De waardebepaling van je inboedel voor je brandverzekering


Ook als huurder doe je er goed
aan een brandverzekering af te sluiten.
Je ganse hebben en houden
kan immers in de vlammen opgaan
In ons land is het afsluiten van een brand- of woonverzekering een verplichting, ook als huurder. Inderdaad, ook al ben je geen eigenaar van je woning, dan is een brandverzekering ook voor een huurder onmisbaar. Logisch toch, want bij een woningbrand kan de huurder al zijn zijn bezittingen in vlammen zien opgaan, en wat dan als je over geen brandverzekering beschikt? Als huurder ben je ook verantwoordelijk voor de schade aangericht aan derden, in dit geval dus je huisbaas. Die huiseigenaar kan een brandverzekring afsluiten met afstand van verhaal tegen de huurder. Is dat zo, dan nog heb je als huurder voldoende redenen om een brandverzekering af te sluiten. Hoe vind je een goedkope, veilige en betrouwbare brandverzekering, wat bepaald de d ehoogte van de premie van zo'n verzekering? Hoe pak je de waardebepaling van je inboedel aan, nodig voor het afsluiten van zo'n brand- of woningverzekering?


Iedere huurder wil uiteraard zijn meubels en andere waardevolle bezittingen tegen brandschade verzekeren. Maar als huurder ben je ook verantwoordelijk voor alle schade die aan je huurwoning werd veroorzaakt. Dat is dan ook de reden waarom de meerderheid der huiseigenaars hun huurders verplichten een brandverzekering af te sluiten.


Waarde inboedel bepaald bedrag premieBij een woningbrand kan je ook als
huurder heel wat schade oplopen 
Het bedrag van je verzekeringspremie voor een brandverzekering hangt van verschillende factoren af, maar de waarde van je inboedel zal hoe dan ook bepalend zijn. De waardebepaling van je inboedel is dan ook erg belangrijk om bij een eventuele woningbrand een voldoende groot bedrag uitbetaald te krijgen om je inboedel evenwaardig te kunnen vervangen. Die waardebepaling doe je bij voorkeur in samenspraak met je verzekeringsmakelaar zodat daar achteraf geen enkel misverstand kan over ontstaan. Als huurder heb je er beslist alle belang bij de waarde van je inboedel zeker niet te onderschatten om op die manier een lagere verzekeringspremie proberen te versieren. Bij brandschade zal je dat uiteindelijk bijzonder zuur opbreken. Dan krijg je door je verzekeraar té weinig uitbetaald om een nieuwe inboedel te kopen.


Hoe goedkope brandverzekering kiezen


De meest voordelige en geschikte brandverzekering kies je online. De belangrijkste verzekeraars bieden je op hun website speciale berekeningsmodules aan, waarmee je in een minimum aan tijd de voordeligste verzekering kan berekenen. Nadat je alle gegevens in verband met de te verzekeren woning en inboedel hebt ingevoerd, gaat de berekeningsmodule op zoek naar de voor jou meest geschikte brandverzekering. Kies niet voor de goedkoopste verzekering, en verlies bij je uiteindelijke keuze zeker ook de dekking en waarborgen van je polis niet uit het oog, zodat je als eventueel slachtoffer van een woningbrand niet in de kou blijft staan.

Reacties