De beste prijzen voor je rolluiken vind je hier

Het plaatsen van rolluiken is een dure investering die, bij de juiste keuze, je woning extra uitstraling en persoonlijkheid geven. De keuze van de meest geschikte rolluiken is nochtans niet gemakkelijk. Er zijn niet alleen rolluiken in alle denkbare en trendy kleuren, maar ook in verschillende soorten, systemen en materialen. En recent kwamen zelfs rolluiken op zonne- energie op de markt. Op wat moeten we letten bij de aankoop van rolluiken, en wat zijn de beste prijzen?

Rolluiken zijn een van de belangrijkste beschermsystemen voor je woning. Zo isoleren ze uitstekend tegen ons sterk wisselend klimaat. In de zomer houden ze de grootste hitte buiten, en tijdens de gure wintermaanden houden ze de kou buitenshuis en zorgen ze er voor dat het binnen aangenaam en gezellig blijft. Rolluiken zijn ook geluidsabsorberend. Ze houden storende geluiden van buiten en zorgen tevens voor meer veiligheid. Rolluiken zijn immers inbraakwerend, en beschermen je raamkozijnen tegen slijtage. Rolluiken kopen we uiteraard niet elke dag, het is dan ook lang niet gemakkelijk de meest voordelige rolluiken te kiezen. Het gamma wordt overigens steeds uitgebreider. De sector is dan ook in volle evolutie.

Inbouw rolluiken vooral geschikt voor nieuwbouw

Inbouw rolluiken worden vooral gebruikt bij nieuwbouw. Bij renovatie zijn ze moeilijk bruikbaar, omdat ze in de muur ingebouwd worden. Om dat te kunnen realiseren, moet boven het raam en de muur een opening zijn waar het oprolsysteem kan gemonteerd worden. Dat is een esthetische bijzonder geslaagde oplossing. Opgerold is niets merkbaar, en uitgerold sluit zo'n inbouwrolluik mooi aan bij je raam, waarmee het één geheel vormt. Zo'n inbouwraam is tevens energiebesparend, omdat het niet de minste tocht doorlaat.
  • Richtprijs inbouw rolluik: afhankelijk van systeem, afmetingen en bedieningsmetode, vanaf 160 euro.

Voorzetluiken minder energiebesparend

In tegenstelling met opbouwrolluiken? worden voorzetsystemen aan de buitenkant van een raamkozijnen of een muur bevestigd. Op die manier sluit je voorzetrolluik niet aan op je raam of de deur, waardoor er steeds een opening tussen het raam en de deur en het rolluik bestaat. Een voorzetroluik is daardoor minder energiebesparend, maar je kan het raam wél open zetten, ook al is je rolluik dicht.

  • Richtprijs: afhankelijk van afmetingen, materialen. Handbediende rolluiken uit aluminium en keuze uit dertig trendy kleuren, tot 3,80 meter breedte, vanaf 145 euro
  • Richtprijs: zelfde kenmerken als hierboven, tot een breedte van 2,80 meter, vanaf 111 euro.
Opbouwrolluiken met zichtbare kast 

Opbouwrollijken verschillen bitter weinig van inbouwrolluiken. De kast van opbouwrolluiken kan niet in de muur weggewerkt worden. Dit soort rolluiken wordt aan de binnenkant tegen een muur of ramkozijn  bevestigd. Eens dit rolluik volledig uitgerold vormt het één geheel.

Elektrisch of handbediende rolluiken

Je kan bij dit alles opteren voor handbediende of elekrische rolluiken. Elektrisch bediende rolluiken bieden je uiteraard het meeste gebruiksgemak. Met één druk op de knop of met een automatische bediening kan je jouw rolluik omhoog trekken of laten zakken. Zo een elektrisch bediend rolluik is uiteraard duurder dan een handbediend exemplaar. Denk bij je keuze voor een elektrisch of handbediend rolluik vooruit, want je zal jouw rolluiken niet met de hand kunnen blijven bedienen...

Keuze uit vele materialen

Rolluiken zijn er ook in verschillende materialen, allen met hun  specifieke eigenschappen. De meest gebruike materialen voor rolluiken zijn auliminium en kunststof. Aluminium rolluiken zijn er in alle mogelijke trendy materialen, ze zijn gemakkelijk te plaatsen, het zijn lichtgewichten en ze zijn opvallend onderhoudsvriendelijk. Rolluiken uit kunststof zijn goedkoper, zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, bieden een betere isolatie en zijn eveneens onderhoudsvriendelijk.Rolluiken op zonne- energie

Recent bracht specialist Harol rolluiken op zonne- energie op de markt. Het Solar rolluik is een autonoom systeem op zonne- energie, en daardoor eenvoudig en vlug te installeren.
Deze rolluiken op zonne- energie worden tegen de gevel gemonteerd.
Ze zijn uitgerust met NiMH- batterij, geschikt bij buitentemperaturen die variëren tussen – 20° C tot + 70° C. Deze batterij wordt in de rolluikkast achter de geleider of kast gemonteerd, en zijn  uitgerust met een programmeerknop voor de uitschakeling bij lang stockeren en om zenders te wissen.
Het zonnepaneel is vervaardigd uit amorf silicium, voor een hoger rendement. Het Harol Solar rolluik geeft bij slechte weersomstandigheden een opmerkelijk beter resultaat dan andere zonnepanelen.
  • Richtprijs: de prijzen van rolluiken op zonne- energie variëren afhankelijk van hun afmetingen en gebruikte materialen tussen 329 en 499 euro.

Reacties