Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe bevroren regenpijpen verhelpen

Met de strenge winters van de laatste jaren nog fris in je geheugen, nemen velen nu reeds hun voorzorgen om tijdens de nakende winterperiode schade als gevolg van strenge vorst, sneeuw en ijs, zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is nodig, want eerder onschuldig lijkende voorvallen kunnen op termijn grote, lees perperdure gevolgen hebben. Neem het probleem van  bevroren regenpijpen. Op zich weinig zeggend, tot je er mee geconfronteerd wordt. Bij langdurige vorst kunnen bevroren regenpijpen en waterleidingen veel schade veroorzaken. Vraag is hoe je bevroren regenpijpen kunt voorkomen, en wat te doen  als je regenpijp(en) uiteindelijk toch bevroren geraken?


Voor een bevroren regenpijp is er méér nodig dan enkele dagen vorst. Voor het inderdaad zo ver is, heb je ongetwijfeld een lange periode van strenge vorst achter de rug. Grote boosdoener is het vele smeltwater, afkomstig van smeltende sneeuw op het dak. Al dat smeltwater komt vroeg of laat in de regenpijp terecht, waar het weer bevriest en voor allerlei ongemakken kan zorgen. Hoe langer de vorst duurt, hoe dikker de ijslaag in je regenpijp.

Bevroren regenpijp kan veel schade veroorzaken

Een bevroren regenpijp lijkt onschuldig, maar de gevolgen zijn dat veel minder. Blijft koning winter koppig doorzetten, dan verandert dat de zaak. Wellicht begreep je al dat het smeltwater de grootste boosdoener is. Smeltwater dat niet weg kan, zoekt langs de regenpijp een weg naar beneden. Eens zover, zijn de gevolgen niet te voorspellen. Smeltwater dat langs de muur naar beneden loopt omdat de regenpijp is bevroren, kan voor waterlekken zorgen die heel wat schade aan je woning kunnen veroorzaken. Overvloedig smeltwater kan ook de dakgoten beschadigen die,onder het gewicht van sneeuw, ijs en smeltwater,  het zelfs kunnen begeven, met alle gevolgen vandien. Wees zéker op je hoede met bevroren smeltwater. IJspegels kunnen naar beneden donderen en kunnen voorbijgangers (ernstig) verwonden. Uiteindelijk kan jij daar verantwoordelijk voor gesteld worden.

Hoe bevroren regenpijpen  voorkomen? 

Tegen bevroren regenpijpen is er uiteraard niet veel te beginnen. Zorg voor een regelmatig en efficiënt onderhoud van je regenpijpen, om tijdens de wintermaanden bevriezing te kunnen voorkomen. Laat geen bladeren of andere zaken in je dakgoten liggen, dat kan verstoppingen veroorzaken waardoor het smeltwater nog moeilijker of helemaal niet weg kan. Voorkomen is dus ook in dit geval veel beter dan genezen. Wordt je geconfronteerd met verstopte en bevroren regenpijpen waar een tussenkomst van een loodgieter en/of andere vaklui voor noodzakelijk is, zal je dat veel meer geld en ongemakken kosten. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…