Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe betrouwbaar is particulier geld lenen?

Je hebt het financieel even moeilijk, en krijgt tot overmaat van ramp enkele rekeningen in de bus waar je niet op gerekend had. Je wagen heeft het begeven en je kan niet zonder. Een van je gezinsleden werd opgenomen in het ziekenhuis voor een dringende ingreep. Wat nu? Om aan die moeilijke financiële situatie het hoofd te bieden, verkies je een lening aan te gaan, maar je schuwt risico's.  Liever dan een peperdure lening bij de bank af te sluiten, besluit je bij familie of vrienden aan te kloppen om je uit de financiële nood te helpen. Hoe ga je te werk bij geld lenen van particulieren, en  op wat moet je letten om de problemen achteraf niet groter te maken dan ze nu al zijn?


Lenen bij je vertrouwde bankinstelling wordt, als gevolg van de economsiche en financiële crisis, steeds moeilijker. Geld lenen bij een particulier daarentegen wordt steeds populaider, ook in ons land. Je hebt daarbij verschillende mogelijkheden. Je kan een lening afsluiten bij een wildvreemde, maar lenen bij familie of vrienden noemt men ook een particuliere lening.

Wie leent beter particulier? 

Ging je vroeger al een lening aan, en kon je die om de een of andere reden niet tijdig terug betalen, dan zit je met een groot probleem. Extra kosten en intresten maken het nog erger. Je komt op de zwarte lijst van de Nationale Bank terecht, waardoor het later het afsluiten van een nieuwe lening zo goed als onmogelijk is. Voor al diegenen die met een zwarte lijstmelding opgescheept zitten, maar ook voor werklozen en zij met een laag inkomen, kan particuler lenen een oplossing zijn.Particuliere geldverstrekkers zijn immers niet verplicht de zwarte lijst te controleren.

Rente onderhandelen met particulier geld lenen 

Uiteraard biedt geld lenen van particulieren, zeker wanneer het familie betreft, enkele niet te onderschatten voordelen. Een lening bij de bank is niet alleen peperduur, maar is maar ook aan strenge voorwaarden verbonden. Leen je particulier bij familie, dan is onderhandelen over de rente meestal wél mogelijk. Hej je het eens moeilijk om je lening tijdig terug te betalen, dan is je situatie wellicht niet hopeloos zoals dat bij banken wél het geval is. Vergeet bij een particlurie lening, ook bij familie, alles grondig en ondubbelzinnig op papier te zetten, zo voorkom je later problemen en misverstanden.

Online geld leven bij particulieren

Maar wat als je in geldnood zit, en je niet bij familie of vrienden kunt aankloppen voor een particuliere lening? Op het internet zijn verschillende websites te vinden waarop particulieren geld aanbieden. Wees hier echter extra voorzichtig wanneer je op deze manier toch particulier geld wenst te lenen. Online een particuliere lening afsluiten is niet altijd even betrouwbaar. Vragen deze geldverstrekkers vooraf geld of verplichten zij eerst een verzekering af te sluiten, ga er dan niet op in. Hou de gevraagde rente in de gaten, want heel wat online aanbieders van particuliere leningen vragen dikwijls woekerwinsten. Sluit zo'n particuliere lening nooit af, ook al heb je dat geld nog zo dringend nodig. Door zo'n lening tegen woekerintresten aan te gaan, geraak je later nog dieper in de problemen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…