Ready2Use van Varta, nieuwe generatie batterijen


Varta is ongetwijfeld de trendsetter op het vlak van innoverende technieken bij de ontwikkeling van nieuwe (oplaadbare) batterijen. Met de ontwikkeling van hun allerjongste telg, de Ready2Use brengt Varta meteen een gloednieuwe generatie oplaadbare batterijen op de markt.


De Ready2Use van Varta komt reeds opgeladen uit de verpakking, en kan in tegenstelling met zijn concurrenten onmiddellijk worden gebruikt. De klassieke oplaadbare batterijen verliezen heel wat energie en van hun capaciteit wanneer ze worden bewaard en dus niet eens worden gebruikt.
Dat is zeker niet het geval  bij de Ready2Use oplaadbare batterijen van Varta. Het probleem van het verlies aan capaciteit, zelfs wanneer ze ongebruikt in  een lade liggen, werd door Varta tot een strikt minimum beperkt.
Eenmaal opgeladen, hebben deze moderne oplaadbare batterijen na een opslagtijd van één jaar nog altijd tachtig procent van de oorspronkelijke capaciteit. Ze hebben geen speciale oplader nodig, en kunnen uitstekend voor alle mogelijke toepassingen worden gebruikt. Van een wandklok met laag stroomverbruik, tot de stroomvretende digitale camera is Ready2Use steeds een betrouwbare oplossing.

Nieuwe technologie


Voor de ontwikkeling van zijn jongste Ready2Use oplaadbare batterijen gebruikte producent Varta een gloednieuwe technologie, waardoor deze generatie oplaadbare batterijen, het gebruik van mobiele energie bijzonder gemakkelijk maken. De nieuwe oplaadbare batterijen van Varta zijn,  in tegenstelling met de klassieke oplaadbare batterijen, al volledig opgeladen op het moment dat ze uit de verpakking komen. Ze kunnen dan ook onmiddelijk in een digitale camera of MP3- speler gebruikt worden.
Tot hiertoe geraakten de traditionele oplaadbare batterijen leeg als ze gedurende langere tijd niet gebruikt worden. Met Varta Ready2Use zijn deze capaciteitsprobleem definitief verleden tijd. Eenmaal opgeladen behouden deze oplaadbare batterijen maar liefst 80% van de capaciteit, zelfs nadat ze één jaar ongebruikt bleven.Reacties