Doorgaan naar hoofdcontent

Veilig en zuinig verwarmen met aardgas

Wil je zowel veilig als energiezuinig je woning verwarmen, overweeg dan zéker een verwarmingssysteem op aardgas. Aardgas is niet alleen gebruiksvriendelijk. Deze verwarmingsbron biedt je een comfortabel én aangenaam leefklimaat en is milieuvriendelijk. Ga bij je keuze voor een aardgasinstallatie zéker voor een maximale veiligheid. Dat wordt door heel wat consumenten over het hoofd gezien. Ze plaatsen hun aardgasinstallatie zélf, om zo de kosten te drukken. Deze doe- het- zelvers zijn er in vele gevallen oorzaak van dat hun gasinstallatie niet functioneert als het hoort, waardoor ze niet alleen voor een onveilige situatie zorgen, maar ook hun energieverbruik veel hoger ligt. Op wat moet je dan letten bij de installatie van een veilige en energiezuinige gasinstallatie?Aardgas rangschikt zich ongetwijfeld bij de meest veilige energiebronnen. Daar zijn wél enkele belangrijke voorwaarden aan verbonden. Probeer je aardgasinstallatie niet zélf te plaatsen, maar laat dit doen door een officieel erkend installateur. Is je aardgasinstallatie vakkundig geplaatst, dan moet je deze alleen nog regelmatig onderhouden om er maximaal van te genieten. Zo een regelmatige onderhoudsbeurt van je aardgasinstallatie is in ons land overigens wettelijk verplicht. Hoe ben je zeker van een veilige aardgasinstallatie?


Kies een installatie met het HR- TOP- label 

Het HR TOP- label staat voor de
hoogste kwaliteit


Koos je voor aardgasverwarming, ga dan voor een condensatieketel die het HR TOP- label draagt. Zo ben je zeker van een maximale kwaliteit én veiligheid. Met dit kwaliteitslabel geniet je van een optimaal rendement met een minimum aan energieverbruik, en voldoet je verwarmingsinstallatie aan de strengste eisen op het vlak van co-  uitstoot. Dat HR Top- label werd in het leven geroepen door de samenwerking tussen de aardgasfederatie KVBG en de fabrikanten van de aardgasinstallaties. Het label wordt pas toegekend na een uiterst strenge controle, uitgevoerd door een onafhankelijk controle- organisime, op zijn beurt erkend door de Federale Overheidsdienst Economie. Niet alleen verwarmingsketels op aardgas dragen dit HR Top- kwaliteitslabel. Dat is ook het geval voor warmelucht generatoren, warmwatertoestellen en condenserende luchtverhitters.


Officieel erkend Cerga- installateurEen Cerga- installateur staat voor maximum veiligheid,
betrouwbaarheid en energiezuinigheid.
Om zonder zorgen van je verwarming op aardgas te kunnen genieten, moet deze uiteraard ook vakkundig geplaatst worden. Een vakkundig installateur van aardgasinstallaties herken je aan het Cerga- label. Deze heeft zijn vakbekwaamheid bewezen en volgt regelmatig bijscholingen om van de laatste technieken op de hoogte te zijn. Door het inschakelen van zo'n vakbekwaam installateur, ben je zeker van een maximale veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Je energiebeheerder vraagt dan ook geen extern controle- organisme vooraleer de gasmeter open te draaien. Dat bespaart je uiteraard tijd én... minstens 150 euro.

Regelmatig onderhoud van installatie 

In Vlaanderen ben je wettelijk verplicht je aardgasinstallatie iedere twee jaar te onderhouden. Ook deze onderhoudsklus laat je bij voorkeur door een officieel Cerga- installateur uitvoeren. Koos je voor zowel het installeren als het onderhouden van je aardgasinstallatie voor zo'n installateur, dan kan je op verschillende (overheids) premies rekenen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…