Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe milieuvriendelijk, veilig en voordelig naar de sneeuw?

 
De komende maanden trekken weer vele landgenoten
richting sneeuw. Hou je bij je keuze van vervoermiddel
ook rekening met het leefmilieu?
Trek je de komende weken of maanden zoals zovelen richting sneeuw om er te genieten van een deugddoende vakantie midden de natuur? Ligt je reisbestemming al vast, en werden je skilatten al opgeblonken? Dacht je bij dit alles ook al aan de manier waarop je naar je favoriete skigebied zal reizen? Geef je nog steeds de voorkeur aan koning auto, aan de sneeuwexpress, de autocar of misschien wel aan het vliegtuig? De keuze van je vervoermiddel naar de sneeuw is beslist niet onbelangrijk, het heeft immers een belangrijke impact op het leefmilieu.  


Een winterse vakantiebestemming staat niet alleen synomiem voor skipret en vele leuke après- ski mogelijkheden, maar ook voor ontspannend genieten midden de natuur. Hield je bij de jouw keuze van je favoriete vervoermiddel al rekening met het leefmilieu? Miliueuvriendelijkheid wint ook bij het  wintertoerisme steeds meer en meer veld.  Wintersportoorden willen de kwaliteit van hun leefmilieu vrijwaren voor de toekomst. Het is immers één van de belangrijkste visitekaartjes voor hun skigebied. Men maakt het de wintertoeristen meer en meer naar hun zin met de grondige modernisering van hun verblijfs- en hun de ski- infrastructuur. Bij deze ingrijpende werkzaamheden toont men een groeiend respect voor de omliggende natuur.Met de auto, trein, autocar of het vliegtuig?


Dé vraag bij dit alles is ongetwijfeld op welke manier je de komende maanden best richting sneeuw vertrekt. Krijgt koning auto nog steeds de voorkeur, of wordt het dit jaar de sneeuwtrein of de autocar om zo het leefmilieu maximaal te sparen en stressloos je vakantieoord te bereiken?


Auto is zeker niet goedkoopste vervoermiddel


Met de auto richting sneeuw.
Niet alleen duur, maar ook
niet veilig. 
Met de stijgende brandstofprijzen in het achterhoofd is een rit met de wagen naar je winterse vakantiebestemming niet alleen duur, maar ook onveilig. Het is inderdaad geen lachertje om langs de ondergesneeuwde bergpassen je winterse vakantieoord zonder kleerscheuren te bereiken. Daarbij komen ook nog eens de vele tolwegen in zowel Frankrijk als Italië én het autovignet in Oostenrijk en Zwitserland. En ook de extra uitrusting met winterbanden en eventuele sneeuwkettingen betekenen evenveel extra uitgaven.Zijn auto's in vakantieoord wel toegelaten?


Hou er zéker ook rekening mee dat heel wat skioorden koning auto uit hun stadscentrum weren. Dat beperkt de luchtverontreiniging en verhoogt ongetwijfeld ook de kindvriendelijkheid. Milieuvriendelijke skigebieden bouwden de laatste jaren een schitterend autobusnet uit, en beschikken daarbij ook nog over uitstekende liftverbindingen. 

Het vliegtuig is geen optie


Het vliegtuig, is evenmin goedkoop en milieuvriendelijk en dus zéker geen optie. Ze jagen er ook veruit het meeste brandstof door, en dat is niet alleen duur maar ook bijzonder slecht voor ons leefmilieu .
 
 

Met de sneeuexpress naar je winterse vakantiebestemming
is niet alleen veilig, maar ook voordelig
én milieuvriendelijk. 


Trein en autocar

Trekken we de komende weken en maanden op shortski of naar een winterse vakantiebestemming kortbij van bijvoorbeeld minder dan duizend kilometer, dan kiezen we inderdaad bij voorkeur voor trein of autocar. Zo berekende men dat reizen met het vliegtuig maar liefst elf keer schadelijker is voor ons leefmilieu dan reizen met de trein. Op die manier is je keuze voor je vervoermiddel richting sneeuw wellicht vlug gemaakt...

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…