij komen inderdaad heel wat roet in het eten van ernstige daters gooien. Voor al deze fraudeurs en sexueel geobsedeerden zijn immers alle middelen goed om hun doel te bereiken en hun goedgelovige slachtoffers om de tuin te leiden. Deze misdadige gang van zaken is eindelijk ook tot de verantwoordelijken van deze dating- en relatiesites doorgedrongen, in zoverre dat ze nu eindelijk meer en meer veiligheidsmaatregelen beginnen in te voeren.

Kies een veilige datingsite

Overweeg ook jij je droompartner te zoeken via deze dating- en /of relatiesites, controleer dan hoe nauw deze sites het nemen met de veiligheid van hun leden voor je zich daar registreert.Ga na hoe veilig de omgeving is waar je zal daten en kandidaat levensparners zal leren kennen. Eenmaal geregistreerd, betekent dit niet dat er geen problemen meer kunnen opduiken. Neem je voorzorgen om ontgoochelingen te voorkomen.


Geef nooit geld aan datingsites

Dat de groeiende criminaliteit op allerlei dating- en relatiesites door de overheid bijzonder ernstig wordt genomen, wordt extra in de verf gezet door de Federal Computer Crime Unit die aan toekomstige daters extra veiligheidstips geeft.
Eén van de belangrijkste raadgevingen is dat je nooit geld mag geven aan potentiële dates.

Geef nooit geld aan daters of datingsites
wanneer ze daar om vragen
De meerderheid van deze bedriegers, scammers in het milieu, komen uit Oost- Europese of Afrikaanse landen. Ze proberen je hart te veroveren met het opdissen van hartverscheurende verhalen om zo op jouw gemoed te werken en je vertrouwen te winnen. En pas als het zover is, proberen  ze je te overtuigen geld op te sturen. Doe dat echter in geen geval,  want dan is het hek definitief van de dam.

Engels of Google translate

Uit het profiel van jouw dates kun je al veel afleiden. Scammers stellen hun profielen hoodzakelijk op in het Engels of ze gebruiken Google Translate om hun berichten te vertalen. Stuit je op profielen die in een gebrekkig taaltje zijn opgesteld, met een ondermaatse spelling en een scheefgetrokken grammatica, dan moet dit je extra wakker schudden.


Welgestelde mannen en vrouwen

Tussen scammers vind je evengoed vrouwen als mannen. Deze gekwiekste oplichters doen zich meestal voor als welgestelde burgers die voor zaken in Afrika verblijven.


Wees niet naiëf en goedgelovig en trek steeds na met
wie je te doen hebt en welk veels in je kuip zit
Ze hangen dan meestal een meelijwekkend verhaal op over hoe ze hun partner verloren. Ze zijn in  de meeste gevallen alleen achtergebleven met een kind(eren), en willen zich zo vlug mogelijk opnieuw settelen. Al na enkele chatbeurten zien ze de ware in  jou.
Ga na wie je daters zijn

Sloeg je uiteindelijk iemand aan de haak, blijf dan nuchter en achterhaal met wie je te doen hebt. Dat is gemakkelijker dan het er uit ziet. Nuttige informatie is dankzij Google amper enkele muisklikken van jou verwijdert. Er bestaan op internet immers heel wat forums waarop namen van oplichters terug te vinden zijn. 


Wordt nooit persoonlijk


Stel je zéker terughoudend op wanneer je toekomstige prins op het witte paard al het mogelijke doet om van jou alles te weten te komen, maar over hem niks los laat. Wordt ook niet té vlug al té persoonlijk. Vertel hem niets uit je privé- leven en deel hem zeker geen contact- en/of bankgegevens mee. Betrek je familie en vrienden over jouw avonturen op deze datingsites. Zij staan er verder af dan jij, en kunnen veel nuchterder en genuanceerder oordelen.
Ben je ervan overtuigd met een verdacht iemand te doen te hebben, signaleer deze dan onmiddellijk bij de verantwoordelijken van de betrokken datingsite voor hij écht slachtoffers maakt. Maar dit alles mag je er zéker niet van weerhouden via deze weg op zoek te gaan naar een geschikte levenspartner.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…