Voordelig genieten in Barcelona

De zon, de zee, het eten en de cultuur, een perfecte cocktail voor een zwoele stedentrip. Barcelona, een stad die van alle markten thuis is!
Wil je er enkele dagen tussenuit om te bekomen van de drukte en de stress van alle dag? Overweeg dan zéker een citytrip naar het bijzonder populaire Barcelona, ongetwijfeld één van de belangrijkste Spaanse steden en bijzonder populair bij de honderdduizenden stedentrippers die men daar jaarlijks mag verwelkomen. Barcelona heeft zijn bezoekers dan ook heel wat te bieden. Met kunstenaars als Gaudí, Picasso, Miró en Dalí, heeft de hoofdstad van Catalonië zonder twijfel heel wat bieden op het vlak van kunst en cultuur. Maar ook de toeristen die houden van zon, zee  en strand zullen zich in deze Spaanse regio beslist thuis voelen. In geen stad ter wereld kunt u zo geweldig genieten als in Barcelona. Lekkere tapas eten, wandelingen door het mooie centrum, heerlijk shoppen of ontspannen op het strand. In Barcelona kan alles!
 Deze unieke stad heeft alle ingrediënten voor een perfecte stedentrip. Een heerlijk klimaat met aangename voor- en najaarstemperaturen, een lange warme zomer, een prachtige haven met een keur aan restaurants, een heerlijk zandstrand, winkels in overvloed, een fantastisch nachtleven en een zeer rijke en heerlijke keuken. Eigenlijk biedt Barcelona u álles wat een stedentrip onvergetelij


Wereldstad ook voor zonnekloppers


Barcelona ligt vlak aan de Middellandse
Zee. Zonnekloppers voelen zich hier
zéker thuis
 Barcelona ligt vlak aan de Middellandse Zee, hetgeen voor zonnekloppers heel wat mogelijkheden biedt. Het strand begint ter hoogte van de gezellige visserswijk Barceloneta, en strekt zich uit over een lengte van meer dan vijf kilometer tot aan de Riu Beos. Citytrippers die ook houden van zon, zee en strand hebben het hier beslist naar hun zin. Ze wandelen er van de ene verrassing in de andere. Tijdens een rustige stadswandeling langs de gemoedelijke en sfeervolle smalle steegjes in het historische centrum met zijn gotische wijk, beland je plots aan het strand. En na zonsondergang wacht je een bruisend nachtleven, verspreid over de hele stad. De gotische wijk El Ravel, de wijken El Born, Gracia en Eixample staan vol met bars en discotheken, en enkele hippe en trendy clubs vind je dicht bij het strand.

 

Waar shoppingparadijs


Barcelona heeft meer winkels per inwoner dan welke andere stad dan ook en staatbekend om haar uitgebreide variatie aan exclusieve designwinkels, warenhuizen en authentieke winkeltjes. De winkelzone in Barcelona wordt ook wel de 'Barcelona Shopping Line' genoemd. Dit winkelgebied strekt zich uit over een totale lengte van maar liefst vijf kilometer. Aan de Avenida Diagonal, Rambla de Catalunya en Passeig de Gracia vind u de luxueuze winkels van de bekende merken. De stad beschikt ook over een zeer groot aantal restaurants, variërend van de traditionele mediterraanse keuken tot sushi, Catalaanse haute cuisine en exotische keukens uit Thailand of Brazilië. Vooral in de districten van het Eixample, Gracia, Sant Gervasi en El Born vind je een groot aantal van de betere restaurants, maar ook in het centrum, rondom de 'Rambla de Catalunya' en 'Passeig de Gracia'.

Reacties