Doorgaan naar hoofdcontent

De waardebepaling van je inboedel voor je brandverzekering


Ook als huurder doe je er goed
aan een brandverzekering af te sluiten.
Je ganse hebben en houden
kan immers in de vlammen opgaan
In ons land is het afsluiten van een brand- of woonverzekering een verplichting, ook als huurder. Inderdaad, ook al ben je geen eigenaar van je woning, dan is een brandverzekering ook voor een huurder onmisbaar. Logisch toch, want bij een woningbrand kan de huurder al zijn zijn bezittingen in vlammen zien opgaan, en wat dan als je over geen brandverzekering beschikt? Als huurder ben je ook verantwoordelijk voor de schade aangericht aan derden, in dit geval dus je huisbaas. Die huiseigenaar kan een brandverzekring afsluiten met afstand van verhaal tegen de huurder. Is dat zo, dan nog heb je als huurder voldoende redenen om een brandverzekering af te sluiten. Hoe vind je een goedkope, veilige en betrouwbare brandverzekering, wat bepaald de d ehoogte van de premie van zo'n verzekering? Hoe pak je de waardebepaling van je inboedel aan, nodig voor het afsluiten van zo'n brand- of woningverzekering?


Iedere huurder wil uiteraard zijn meubels en andere waardevolle bezittingen tegen brandschade verzekeren. Maar als huurder ben je ook verantwoordelijk voor alle schade die aan je huurwoning werd veroorzaakt. Dat is dan ook de reden waarom de meerderheid der huiseigenaars hun huurders verplichten een brandverzekering af te sluiten.


Waarde inboedel bepaald bedrag premieBij een woningbrand kan je ook als
huurder heel wat schade oplopen 
Het bedrag van je verzekeringspremie voor een brandverzekering hangt van verschillende factoren af, maar de waarde van je inboedel zal hoe dan ook bepalend zijn. De waardebepaling van je inboedel is dan ook erg belangrijk om bij een eventuele woningbrand een voldoende groot bedrag uitbetaald te krijgen om je inboedel evenwaardig te kunnen vervangen. Die waardebepaling doe je bij voorkeur in samenspraak met je verzekeringsmakelaar zodat daar achteraf geen enkel misverstand kan over ontstaan. Als huurder heb je er beslist alle belang bij de waarde van je inboedel zeker niet te onderschatten om op die manier een lagere verzekeringspremie proberen te versieren. Bij brandschade zal je dat uiteindelijk bijzonder zuur opbreken. Dan krijg je door je verzekeraar té weinig uitbetaald om een nieuwe inboedel te kopen.


Hoe goedkope brandverzekering kiezen


De meest voordelige en geschikte brandverzekering kies je online. De belangrijkste verzekeraars bieden je op hun website speciale berekeningsmodules aan, waarmee je in een minimum aan tijd de voordeligste verzekering kan berekenen. Nadat je alle gegevens in verband met de te verzekeren woning en inboedel hebt ingevoerd, gaat de berekeningsmodule op zoek naar de voor jou meest geschikte brandverzekering. Kies niet voor de goedkoopste verzekering, en verlies bij je uiteindelijke keuze zeker ook de dekking en waarborgen van je polis niet uit het oog, zodat je als eventueel slachtoffer van een woningbrand niet in de kou blijft staan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…