Doorgaan naar hoofdcontent

Winterbanden zijn ook nuttig in de herfst


Na de voorbije strenge winters met veel sneeuw en ijs, kiezen meer en meer automobilisten voor winterbanden. Ben jij ook van plan om je zomerbanden in te ruilen voor winterbanden? Beslist een goede keuze, maar wacht er dan niet te lang meer mee om ze te laten monteren. Inderdaad, het is nu het meest geschikte moment om je winterbanden te kiezen. Door te wachten tot de eerste grillen van koning winter, zou je wel eens naast je winterbanden kunnen grijpen. Wegens de groeiende belangstelling ontstaan er bij de eerste de beste winterprik ongetwijfeld vlug tekorten aan winterbanden. Wat zijn de voordelen van het rijden met winterbanden en vanaf wanneer bewijzen ze hun nut op de weg?

De laatste jaren weten we weer wat échte, ouderwetse winters zijn.Sneeuw en ijs maakten onze (snel)wegen tot echte glijbanen. Steeds meer automobilisten kiezen dan ook voor winterbanden. Alvast één gouden raad: raadpleeg tijdig je garagist wanneer ook jij de komende maanden met winterbanden wilt rondrijden. Tal van automobilisten bestelden de voorbije weken reeds hun winterbanden, zodat er dit jaar zelfs nog vlugger tekorten zouden kunnen ontstaan dan dit de voorbije jaren al het geval was.

Winterbanden nuttig vanaf zeven graden


Volgens vervoersdeskundigen is het gebruik van winterbanden aan te raden vanaf het ogenblik dat de buitentemperatuur onder de zeven graden duikt. Dan zorgen winterbanden namelijk voor een verhoogde veiligheid. Vanaf buitentemperaturen onder zeven graden, wordt het rubber van je zomerbanden harder. Harde zomerbanden hebben lagere temperaturen vanaf veel minder 'grip' op de weg. Dat zorgt voor een slechtere wegligging en langere remafstand , waardoor je veiligheid op de weg in gevaar komt. Bij een gemiddelde snelheid van zestig kilometer per uur is de remafstand bij zomerbanden zeven meter langer dan met winterbanden. Wanneer het er écht op aan komt, een niet te verwaarlozen afstand.

Grotere baanvastheid met winterbanden


Hun grotere baanvastheid, vooral in de bochten, is een ander belangrijk voordeel van winterbanden. Daar zorgen de kleinere lamellen voor die in het profiel van je winterbanden worden gemonteerd. Het profiel van winterbanden is ook opmerkelijk dieper. Daardoor vergroot de trekkracht van je wagen, en verkleint het risico op aquaplaning verkleint.

Verbruik daalt met winterbanden

Het verbruik met de jongste generatie winterbanden daalde aanzienlijk. Een niet onbelangrijk voordeel wanneer de energieprijzen de pan uitswingen en recordhoogten laten noteren. Het energieverbruik van winterbanden ligt nu al op hetzelfde niveau als met zomerbanden. Dat hebben we te danken aan het verkleinen van hun wrijving met het wegdek. En voor hun prijs moet je winterbanden zeker niet laten liggen, die daalde de voorbije jaren opmerkelijk. Hun prijs ligt nu bijna op hetzelfde niveau als die van winterbanden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…