Doorgaan naar hoofdcontent

Elektrisch deken houd je steeds warm in bed

Voor koukleumen zijn de wintermaanden nu niet precies een periode om naar uit te kijken. Zelfs in het bed geraken ze maar moeizaam in 't warm, en dat zorgt voor moeilijk inslapen en slaapproblemen. Steeds weer moeten wachten tot je het onder de lakens heerlijk warm hebt, is nu niet precies een aangenaam vooruitzicht. Niets is inderdaad heerlijker dan in een (voor)verwarmd bed te kunnen slapen, zéker wanneer het buiten winderig, koud én nat is. Met een elektrisch deken kun jij voortaan ook heerlijk warm onder de lakens kruipen, op het tijdstip dat jij het wil.

In een behaaglijk warm bed is het heerlijk slapen, maar
wat als je onder de lakens moeilijk op temperatuur
geraakt?
Ben jij ook zo iemand die er tegenop ziet om tijdens de wintermaanden je bed op te zoeken omdat je maar niet in 't warm geraakt? Overweeg dan zéker de aankoop van zo'n elektrisch deken,  in alle formaten, modellen en materialen verkrijgbaar. Op wat moet je bij de aankoop van een elektrisch deken letten om er zo lang mogelijk van te genieten en welk prijskaartje hangt er aan vast?Elektrische dekens zijn al enige tijd op de markt, maar de jongste generatie is in niets meer te vergelijken met de exemplaren van toen. Elektrische dekens zijn uitgerust met tal van extra snufjes om je het leven (onder de dekens) nog aangenamer te maken. Bij je keuze van het meest geschikte dekbed spelen heel wat factoren een rol. Je hebt de keuze tussen twee verschillende mogelijkheden. Wil je jouw bed voorverwarmen, of verkies je jouw dekbed een ganse nacht in te schakelen, zodat je het onder de lakens een nacht lang van een constante warmte kunt genieten?


Verschillende soorten elektrische dekens

Er zijn verschillende soorten elektrische dekens. Wanneer wij het over elektrische dekens hebben, hebben we het meestal over onderdekens die op je matras en onder je onderlaken worden gelegd.
Elektrische dekens zijn in niets meer vergelijkbaar
met de exemplaren van enkele jeraen geleden
Dat staat voor maximum gebruikscomfort. Het deken blijft op je bed liggen. Je kan ook kiezen voor dekens die boven het onderlaken liggen. Deze laatsten zijn best vergelijkbaar met een ouderwetse warmwaterkruik.  Dit systeem is compleet verschillend  van de eerste soort. Voor je onder de dekens duikt, moet je zo'n elektrisch dekbed immers steeds weer opbergen.


Verschillende materialen

De belangrijkste materialen die worden gebruikt voor het vervaardigen van elektrische dekens zijn in de eerste plaats polyester, katoen en teddy, een materiaal dat eerder aan een of andere wolsoort doet denken. Al deze materialen hebben hun eigen specifieke eigenschappen met hun voor- en nadelen die je zelf tegenover elkaar moet afwegen vooraleer dat materiaal te keizen dat het best bij jou past.


Polyester: duurzaam en vochtbestendig

Polyester is een veel gebruikt materiaal voor de productie van elektrische dekens. Het is duurzaam en vochtbestendig, een echte lichtgewicht en heeft als niet te versmaden voordeel dat het razendsnel droogt. Iedere medaille heeft een keerzijde, en dat is hier niet anders. Elektrische dekens uit polyester voelen eerder stug aan, laten het lichaamsvocht minder snel door en is weinig ademend.

Katoen: ademend en vocht opnemend

Katoen voelt bijzonder aangenaam aan, neemt erg gemakkelijk vocht op, is uitstekend bestand tegen weerstand en slijtage, en voelt aan als een tweede huid. Minpunt is ongetwijfeld dat het veel vlugger zijn warmte afgeeft, waardoor je het veel vlugger koud zal krijgen. Berg je een katoenen deken min of meer vochtig op, dan zal het relatief vlug door schimmel worden aangetast.


Teddy: zacht en houdt warmte lang vast

Teddy is een soort wollen stof die erg zacht aanvoelt. Het houdt de warmte ook goed vast. Tegelijkertijd houdt teddy je lichaamsvocht ook langer vast. Na het wassen van je elektrische deken heeft teddy meer tijd nodig om te drogen.


Extra kooptips voor elektrisch deken

De huidige elektrische dekens zijn met alllerlei extra snufjes uitgerust om het gebruikscomfort te verhogen:

Heel wat dekens zijn anti-
allergisch en bestand tegen
de huismijt

Anti- allergisch: de huidige elektrische dekens zijn gemaakt uit huidvriendelijke materialen die meestal werden behandeld met Actigard, dat huismijt geen enkele kans geeft. Is ook anti- allergisch.
  • Eén- en tweepersoonsdeken: elektrische dekens bestaan zowel in één- als in tweepersoonsuitvoering. Is je partner weinig enthousiast over het eventuele gebruik van een elektrisch deken, dan kan je perfect een eenpersoonsdeken gebruiken in een tweepersoonsbed.
  • Machinewasbaar: steeds meer dekens zijn machinewasbaar, de schakelaar is daarvoor speciaal afneembaar gemaakt.
  • Instelbare voetwarmte: er zijn  uitvoeringen waarbij zelfs de voetenwarmte instelbaar is,  nu ook zelfs voor de twee voeten apart.
  • Eco- functie: electrische dekens uitgerust met een eco- functie geven zelfs hun verbruik in kwh weer.
  • Veiligheid: op het vlak van de veiligheid moet je enkele raadgevingen in acht nemen.  Bij het opbergen van je elektrisch deken moet je kreuken en vouwen vermijden. De schakelaar van het deken kan lichtjes opwarmen. Leg deze schakelaar dan ook nooit onder dekens en/of lakens. Wanneer je op het einde van de winter je elektrisch deken wil opbergen, doe dat dan in de originele verpakking, en leg je deken op een droge plaats. Leg niets onder je deken.
  • Richtprijzen Inventum dekens: Inventum is ongetwijfeld een van de populairste elektrische dekens. Prijzen variëren van 61 tot 102 euro.
  • Richtprijs Domo: tussen 40 en 89 euro.
  • Richtprijs Bosch: prijs varieert van gemiddeld 75 tot 109 euro.
  • Richtprijs Leen Bakker huismerk: 19 euro.
  • Richtprijs Dreamland: varieert tussen 30en 163 euro.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…