Doorgaan naar hoofdcontent

Wanneer gebruik je sneeuwkettingen?

Vertrek je de komende weken en/of maanden met de wagen richting sneeuw, dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. Dacht je reeds aan je winterbanden? Met de strenge, sneeuwrijke winters van de laatste jaren in hun geheugen, bestelden de voorbije weken reeds vele landgenoten hun winterbanden om eventuele tekorten bij de eerste winterprik te snel af te zijn. Steeds meer automobilisten kiezen voor winterbanden, maar hoe zit het met sneeuwkettingen?  Zijn sneeuwkettingen op weg naar de wintergebieden verplicht? Wanneer rij je met sneeuwkettingen? Wat zijn geschikte sneeuwkettingen en met wat moet je zéker rekening houden om zo veilig mogelijk je winterse vakantiebestemming te bereiken?Wanneer verwissel je winterbanden door sneeuwkettingen? Met de voorbije strenge winters nog vers in ons geheugen, kiezen steeds meer automobilisten voor winterbanden, zéker op weg naar hun winterse vakantiebestemming. Ook in eigen land bewezen winterbanden reeds uitgebreid hun nut. Zijn sneeuwkettingen dan nog nodig als we toch al ervaring hebben met het rijden op glad ijs met winterbanden? Zijn sneeuwkettingen écht nodig en wanneer wanneer ruil je dan je winterbanden voor sneeuwkettingen? In ons land zijn winterbanden ruimschoots voldoende om veilig de wintermaanden door te komen. Onze wegen zijn zelden onberijdbaar sneeuw en ijs. Winterbanden zorgen voor meer grip, baanvastheid en veiligheid bij winterse weersomstandigheden. Sneeuwkettingen zijn alleen dan nodig wanneer je op weg naar je vakantiebestemming een stijle helling op moet. In sommige landen is het dan zelfs verplicht sneeuwkettingen te gebruiken.

Wanneer zijn sneeuwkettingen verplicht?De winterse weersomstandigheden kunnen op weg naar je vakantiebestemming zo extreem zijn, dat sneeuwkettingen nuttig kunnen zijn, maar zijn ze dan ook verplicht? Over het verplicht gebruik van sneeuwkettingen bestaat geen eensgezindheid. De wettelijke regels terzake verschillen van land tot land en dat maakt het er voor de wintertoeristen zeker niet gemakkelijker op.  Informeer je dus grondig vooraleer je vertrekt. In sommige landen zijn sneeuwkettingen alleen verplicht bij winterse weeromstandigheden, terwijl ze in andere landen dan weer altijd verplicht zijn.

Kettingen voor ieders veiligheid


Duitsland is één van onze favoriete bestemmingen voor wat wintersport betreft. Daar wordt het verplicht rijden met sneeuwkettingen duidelijk weergegeven met een verkeersbord waarop een autoband met een sneeuwketting staat afgebeeld op een blauwe achtergrond. Wil je veilig je winterse vakantiebestemming bereiken, negeer deze verplichting dan niet. Sneeuwkettingen zijn dan immers in ieders veiligheid. Op een glad en besneeuwd wegdek zorgen sneeuwkettingen voor maximale veiligheid. Word je verantwoordelijk gesteld voor een ongeval omdat je zonder sneeuwkettingen reed op plaatsen waar dat was verplicht, dan kan je dat financieel erg zuur opbreken.

 

Sneeuwkettingen huren of kopen?


Bij de meerderheid der autodealers en bandencentra kun je sneeuwkettingen kopen of huren. Hou er bij de aanschaf van sneeuwkettingen zeker rekening mee dat deze lang niet op alle autobanden passen. Telkens wanneer je nieuwe autobanden laat monteren, is de kans zeer groot dat je ook andere sneeuwkettingen nodig hebt. Bedenk dat je sneeuwkettingen slechts een erg beperkte tijdig nodig hebt. Dat is ongetwijfeld de reden waarom de meerderheid van de bestuurders kiest voor het huren van hun sneeuwkettingen. Huren is in de meeste gevallen ook voordeliger.

 

Oefen met het rijden van sneeuwkettingen 


Heb je geen ervaring met het rijden met sneeuwkettingen, oefen dan zéker voor je vertrekt. Het is zeker belangrijk dat je weet of je wagen voor- en/of achteraan wordt aangedreven. Om zowel je winterbanden als de sneeuwkettingen en het wegdek niet te beschadigen rij je niet met sneeuwkettingen op een onbesneeuwd wegdek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…