Led- verlichting goedkoop én milieuvriendelijk


Ledverlichting is goedkoop,
milieuvriendelijk en
biedt je onbeperkte mogelijkheden
We tonen steeds meer aandacht voor een gezond leefmilieu, en doen er alles aan om onze energierekening zo laag mogelijk te houden. Het kiezen van de goedkoopste en milieuvriendelijkste binnenhuisverlichting is hierbij erg belangrijk. Naast je verwarming, neemt je binnenhuisverlichting een flinke hap uit je gezinsbudget. De laatste jaren werd het gebruik van spaarlampen door alle bevoegde instanties aangemoedigd met mogelijke acties en premies.  Er werd daarbij steeds van uitgegaan dat spaarlampen niet alleen minder gebruikten, en dus beter waren voor ons leefmilieu. Daar komen verlichtingsdeskundigen steeds meer en meer van terug. Volgens hen is ledverlichtingbinnenhuisverlichting van de toekomst. Niet alleen omdat het goedkoopst is, maar je zoveel meer te bieden heeft. Wat is ledverlichting, en wat is de goedkoopste prijs van ledlampen?De voorbije jaren hadden zowel de overheid als allerlei milieuorganisaties en verlichtingsdeskundigen hun mond vol over het gebruik van spaarlampen. Ze waren niet alleen de zuinigste, maar zeker ook de milieuvriendelijkste binnenhuisverlichting. Ze gingen met hun levensduur van tien jaar niet alleen veel langer mee. Hun electriciteitsverbruik lag ruim zeventig procent lager. Velen zijn echter niet te spreken over het weinig gezellige licht dat ze produceren. Spaarlampen worden dan ook meestal gebruikt in ruimtes waar gezelligheid weinig of geen rol speelt, zoals de badkamer, de berging of het toilet. 


Twijfel over ecologische waarde spaarlampen   De ekologische waarde van spaarlampen
wordt nu weer in twijfeld getrokken
Dat is niet alles, want waar tot voor kort de ekologsiche waarde van spaarlampen nog volop werd aangeprezen, wordt die nu weer in vraag gesteld. Spaarlampen bevatten immers hoge concentraties kwik. Een zwaar metaal, dat enorme schade kan veroorzaken wanneer het in ons leefmilieu trerecht komt.

Led, verlichting van de toekomst

Dat alles doet steeds meer en meer consumenten kiezen voor ledverlichting. In de eerste plaats omdat ledverlichting maar liefst tot de helft minder energie verbruikt dan spaarlampen, en nog eens negentig procent minder dan de klassieke gloeilamp. Deze laatsten zijn ondertussen volledig van de markt verdwenen. Een ander belangrijk voordeel van ledverlichting is hun levensduur, die veel hoger ligt dan bij gloei- en spaarlampen.


Direct op volle toeren


In tegenstelling met spaarlampen,
branden ledlampen onmiddellijk op volle kracht.
Moet je met het gebruik van spaarlampen enige tijd wachten vooraleer ze op kracht werken, dan is dat bij ledlampen zeker niet het geval. Die branden onmiddellijk na het aanknippen op volle kracht. Het aantal aan- en uitknippen heeft daarbij zelfs geen enkele invloed op hun levensduur.

Relatief duurder in aankoop


Ledlampen hebben slechts één nadeel, en dat is hun prijs. Die ligt gemiddeld tussen de 20 en 25 euro per lamp. Dat duur zijn is echter relatief. Met één ledlamp bespaar je jaarlijks gemiddeld 55 kilowattuur, of ongeveer 12 euro per lamp. Verlichtingsexperts berekenden dat je deze meerprijs in amper twee jaar kunt recupereren, ze gaan daar bovenop maar liefst dertig jaar mee. Ledverlichting wordt dan ook steeds populairder.


Ledstrips wordt dé hype van de toekomst 


Ledstrips worden dé hype van de toekomst.
Ze zijn verkrijgbaar in alle
alle mogelijke kleuren
voor een prijs van gemiddeld
9,99 euro per meter

Naast het opmerkelijk prijsverschil, biedt ledverlichting onbeperkte mogelijkheden op het vlak van kleur en sfeerschepping. Zo kun je de kleur van je verlichting perfect afstemmen op je interieur. Volgens ingewijden worden ledstrips dé topper op het vlak van binnenhuisverlichting. Ledstrips zijn lange linten bestaande uit kleine ledlampjes die overal op, onder of boven kunnen gemonteerd worden. Ze zijn dus eenvoudig te installeren en zorgen werkelijk voor verbluffende resultaten.

Goedkoopste ledverlichting koop je online

Ben je op zoek naar ledlampen, dan kan je daarvoor terecht in de betere doe- het- zelfzaak,  en in de gespecialiseerde verlichtingszaken. Voor de aankoop van ledlampen kan je ook online terecht. Online zijn nu al heel wat gespecialiseerde websites te vinden die zich specialiseerden in de verkoop van alle soorten verlichting. Online vind je in vele gevallen zelfs de goedkoopste ledverlichting.  

Reacties