Doorgaan naar hoofdcontent

De beste prijzen voor je rolluiken vind je hier

Het plaatsen van rolluiken is een dure investering die, bij de juiste keuze, je woning extra uitstraling en persoonlijkheid geven. De keuze van de meest geschikte rolluiken is nochtans niet gemakkelijk. Er zijn niet alleen rolluiken in alle denkbare en trendy kleuren, maar ook in verschillende soorten, systemen en materialen. En recent kwamen zelfs rolluiken op zonne- energie op de markt. Op wat moeten we letten bij de aankoop van rolluiken, en wat zijn de beste prijzen?

Rolluiken zijn een van de belangrijkste beschermsystemen voor je woning. Zo isoleren ze uitstekend tegen ons sterk wisselend klimaat. In de zomer houden ze de grootste hitte buiten, en tijdens de gure wintermaanden houden ze de kou buitenshuis en zorgen ze er voor dat het binnen aangenaam en gezellig blijft. Rolluiken zijn ook geluidsabsorberend. Ze houden storende geluiden van buiten en zorgen tevens voor meer veiligheid. Rolluiken zijn immers inbraakwerend, en beschermen je raamkozijnen tegen slijtage. Rolluiken kopen we uiteraard niet elke dag, het is dan ook lang niet gemakkelijk de meest voordelige rolluiken te kiezen. Het gamma wordt overigens steeds uitgebreider. De sector is dan ook in volle evolutie.

Inbouw rolluiken vooral geschikt voor nieuwbouw

Inbouw rolluiken worden vooral gebruikt bij nieuwbouw. Bij renovatie zijn ze moeilijk bruikbaar, omdat ze in de muur ingebouwd worden. Om dat te kunnen realiseren, moet boven het raam en de muur een opening zijn waar het oprolsysteem kan gemonteerd worden. Dat is een esthetische bijzonder geslaagde oplossing. Opgerold is niets merkbaar, en uitgerold sluit zo'n inbouwrolluik mooi aan bij je raam, waarmee het één geheel vormt. Zo'n inbouwraam is tevens energiebesparend, omdat het niet de minste tocht doorlaat.
  • Richtprijs inbouw rolluik: afhankelijk van systeem, afmetingen en bedieningsmetode, vanaf 160 euro.

Voorzetluiken minder energiebesparend

In tegenstelling met opbouwrolluiken? worden voorzetsystemen aan de buitenkant van een raamkozijnen of een muur bevestigd. Op die manier sluit je voorzetrolluik niet aan op je raam of de deur, waardoor er steeds een opening tussen het raam en de deur en het rolluik bestaat. Een voorzetroluik is daardoor minder energiebesparend, maar je kan het raam wél open zetten, ook al is je rolluik dicht.

  • Richtprijs: afhankelijk van afmetingen, materialen. Handbediende rolluiken uit aluminium en keuze uit dertig trendy kleuren, tot 3,80 meter breedte, vanaf 145 euro
  • Richtprijs: zelfde kenmerken als hierboven, tot een breedte van 2,80 meter, vanaf 111 euro.
Opbouwrolluiken met zichtbare kast 

Opbouwrollijken verschillen bitter weinig van inbouwrolluiken. De kast van opbouwrolluiken kan niet in de muur weggewerkt worden. Dit soort rolluiken wordt aan de binnenkant tegen een muur of ramkozijn  bevestigd. Eens dit rolluik volledig uitgerold vormt het één geheel.

Elektrisch of handbediende rolluiken

Je kan bij dit alles opteren voor handbediende of elekrische rolluiken. Elektrisch bediende rolluiken bieden je uiteraard het meeste gebruiksgemak. Met één druk op de knop of met een automatische bediening kan je jouw rolluik omhoog trekken of laten zakken. Zo een elektrisch bediend rolluik is uiteraard duurder dan een handbediend exemplaar. Denk bij je keuze voor een elektrisch of handbediend rolluik vooruit, want je zal jouw rolluiken niet met de hand kunnen blijven bedienen...

Keuze uit vele materialen

Rolluiken zijn er ook in verschillende materialen, allen met hun  specifieke eigenschappen. De meest gebruike materialen voor rolluiken zijn auliminium en kunststof. Aluminium rolluiken zijn er in alle mogelijke trendy materialen, ze zijn gemakkelijk te plaatsen, het zijn lichtgewichten en ze zijn opvallend onderhoudsvriendelijk. Rolluiken uit kunststof zijn goedkoper, zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, bieden een betere isolatie en zijn eveneens onderhoudsvriendelijk.Rolluiken op zonne- energie

Recent bracht specialist Harol rolluiken op zonne- energie op de markt. Het Solar rolluik is een autonoom systeem op zonne- energie, en daardoor eenvoudig en vlug te installeren.
Deze rolluiken op zonne- energie worden tegen de gevel gemonteerd.
Ze zijn uitgerust met NiMH- batterij, geschikt bij buitentemperaturen die variëren tussen – 20° C tot + 70° C. Deze batterij wordt in de rolluikkast achter de geleider of kast gemonteerd, en zijn  uitgerust met een programmeerknop voor de uitschakeling bij lang stockeren en om zenders te wissen.
Het zonnepaneel is vervaardigd uit amorf silicium, voor een hoger rendement. Het Harol Solar rolluik geeft bij slechte weersomstandigheden een opmerkelijk beter resultaat dan andere zonnepanelen.
  • Richtprijs: de prijzen van rolluiken op zonne- energie variëren afhankelijk van hun afmetingen en gebruikte materialen tussen 329 en 499 euro.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…