Doorgaan naar hoofdcontent

Chichuachua pups te koop: kies ze bij een officiële fokker

Hou je van honden en koos je voor een chihuahua als je toekomstig lievelingshuisdier? Dan ben je niet alleen. Hondenliefhebbers kiezen voor dit kleine, sypathieke hondje dwerghondje, momenteel ongetwijfeld een van de meest geliefde hondenrassen ter wereld. Wat maakt de chichuachua dan zo geliefd? Zijn speels en levendig karakter? Hun macho- gedrag of hun kwaliteiten als onverschrokken waakhond? Iedereen vind wel een eigenschap waarom de chichuachua hem aantrekt. Een ding mag je bij de aankoop van je chichuachua zeker niet uit het oog verliezen: informeer je grondig zodat je perfect weet wat je het deze in huis haalt. Koop je chichuachua bij een betrouwbare fokker, waarvan ze zeker kan zijn  dat hij gezonde en goed verzorgde dieren verkoopt. Contacteer daarom vroegere kopers van  die fokkers die je wil bezoeken, zo weet je direct welk vlees je in de kuip hebt. Met wat moet je uiteindelijk rekening houden om zo lang en probleemloos mogelijk van je favoriete huisdier te genieten?Na grotere hondenrassen als de collie, dalmatiër en herdershond die in evenveel jeugdserie's de hoofdrol speelden, is het de chichuachua die de laatste jaren aan zijn veroveringstocht begon. Hij is dan ook al enkele jaren  de meest gehouden hond ter wereld. Over de afkomst van de chichuachua is nooit eensgezindheid geweest. Zelfs nu nog bestaan er meningsverschillen over het land van oorsprong. De meerderheid der wetenschappers hebben echter ruimschoots voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat de kleine chichuachua afkomstig is uit Mexico. Zowel de Azteken als de

Mexico

 Er was lange tijd heel wat onzekerheid over de ware herkomst van de populaire chihuahua. En ook al bestaat er nu nog steeds geen eensgezindheid over, wetenschappers zijn het er roerend over eens dat de chihuahua oorspronkelijk uit Mexico komt.  Allerlei theoriën doen vandaag nog steeds de ronde dat chihuahua’s in vroegere tijden het favoriete gerecht waren van zowel de Azteken als de Tazteken.  Er zijn zelfs onderzoekers die geloven dat de chichuTazteken aanzagen de chichuachua als een gastronomische lekkernij, en tijdens opgravingen vond men zelfs bewijzen dat de populairste hond van het ogenblik in de oudheid als Bij tal van historische opgravingen in Mexico, werden allerlei bewijzen gevonden die aantonen dat vele volkeren chihuahua's vereerden als heiligen.

Oorspronkelijk kortharig

Klein waren ze altijd al, maar de sympathieke chichuachua's waren oorspronkelijk kortharige hondjes. Halfweg de vorige eeuw werden zowel in Nederland als België de eerste chihuahua's geregistreerd. Vandaag zijn ze uit ons straatbeeld niet meer weg te denken.

Echte macho’s

Ondanks hun kleine gestalte, hebben chihuahua maar van weinig schrik. Het zijn regelrechte macho’s, en gaan zelfs voor de grootste hondenrassen niet achteruit.
De chichuachua mag dan het kleinste hondenras ter wereld zijn, daar gedragen ze zich zéker niet naar. Chihuahua’s bruisen van energie en levenslust, ze zijn bijzonder trots, dapper en uitstekend als waakhond. Ze zijn opvallend intelligent en leren razendsnel. Ze hechten zich vlug aan hun baasje,  zijn met iedereen beste maatjes, ook met andere honden en zelfs met katten. Chihuahua’s houden van kinderen, als deze maar beseffen dat deze hondjes geen speelgoed zijn.
Chihuahua’s stellen zich met een beperkte ruimte best tevreden, en zijn dan ook geschikt voor hondenliefhebbers die op een appertement of in een klein huisje wonen.

Populariteit heeft ook nadelen


Populairiteit heeft echter ook heel wat nadelen. Naarmate zijn populariteit groeide, werd er door broodfokkers ongecontroleerd op los gekweekt. Dat was oorzaak van allerlei ziekten. Eén gouden raad aan alle hondenfans die een chihuahua willen kopen: koop je puppy steeds bij een offieel erkende fokkers, zij nemen hun sector ernstig en kijken steeds de bloedlijnen van hun kweekhonden na. Dat garandeerd je chihuahua’s van de zuiverste soort.

Regelmatige vachtverzorging

Zoals dat bij alle honden het geval is, vragen ook deze chichuchua's een regelmatige vachtverzorging, en dit zowel van hun onder- als zijn bovenvacht. Door het ongecontroleer doorfokken van chihuahua’s veranderde hun vrachtstructuur, waardoor ze daar onmogelijk zélf kunnen voor instaan. Voor een ideale vachtverzorging,  wordt aangeraden iedere zes weken naar met chichucchua's naar favoriete huisdier een  het hondenkapsalon te gaan.

Chocolade verboden snoepjes

Geef bij voorkeur telkens kleine porties hondenbrokken, zelfs tot acht per dag. Kies daarbij ook voor mager vlees, vette vleessoorten en aardappelen zijn voor chichucchua's taboe. Geef  hem nooit chocolade, het kleinste stukje van dit zoete snoepje kan voor chichuachua's dodelijk zijn.


-->

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…