Nieuwste badkamertrends: wellness voor iedereen


We brengen steeds meer tijd door in onze badkamer, die meer
en meer tot een privé- wellness uitgroeien
We brengen steeds meer tijd door in onze badkamer. Dat is dan ook al lang niet meer de plaats waar we ons vlug wassen en opfrissen. De badkamer groeide de laatste jaren steeds meer en meer uit tot een plaats om te ontspannen, tot rust de komen en ons lichaam extra in de watten te leggen. Dat past in ons streven naar een betere gezondheid en lichaamsconditie. Deze gang van zaken heeft uiteraard ook een invloed op de inrichting van onze badkamer, waardoor we jaarlijks meer investeren om bij te blijven. Niet verwonderlijk, want badkamers van de jongste generatie zijn in weinig nog te vergelijken met de vroegere ontwerpen. De inrichting van onze badkamer evolueert razendsnel. Ontwerpers en producenten van badkamers verbazen steeds meer met nieuwe en bijzonder functionele nieuwigheden. Op wat moet je letten wanneer je deze evolutie in badkamerland wilt volgen?Opvallend aan de jongste badkamertrends zijn ongetwijfeld de speelse vormen,  zeker ook op het vlak van de accessoires. Steeds meer producenten van badkamers creëren badkamers op verschillende niveau's. Zo worden kranen in het tablet geïntegreerd. Maar ook op het vlak van de badjamerdecoratie, de kleuren, de aankleding en de verdere uitbouw van je badkamer zijn er weer opmerkelijke evoluties vast te stellen.


Badkamers worden privé wellnesscentra


Badkamers van de jongste generatie evolueren steeds
meer tot privé wellness centra
De meest opgemerkte trend in de badkamerwereld is ongetwijfeld de evolutie naar privé wellness en ontspanning, in de breedste betekenins van het woord. Meer en meer landgenoten rusten hun favorieteplekje uit met een infrarood- en/of stoomcabine. Beschik je over een beperkte ruimte, overweeg dan zéker voor een combinatie van beiden in één toestel. Zo'n gecombineerde wellnesscabine is uiteraard niet goedkoop, maar schenkt je heel veel badkamerplezier.

  • Richtprijs infrarood- stoomcabine: gemiddeld 6000 euro.

Witte badkuip afgedaan?


De meerderheid van onze badkuipen zijn nog altijd wit, maar daar komt nu stilaan maar zeker verandering in. De kleur van badkuipen en badaccessoires bepalen steeds meer het uitzicht van je badkamer. Witte baden ademen al té veel een ziekenhuissfeer uit. Daar probeert men nu aan te verhelpen door ze een feestelijker kleedje aan te passen. Je hebt daarvoor de keuze uit de meest uiteenlopende materialen, kleuren en design. Hedendaagse badkuipen worden nu met alle mogelijke materalen aangekleed, gaande van plaskiek tot zelfs stretchbare vinyl. Favoriete kleuren voor de 'badkamerjasjes'  zijn tinten cognactinten, bruin en grijs.
  • Richtprijs decoratieve badkuipen: 3000 euro.

Ecologie en duurzaamheid


Kranen en douchekoppen krijgen nu
ook een meer opvallend design
(Bron: Milieu Centraal)
Ecologie en duurzaamheid treden ook in het ganse badkamergebeuren meer en meer op de voorgrond. Zowel douchekoppen als waterkranen moeten niet alleen ecologsich verantwoord maar zeker ook waterbesparend én duurzaam zijn.

Belangrijk detail is ongetwijfeld dat ze desondanks dat op het vlak van esthetiek en vormgeving niet mogen inboeten. Zowel doucheknoppen als kranen combineren de meest uiteenlopende vormen en vele trendy kleuren.
  • Richtprijs design kraan of douchekop: 750 euro.
Badkamer meer en meer in kurkKregen onze badkamers tot hiertoe meestal een wand en een vloer met siertegeltjes, dan

Kurk wordt ook als vloer- en wandbekleding
voor de badkamer steeds populairder
moeten deze strilaan plaats ruimen voor kurk, dat veel warmer aanvoelt. Kurk is niet alleen een geschikt alternatief voor tegels, het is vandaag verkrijgbaar in alle kleuren, motieven en formaten en is bijzonder gebruiksvriendelijk, ook om te plaatsen.
  • Richtprijs kurkvloer: vanaf 25 euro/m2, gemiddeld 49 euro/m2.
  • Richtprijs wandbekleding kurk: vanaf 58 euro/m2, 41 euro/m2.
  • Richtprijs kurkwand in tegelvorm: 59 euro/m2.


Steeds fris geurend toilet


Geberit, fabrikant van badkamers en accessoires, brengt met zijn heerlijk geurend toilet een wel erg opvallende nieuwigheid op de markt. Met één druk op de bedieningsplaat, wordt het geurextractieapparaat geactiveerd. Om je badkamer en /of toilet steeds aangenaam te laten ruiken, maakt dit apparaat gebruik van een koolstoffilter om daarna de gezuiverde lucht terug in de WC- ruimte of badkamer te sturen.
  • Richtprijs: bedieningsplaat met alle montagebenodigdheden vanaf 795 euro.

Trendy kleuren


Grijze en witte badkamerkleuren maken 
plaats voor trendy kleuren
 De onopvallende, in hoofdzaak wit en grijs ogen  badkamers hebben afgedaan.

Voortaan steek je jouw badkamer in een hip en trendy kleurtje zoals groen, rood en geel en dit zowel voor de badkamerkastjes als voor alle andere accessoires die je badkamer opfleuren.
Voor de geïntegreerde wasbassins kies je bij voorkeur voor kristalzilver metalic of witte marmer.


 

Reacties