Doorgaan naar hoofdcontent

Vergeet je reisbijstandsverzekering tegen ski- ongevallen niet

In de typische wintersportgebieden liet koning winter zich dit seizoen al vroeg gelden. In de Alpen viel reeds de  eerste sneeuw.
Na de herfstvakantie nadert het kerstverlof met rasse schreden. De meeste wintertoeristen hebben hun sneeuwvakantie al geboekt en hun skimateriaal tevoorschijn gehaald. Dacht je ook al aan je reisbijstandsverzekering tegen ski- ongevallen of andere risico's tijdens je komende wintervakantie?  Velen vertrekken zonder zo'n verzekering. Laat het nooit zover komen, de gevolgen zijn bij een ongeval dan niet te overzien. Er zijn niet alleen de eventuele lichamelijke kwetsuren.  Een ongeval brengt meestal ook een lange periode van werkonbekwaamheid met zich mee. Hoe ben je maximaal beschermt tegen allerlei ongevallen tijdens je sneeuwvakantie? Op wat moet je letten bij het afsluiten van zo'n verzekering en welk prijskaartje hangt daar aan vast?


Met zo'n reisbijstandsverzekering kan je binnenkort alvast met een gerust hart naar de sneeuw. Belangrijk hierbij is een degelijke informatie over de verschillende mogelijkheden die zo'n verzekering je biedt. Zorg dat je voldoende inzicht krijgt over welke winterse activiteiten verzekerd zijn en welke niet. Zijn alle meereizende gezins-  en familieleden verzekerd en zijn erdaar extra voorwaarden aan verbonden? Pas wanneer je over al deze noodzakelijke inlichtingen beschikt, kan je een juiste keuze maken.


Ongevallen binnen de piste 


Voor je een winterse reisbijstandsverzekering afsluit, moet je duidelijkheid hebben over ze allemaal verzekeren. Meestal Bij zijn alle typsiche winteractiviteiten als skiën, langlaufen en snowbnoarden verzekerd, als die zich binnen de pistes voordoen. Wintersportactiviteiten buiten de afgebakende pistes vallen daar meestal buiten. Uitzonderingen op deze algemene regel zijn activiteiten die door officieel erkende organisaties worden georganiseerd. Kijk na wat allemaal in de prijs is inbegrepen, voor je jouw handtekening plaatst. Sommige verzekeraars bieden speciale formules aan, waarbij de niet alle dagen gebruikte skipas, skilessen die niet allemaal werden gevolgd of het skimateriaal dat niet alle dagen werd gebruikt, wordt terug betaald. Wordt je het slachtoffer van een of ander ongeval, dan wordt in  sommige gevallen ook je verlengd hotelverblijf terug betaald.


Wat bij hospitalisatie? 


Welke regeling is voorzien wanneer je ten gevolge van een ski- of ander ongeval moet gehospitaliseerd worden en je kinderen mee hebt? Dat zijn zaken die vooraf moeten geregeld zijn. De meeste reisbijstandsverzekeringen betalen dan zowel alle vervoers- als hotelkosten terug, en kunnen kinderen tot zestien onder begeleidng naar huis brengen. Zelfs het ter plaatse sturen van een vervangchauffeur behoort dan tot de mogelijkheden.

Retariëring is peperduur


Repatriëring van zieken en/of gekwetsten is peperduur. In Oostenrijk, een van onze favoriete bestemmingen wanneer het om wintervakanties gaat, betaal je voor het overbengen van de skipiste tot de eerste hulppost, gemiddeld 400 euro, en hetzelfde bedrag voor de overbrenging naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Voor het vervoer naar het ziekenhuis mag je in Frankrijk op hetzelfde bedrag rekenen. Kies je er voor om met de ziekenwagen of via een zogenoemde sanitaire vlucht huiswaarts te keren, dan kost je dat gemiddeld 2000 euro. Een reddingsoperatie met de heli is ook mogelijk. Dat kost je wél ... 4000 euro per uur. Wordt je met de auto van je Frans skioord naar huis gebracht, dan kost je dat gemiddeld 1000 euro.

Respecteer steeds de regels van de piste

Respecteer steeds de wettelijke regels langs de skipiste. Pas je snelheid aan je mogelijkheden en de weersomstandigheden aan. Verlaat de piste bij een valpartij. In landen als Oostenrijk en Frankrijk moeten kinderen jonger dan vijftien, verplicht een skihelm dragen. Maak vooraf kennis de verkeerssignalisatie en markeringen langs de skipiste. Dat kan via Snownet.


Wat kan met krediet- en ziekteverzekeringskaart?


Je kan ook via je kredietkaart en/of een ziekteverzekeringskaart een reisbijstandsverzekering afsluiten wanneer je de totale som van je wintervakantie via die kredietkaart hebt betaald. Dan is medische repatriëring via deze kredietkaart gedekt. Dat is meestal onmogelijk voor alle hospitalisatiekosten. Je hospitalisatieverzekering is enkel geschikt voor de terugbetaling van al je medische kosten bij ziekenhuisopname. Met je (Europese) ziekteverzekeringskaart kun je het bewijs leveren dat je met de ziekteverzekering in orde bent en dat alle ziekenhuiskosten zullen vergoed worden. Dokterskosten, de kosten voor het maken van röntgenopnames, allerlei verbanden en geneesmiddelen daarentegen zijn daar niet in begrepen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…