Doorgaan naar hoofdcontent

Je uitnodigingen zelf maken

Nu zowel de pc als het internet trouwe bondgenoten werden, worden we steeds creatiever. Hobby's waar je vroeger zelfs niet aan dacht, zijn nu 'in'. Dat is zéker het geval met je uitnodigingen zelf maken. Je eigen uitnodigings(kaarten) of allerlei wenskaarten maken, zorgt voor een unieke herinnering aan een meestal onvergetelijke dag. Daar komt echter veel meer bij kijken gedacht. Je uitnodigingen zelf maken is zoveel meer dan je er je eigen vormgeving aan geven. Dat is immers ook zorgen voor een origineel ontwerp en als het effe kan ook een originele tekst uit je mouw schudden. Vormt inspiratie een probleem, dan kan je nog altijd beroep doen op de vele gespecialiseerde sites, die je voor het ontwerpen van je uitnodigingen allerlei tools ter beschikking stellen. Zélf je uitnodigingen maken kan voor de meest uiteenlopende gebeurtenissen. Ze geven  je feestje een bijzondere uitstraling en een persoonlijk karakter. Dé hamvraag blijft hoe je het maken van uitnodigingen in de praktijk aanpakt en hoe je de meest in het oog springende uitgnodigingen zélf kan maken.


Bij een recente doorlichting van onze vrijetijdsbesteding is één van de meest frappante vaststellingen dat creatieve bezigheden steeds populairder worden. In een groeiende multimedia maatschappij is dat ongetwijfeld iets dat kan tellen. Allerlei uitnodigingen zelf maken neemt hierbij een dominante plaats in. Paketten om zelf je uitnodigingskaarten te ontwerpen gaan in hobbywinkels als warme broodjes over de toonbank. De mogelijkheden om zelf uitnodigingen te maken lijken wel onbeperkt, en aanleidingen zijn er genoeg. Van  geboortekaartjes en uitnodigingen voor babyborreles tot vrijgezellenfeestjes, fuiven, verjaardagsfeesten en allerlei jubilea. En waarom nog geld uitgeven aan een niets zeggende kaart, als je met zelf gemaakte uitnodigingen een unieke kaart kunt ontwerpen?

Gespecialiseerde websites


Zélf  je uitnodiging maken is écht niet zo moeilijk. Je vindt op het net heel wat gespecialiseerde websites die je in staat stellen je uitnodigingen zelf te maken. De belangrijkste zijn vistaprint.be, zazzle.be, party-gifts.be, seniorenNet, uitnodigingen-maken, een-kinderfeestje.net, smulweb.nl en babybytes.nl. Niet alleen voor doe het zelvers van alle niveau's, maar ook voor iedere gelegenheid is er wel een of andere geschikte site te vinden.

Hoe zelf je uitnodiging maken?


Voor je écht start met ontwerpen, moet je op al deze sites een account aanmaken en  je registreren. Zonder account kan je immers geen gebruik maken van de speciale tools, nodig voor het ontwerpen van je uitnodigingen. Vergelijk vooraf zeker ook de verschillende mogelijkheden van al deze sites. Eens je account aangemaakt, kan het échte werk beginnen. Je hebt daarbij de keuze uit een groot aantal ontwerpen. Je kan uiteraard ook je eigen inspiratie laten spreken. Naast al deze ontwerpen, krijg je overal ook een ruime keuze uit een onbeperkt aantal kleuren en kleurcombinaties, lettertypes, stijlen, formaten en tekstjes. Je kan uiteraard ook je eigen tekst op papier zetten. Eens alles naar je zin, worden je zelfgemaakte uitnodigingen op een professionele wijze gedrukt. Er zijn verschillende betrouwbare en veilige betaalmogelijkheden, met pay pal als absolute koploper. Eens je betaling geregistreerd, worden enkele dagen later je zelf gemaakte uitnodigingen netjes thuis afgeleverd.

Verschillende voordelen


Uitnodigingen die je zelf maakte schenken je naast heel wat voldoening ook  vele andere voordelen. In deze groeiende multimedia maatschappij wordt het persoonlijke karakter van een zelf ontworpen kaart steeds naar waarde geschat. Een uitnodiging die je zelf maakt blijft een levenslange herinnering aan een belangrijke (familie) gebeurtenis. Het gaat immers om een unieke kaart, die je nergens anders kan kopen. De prijs van zelf gemaakte uitnodigingskaarten mag evenmin een belemming zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…