Kies gezonde skikleding met verschillende laagjes


Wil je tijdens je komende skivakantie zorgeloos genieten,
denk nu dan in de eerste plaats aan geschikte
en gezonde skikleding
Wil je de komende wintervakantie zorgeloos genieten van sneeuw en ijs, dan is de keuze van aangepaste, veilige en vooral gezonde skikleding van groot belang. Heb je bij de aankoop van skikleding enkel oog voor zijn trendy karakter, dan kom je achteraf ongetwijfeld bedrogen uit. Wanneer je telkens weer nat van het zweet en verkleumd van de kou je hotelkamer opzoekt, dan is de sneeuwpret al vlug voorbij. Skikleding is inde eerste plaats droog en warm, maar ook wind- en waterbestendig. Om in goede conditie terug te keren, moet je skikleding met zorg uit kiezen. Hoe kies je de meest geschikte skikleding en aan welke eisen moet die dan voldoen? Wat bepaald de kwaliteit van skikleding en welk prijskaartje hangt er aan vast? De tijd dat men weinig of geen aandacht schonk aan de keuze van zijn skikleding, is gelukkig al lang voorbij. Wil je tijdens je komende skivakantie zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de lage vriestemperaturen, sneeuw en ijs, dan is speciale skikleding zeker geen luxe maar puren noodzaak. Tot voor kort was het voldoende dat je skikleding je droog en warm hield, maar daar heeft de moderne wintersporter al lang geen boodschap meer aan. Wat is dan wél de meest ideale kleding om van je komend skiverlof te genieten?Klassieke anorak of een dikke jas hebben al lang afgedaan.
Om zorgeloos van je skivakantie te genieten
is laagjeskleding noodzakelijk
Laagjeskleding

De echte wintersporter zweert bij kledng in verschillende laagjes. De eerste laag wordt direct op je huid gedragen. Deze doet hoofdzakelijk dienst als vochtregulator. Vermijd skikleding in katoen, die vocht vast houdt en veel te langzaam droogt. Thermisch ondergoed kan, maar is meestal gemaakt uit synthetische materialen. Merinowol is alvast een passend alternatief. Boven deze eerste laag kleding komt een isolatielaag. De samenstelling hiervan hangt hoofdzakelijk af van de weersomstandigheden, en is samengesteld uit één of twee tussenlagen. Deze tweede laag is nodig om je transpiratie af te voeren. Dat is niet de enige functie, want deze moet je zeker ook de voldoende warmte bieden.

Wind- en waterbestendig 

De derde en bovenste laag van je skikleding wordt gevormd door soft- of hardshell.  Deze buitenlaag is zowel wind- als waterafstotend, je warm komt op de tweede plaats. Deze laag moet perfect waterdicht zijn en transpiratie doorlaten.

Bespaar niet op kwaliteit


Gezonde skikleding is té belangrijk om op kwaliteit te besparen.

Neen, gezonde skikleding is zeker niet goedkoop, maar weet dat doktersbezoeken achteraf veel meer kosten. Feit is zeker dat je zowel op als langs de skipiste trendy voor de dag kan komen. Enkele blikvangers uit de nieuwste collectie sklikleding.


  • Compleet skipak Descente Chloe: hét neusje van de zalm, 630 euro.
  • Vintage skijassen: gemiddeld 350 euro.
  • Trendy windjack vanaf 80 euro. 
  • Warme handschoenen: vanaf 40 euro.

Reacties