Doorgaan naar hoofdcontent

Kies gezonde skikleding met verschillende laagjes


Wil je tijdens je komende skivakantie zorgeloos genieten,
denk nu dan in de eerste plaats aan geschikte
en gezonde skikleding
Wil je de komende wintervakantie zorgeloos genieten van sneeuw en ijs, dan is de keuze van aangepaste, veilige en vooral gezonde skikleding van groot belang. Heb je bij de aankoop van skikleding enkel oog voor zijn trendy karakter, dan kom je achteraf ongetwijfeld bedrogen uit. Wanneer je telkens weer nat van het zweet en verkleumd van de kou je hotelkamer opzoekt, dan is de sneeuwpret al vlug voorbij. Skikleding is inde eerste plaats droog en warm, maar ook wind- en waterbestendig. Om in goede conditie terug te keren, moet je skikleding met zorg uit kiezen. Hoe kies je de meest geschikte skikleding en aan welke eisen moet die dan voldoen? Wat bepaald de kwaliteit van skikleding en welk prijskaartje hangt er aan vast? De tijd dat men weinig of geen aandacht schonk aan de keuze van zijn skikleding, is gelukkig al lang voorbij. Wil je tijdens je komende skivakantie zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de lage vriestemperaturen, sneeuw en ijs, dan is speciale skikleding zeker geen luxe maar puren noodzaak. Tot voor kort was het voldoende dat je skikleding je droog en warm hield, maar daar heeft de moderne wintersporter al lang geen boodschap meer aan. Wat is dan wél de meest ideale kleding om van je komend skiverlof te genieten?Klassieke anorak of een dikke jas hebben al lang afgedaan.
Om zorgeloos van je skivakantie te genieten
is laagjeskleding noodzakelijk
Laagjeskleding

De echte wintersporter zweert bij kledng in verschillende laagjes. De eerste laag wordt direct op je huid gedragen. Deze doet hoofdzakelijk dienst als vochtregulator. Vermijd skikleding in katoen, die vocht vast houdt en veel te langzaam droogt. Thermisch ondergoed kan, maar is meestal gemaakt uit synthetische materialen. Merinowol is alvast een passend alternatief. Boven deze eerste laag kleding komt een isolatielaag. De samenstelling hiervan hangt hoofdzakelijk af van de weersomstandigheden, en is samengesteld uit één of twee tussenlagen. Deze tweede laag is nodig om je transpiratie af te voeren. Dat is niet de enige functie, want deze moet je zeker ook de voldoende warmte bieden.

Wind- en waterbestendig 

De derde en bovenste laag van je skikleding wordt gevormd door soft- of hardshell.  Deze buitenlaag is zowel wind- als waterafstotend, je warm komt op de tweede plaats. Deze laag moet perfect waterdicht zijn en transpiratie doorlaten.

Bespaar niet op kwaliteit


Gezonde skikleding is té belangrijk om op kwaliteit te besparen.

Neen, gezonde skikleding is zeker niet goedkoop, maar weet dat doktersbezoeken achteraf veel meer kosten. Feit is zeker dat je zowel op als langs de skipiste trendy voor de dag kan komen. Enkele blikvangers uit de nieuwste collectie sklikleding.


  • Compleet skipak Descente Chloe: hét neusje van de zalm, 630 euro.
  • Vintage skijassen: gemiddeld 350 euro.
  • Trendy windjack vanaf 80 euro. 
  • Warme handschoenen: vanaf 40 euro.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…