Doorgaan naar hoofdcontent

Je droomkeuken is ruim, duurzaam en ergonomisch

Je keuken is ongetwijfeld dé draaischijf van je woning, je brengt er immers veruit het grootste deel van je tijd door.


Je droomkeuken is in de eerste plaats voldoende
ruimte, duurzaam maar vooral ergonomisch
Bij de inrichting van je woning gaat dan ook meer en meer aandacht naar de realisatie van de meest geschikte keuken. Onder invloed van al deze aandacht, onderging het ganse gebeuren de laatste jaren een fel opgemerkte evolutie. Onze droomkeuken is er niet voor niets eentje voor ons leven. Van grootmoeders keuken is dan ook geen spoor meer te bekenen. De jongste jaren besteden keukenfabrikanten veel aandacht aan het design. Een mooie keuken is in de eerste plaats practisch én efficiënt. Ergonomie, een functionele indeling en duurzaamheid zijn minstens even belangrijk. Hoe ga je best te werk bij het kiezen van je kiezen droomkeuken, en waar moet je in de eerste plaats rekening mee houden omdat je met je nieuwe keuken geen miskoop zou realiseren? 

Onze keuken is vandaag ongetwijfeld hét hart van onze woning. Ze wordt inderdaad niet alleen bijzonder intensief gebruikt, maar groeide de jongste jaren meer en meer uit tot dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor het ganse gezin.

 

Veilig en gebruiksvriendelijk


Ons oog wil zeker ook wat, maar het design van onze toekomstige keuken is zéker niet het belangrijkste. Het uitzicht van je droomkeuken hangt van je persoonlijke smaak af, maar moet ook passen bij de inrichting van je woning.

Een veilige én gebruiksvriendelijke keuken kan ook
mooi zijn.
Je keuken vooral veilig én gebruiksvriendelijk, stabiel én je een maximum aan opbergruimte bieden.


De ideale keuken


De ideale keuken bestaat niet, maar door je vooraf zo goed mogelijk te informeren, kun je die wel zo dicht mogelijk benaderen. Bij je keuze en de realisatie ervan, kies je best voor een totaaloplossing. Zo moet je met een beperkt aantal mensen afspraken maken. Zo kun je de werken beter organiseren waardoor je ongetwijfeld veel tijd kunt winnen. 


Vraag hulp van de keukenadviseur


Bij je zoektocht naar de meest geschikte keuken, moeten heel wat vragen een antwoord krijgen. Hoe ziet Je droomkeuken er uit? Kies je zoals velen voor een kookeiland?

Een kookeiland is bijzonder populair.

Welk materiaal is het meest geschikt voor je werkblad, de voornaamste plaats in je keuken? Of hecht je meer belang aan  de kooktoestellen? Hoe meer je vooraf plant, hoe beter je de keukenadviseur inzage kunt geven in je keukenplannen.

 

 

Bergruimte belangrijk


Voldoende bergruimte is belangrijk om je in jouw gloednieuwe keuken zo vlug mogelijk thuis te voelen. Je hebt er dan ook heel wat in op te bergen, gaande van potten en pannen, over het bestek en de serviezen tot de kruidenpotjes en de diepvries-en brooddozen. Overweeg daarom de installatie van een opzetkast. Zo'n opzetkast die bovenop je werkblad geplaatst.

 

Laminaat of melanine


De kwaliteit van de binnenafwerking is van even groot belang als de duurzaamheid en functionaliteit van je keuken. Voor deze binnenafwerking kies je bij voorkeur laminaat in plaats van melanine, zowel voor de afwerking van kasten als laden. Laminaat is kras-en slijtvast en uitstekend bestand tegen allerlei scheikundige producten. Een keuken in laminaatafwerking is onverslijtbaar.

Opbergladen met kogellagers


Kies voor kogellagers en geleiders, zo zijn je opbergladen volledig uittrekbaar, en kunn je de beschikbare plaats zoveel mogelijk gebruiken. Kogellagers en geleiders verhogen op hun beurt de duurzaamheid van je nieuwe keuken. Uittrekbare opbergladen zijn zoveel gebruiksvriendelijker dan onderkasten.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…