Je uitnodigingen zelf maken

Nu zowel de pc als het internet trouwe bondgenoten werden, worden we steeds creatiever. Hobby's waar je vroeger zelfs niet aan dacht, zijn nu 'in'. Dat is zéker het geval met je uitnodigingen zelf maken. Je eigen uitnodigings(kaarten) of allerlei wenskaarten maken, zorgt voor een unieke herinnering aan een meestal onvergetelijke dag. Daar komt echter veel meer bij kijken gedacht. Je uitnodigingen zelf maken is zoveel meer dan je er je eigen vormgeving aan geven. Dat is immers ook zorgen voor een origineel ontwerp en als het effe kan ook een originele tekst uit je mouw schudden. Vormt inspiratie een probleem, dan kan je nog altijd beroep doen op de vele gespecialiseerde sites, die je voor het ontwerpen van je uitnodigingen allerlei tools ter beschikking stellen. Zélf je uitnodigingen maken kan voor de meest uiteenlopende gebeurtenissen. Ze geven  je feestje een bijzondere uitstraling en een persoonlijk karakter. Dé hamvraag blijft hoe je het maken van uitnodigingen in de praktijk aanpakt en hoe je de meest in het oog springende uitgnodigingen zélf kan maken.


Bij een recente doorlichting van onze vrijetijdsbesteding is één van de meest frappante vaststellingen dat creatieve bezigheden steeds populairder worden. In een groeiende multimedia maatschappij is dat ongetwijfeld iets dat kan tellen. Allerlei uitnodigingen zelf maken neemt hierbij een dominante plaats in. Paketten om zelf je uitnodigingskaarten te ontwerpen gaan in hobbywinkels als warme broodjes over de toonbank. De mogelijkheden om zelf uitnodigingen te maken lijken wel onbeperkt, en aanleidingen zijn er genoeg. Van  geboortekaartjes en uitnodigingen voor babyborreles tot vrijgezellenfeestjes, fuiven, verjaardagsfeesten en allerlei jubilea. En waarom nog geld uitgeven aan een niets zeggende kaart, als je met zelf gemaakte uitnodigingen een unieke kaart kunt ontwerpen?

Gespecialiseerde websites


Zélf  je uitnodiging maken is écht niet zo moeilijk. Je vindt op het net heel wat gespecialiseerde websites die je in staat stellen je uitnodigingen zelf te maken. De belangrijkste zijn vistaprint.be, zazzle.be, party-gifts.be, seniorenNet, uitnodigingen-maken, een-kinderfeestje.net, smulweb.nl en babybytes.nl. Niet alleen voor doe het zelvers van alle niveau's, maar ook voor iedere gelegenheid is er wel een of andere geschikte site te vinden.

Hoe zelf je uitnodiging maken?


Voor je écht start met ontwerpen, moet je op al deze sites een account aanmaken en  je registreren. Zonder account kan je immers geen gebruik maken van de speciale tools, nodig voor het ontwerpen van je uitnodigingen. Vergelijk vooraf zeker ook de verschillende mogelijkheden van al deze sites. Eens je account aangemaakt, kan het échte werk beginnen. Je hebt daarbij de keuze uit een groot aantal ontwerpen. Je kan uiteraard ook je eigen inspiratie laten spreken. Naast al deze ontwerpen, krijg je overal ook een ruime keuze uit een onbeperkt aantal kleuren en kleurcombinaties, lettertypes, stijlen, formaten en tekstjes. Je kan uiteraard ook je eigen tekst op papier zetten. Eens alles naar je zin, worden je zelfgemaakte uitnodigingen op een professionele wijze gedrukt. Er zijn verschillende betrouwbare en veilige betaalmogelijkheden, met pay pal als absolute koploper. Eens je betaling geregistreerd, worden enkele dagen later je zelf gemaakte uitnodigingen netjes thuis afgeleverd.

Verschillende voordelen


Uitnodigingen die je zelf maakte schenken je naast heel wat voldoening ook  vele andere voordelen. In deze groeiende multimedia maatschappij wordt het persoonlijke karakter van een zelf ontworpen kaart steeds naar waarde geschat. Een uitnodiging die je zelf maakt blijft een levenslange herinnering aan een belangrijke (familie) gebeurtenis. Het gaat immers om een unieke kaart, die je nergens anders kan kopen. De prijs van zelf gemaakte uitnodigingskaarten mag evenmin een belemming zijn.


Reacties