Doorgaan naar hoofdcontent

Schuldenberg oplossen door samenvoegen tot één lening

Je wordt nu al ettelijke maanden met een ware schuldenberg geconfronteerd, en probeerde al het mogelijke om zelfstandig uit je financiële put te klauteren. Je ging zelfs nieuwe leningen aan om anderen te kunnen betalen. Problemen opgelost? Zéker niet, ze werden er alleen maar groter door, zodat je nu zelfs geen uitweg meer ziet. Je bent lang niet de enige, steeds meer landgenoten verkeren in dezelfde situatie. Kredietverleners zagen hier het gat in de markt, en voegen  bestaande leningen, zélfs met achterstand, samen tot één lening. De oplossing?  Door het samenvoegen van al je schulden, wordt het er beslist niet gemakkelijker op. Je zit jarenlang aan die kredietverstrekker vast, en die weet heus wel dat hij je laatste strohalm is, waardoor hij je échte woekerintresten zal aanrekenen.

Wanneer je met betalingsproblemen en een schuldenberg zit opgescheept, geraken die zonder ernstige hulp, meestal nooit opgelost. Als je dat beseft, zet je eerste stap naar een mogelijke oplossing. Zoek hulp wanneer het nog kan, beter te vroeg dan te laat. Wacht met je beslissing niet te lang, anders gaat er kostbare tijd verloren, en zo worden je problemen er alleen maar groter door.

Bepaal je huishoudbudget


Plaats je maandelijks inkomen tegenover alle uitgaven, zodat je écht weet waar je aan toe bent. Je kan uiteraard in de financiële problemen komen zonder daar zélf iets te kunnen aan doen, zoals plots werkverlies, een ernstig ongeval of ziekte, of een dringende medische ingreep. Dat is echter niet altijd het geval. Een foutief uitgavenpatroon ligt meestal aan de basis. Daarbij staat een gebrek aan overzicht van  inkomsten en uitgaven centraal. Zoek hulp bij het samenstellen van je maandbudget, en wijk daar geen strobreedt van af.

Samenvoegen van schulden een oplossing?


Oplossingen zoeken voor je huidige problemen, is uiteraard nog belangrijker. Zie je er tegenop om bij het OCMW aan te kloppen, of zelfs gerechterlijke hulp in te schakelen, dan bestaat de mogelijkheid je schulden samen te voegen tot één lening. Ben je er tijdig bij, dan kan dit een mogelijke uitweg zijn. Laat je de problemen aanslepen en stel je beslissingen uit, dan is de kans groot dat je op de zwarte lijst van de nationale bank terecht komt, en dan is je situatie hopeloos.

Samenvoegen schulden bij je vertrouwde bank


Voor het samenvoegen van schulden tot één lening ben je best af bij je vertrouwde bank. Liet je de problemen zo lang aanslepen dat je op de zwarte lijst staat, kan je zelfs bij je vertrouwde bankier niet meer terecht. Dan resten je nog enkel dubieuze kredietverstrekkers die je dan volledig in hun macht hebben, en  in veruit de meeste gevallen woekerrentes vragen.

 Lening kost (veel) geld


Denk in geen geval dat, met het samenvoegen van je schulden tot één lening, al je financiële problemen definitief van de baan zijn, wel integendeel. Om welke reden dan ook je zo diep in de schulden geraakte, zal niemand zich afvragen. Zaak is die schuldenberg weg te werken, en dat zal zware inspanningen vragen van alle gezinsleden. Je zal het véél zuiniger moeten doen, want ook al sluit je zo een lening af bij je vertrouwde bank, dan zal je uitgavenpatroon voortdurend kritisch worden bekeken. Zo een overkoepelende lening zal je hoe dan ook veel geld kosten,  dat je uiteraard op tijd en stond moet terug betalen. En wat als je ook daar niet in lukt?

Reacties

 1. Snel geld nodig, maar kunt u nergens terecht?
  Wij helpen u verder. Wij lenen u geld zonder zeuren. Iedereen verdiend een 2e kans op een goed leven en heeft recht op een lening.
  Geen lastige vragen, geen krediet toetsing, maar geld voor u.
  Neem snel contact met ons op en u hoort van ons.
  Laat deze kans op een nieuw begin niet schieten.
  contact met mij op nicolashelp279@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…