Doorgaan naar hoofdcontent

Zo zorg je voor lange levensduur van oplaadbare batterijen

Oplaadbare batterijen kopen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Inderdaad, samen met de geweldige evolutie die draagbare electrotoestellen de laatste jaren meemaken, wordt ook van (oplaadbare) batterijen steeds meer verwacht. Je oplaadbare batterijen moeten steeds meer én langduriger de nodige energie leveren om je toestellen aan de praat te houden. Ook voor het leefmilieu is het van groot belang dat je zuinig omspringt met je oplaadbare batterijen, ze zijn  immers enorm milieubelastend. Hoe kies je de milieuvriendelijkste batterijen met het grootste rendement?


Oplaadbare batterijen zijn er in vele merken, formaten en vooral, vermogen. Wat kun je er zélf aan doen om de levensduur van je oplaadbare batterijen te verhogen? Dat is broodnodig, goede oplaadbare batterijen zijn immers niet goedkoop. Hou er bij de aankoop zéker rekening mee dat vele draagbare toestellen echte energievreters zijn. Vooral de goedkoopste toestellen vragen het meeste energie. Koop je minderwaardige, dikwijls merkloze  batterijen, dan betaal je daar blauw aan, en ben je uiteindelijk voordeliger met duurdere én energiezuinigere toestellen én batterijen. 

Leg nooit een voorraad batterijen aan


Velen springen veel té laks om met hun oplaadbare batterijen. Vanaf het moment dat ze minder energie leveren, worden ze onmiddellijk vervangen, ook al zijn ze nog half vol. Dat is uiteraard geldverkwistend, maar tegelijk ook bijzonder schadelijke voor het leefmilieu.

Houdbaarheidsdatum van batterijen

Wist je dat oplaadbare batterijen een houdbaarheidsdatum hebben? Die vervaldatum is nodig om een maximum houdbaarheid mét garantie op het geleverde en beloofde voltage te kunnen realiseren. Eens deze houdbaarheidsdatum vervallen, verliezen (oplaadbare) batterijen veel van hun nog beschikbare energie, en gaan ze ook vlugger lekken waardoor ze heel wat schade aan electrotoestellen kunnen veroorzaken. Koop daarom uitsluitend batterijen die je onmiddellijk gebruikt en leg zeker geen reserve aan.

Batterijen koel en droog bewaren


Heb je toch oplaadbare batterijen in voorraad, bewaar ze dan zorgvuldig op een koele en droge bewaarplaats. Bewaar alle batterijen nooit in de volle zon of op een vochtige plaats, dat zorgt immers voor een kortere levensduur. 

Geen batterijen in ongebruikte toestellen


Laat nooit batterijen in toestellen waarvan je weet dat ze lange tijd ongebruikt zullen blijven liggen. Van draagbare electrotoestellen die een tijd niet gebruikt zullen worden, kan de houdbaarheidsdatum van de batterijen verlopen. Is dat het geval, dan is het risico op lekken bijzonder groot en kan het toestel ernstige schade oplopen. 

Wanneer batterijen opladen?

Velen vragen zich af wanneer je batterijen mag opladen om zo weinig mogelijk schade te veroorzaken. Zorg er steeds voor dat je batterijen worden opgeladen wanneer ze volledig leeg zijn, dat zorgt voor een langere levensduur. Dat is zeker noodzakelijk wanneer je Li- ion batterijen gebruikt. Laad ze dan volledig op, en vervang liefst bij alle batterijen tegelijk. Wees zuinig met je batterijen. Een batterij met te weinig energie voor bijvoorbeeld een digitale camera, kan immers nog maanden voldoende energie leveren voor een digitale klok en ander klein electro.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…