Doorgaan naar hoofdcontent

Duurzaam autorijden doet besparen

De vraag naar zuinigere wagens wordt steeds luider én dringender. Niet verwonderlijk, want de brandstofprijzen gingen de voorbije maanden fors de hoogte niet. Erger nog, niets laat voorzien dat daar vlug een einde aan zal komen. Kan je er zelf iets aan doen om je brandstofverbruik zoveel mogelijk te drukken? Kan je duurzaam auto rijden en zo met minder brandstof toch je bestemming bereiken? Wat betekent dan duurzaam auto ri!jden en op wat moet je letten op zo weinig mogelijk peperdure brandstof te verbruiken?

De voorbije maanden gingen de brandstofprijzen pijlsnel de hoogte in naar een nieuw record. Niets laat vermoeden dat ze de komende maanden zullen dalen, wel integendeel. Nooit eerder hadden de dure brandstofprijzen invloed op ons rijgedrag. Dat is nochtans nu wél het geval. Steeds meer landgenoten laten hun auto staan en kiezen meer en meer voor het openbare vervoer of kosten gedeeld rijden.

Zuiniger rijden met verrijkte brandstof?De laatste jaren was er heel wat te doen omtrent verrijkte brandstof, of brandstof waar allerlei additieven werden aan toegevoegd. Dergelijke verrijkte brandstof werd door de meerderheid der autoconstructeurs als de meest zuinige brandstof naar voor geschoven. Maar is dat ook in werkelijkheid het geval? Uit de resultaten van verschillende verbruikersorganisatie's en belangengroepen blijkt dit zéker niet zo. Als er met deze verrijkte brandstof al minder wordt verbruikt, dan weegt dat minder verbruik niet op tegen de meerprijs van deze brandstof die volgens deze organisaties uit commerciële overwegingen op de markt werd gebracht om de vele prijsstijgingen te verdoezelen.

Gebruik eerste versnelling beperken

Voor duurzaam en zuinig rijden beperk je zoveel mogelijk het gebruik van je eerste versnelling, zelfs bij het weg rijden. Vertrekken in eerste versnelling verbruikt immers opvallend veel brandstof. De eerste versnelling alleen gebruiken wanneer écht nodig, is dan ook  aangewezen. Trek langzaam op. Optrekken met gierende banden zorgt voor een hoog energieverbruik. Rij je auto rustig warm en gebruik je airco zo weinig mogelijk. Met airco gebruik je al vlug tien procent méér dure brandstof.

Regelmatig onderhoud


Laat je auto op tijd en stond onderhouden. Kleine details kunnen het verschil maken. Controleer zélf regelmatig je bandenspanning. Een té lage bandenspanning zorgt voor een zachter en breder bandenspoor én een grotere weerstand, hetgeen voor een meerverbruik van zo'n drie procent zorgt.  Laat regelmatig je brandstof- en luchtfilters vervangen. Verstopte filters en een te rijk brandstofmengsel,  zorgen eveneens voor een hoger brandstofverbruik.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…