Chichuachua pups te koop: kies ze bij een officiële fokker

Hou je van honden en koos je voor een chihuahua als je toekomstig lievelingshuisdier? Dan ben je niet alleen. Hondenliefhebbers kiezen voor dit kleine, sypathieke hondje dwerghondje, momenteel ongetwijfeld een van de meest geliefde hondenrassen ter wereld. Wat maakt de chichuachua dan zo geliefd? Zijn speels en levendig karakter? Hun macho- gedrag of hun kwaliteiten als onverschrokken waakhond? Iedereen vind wel een eigenschap waarom de chichuachua hem aantrekt. Een ding mag je bij de aankoop van je chichuachua zeker niet uit het oog verliezen: informeer je grondig zodat je perfect weet wat je het deze in huis haalt. Koop je chichuachua bij een betrouwbare fokker, waarvan ze zeker kan zijn  dat hij gezonde en goed verzorgde dieren verkoopt. Contacteer daarom vroegere kopers van  die fokkers die je wil bezoeken, zo weet je direct welk vlees je in de kuip hebt. Met wat moet je uiteindelijk rekening houden om zo lang en probleemloos mogelijk van je favoriete huisdier te genieten?Na grotere hondenrassen als de collie, dalmatiër en herdershond die in evenveel jeugdserie's de hoofdrol speelden, is het de chichuachua die de laatste jaren aan zijn veroveringstocht begon. Hij is dan ook al enkele jaren  de meest gehouden hond ter wereld. Over de afkomst van de chichuachua is nooit eensgezindheid geweest. Zelfs nu nog bestaan er meningsverschillen over het land van oorsprong. De meerderheid der wetenschappers hebben echter ruimschoots voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat de kleine chichuachua afkomstig is uit Mexico. Zowel de Azteken als de

Mexico

 Er was lange tijd heel wat onzekerheid over de ware herkomst van de populaire chihuahua. En ook al bestaat er nu nog steeds geen eensgezindheid over, wetenschappers zijn het er roerend over eens dat de chihuahua oorspronkelijk uit Mexico komt.  Allerlei theoriën doen vandaag nog steeds de ronde dat chihuahua’s in vroegere tijden het favoriete gerecht waren van zowel de Azteken als de Tazteken.  Er zijn zelfs onderzoekers die geloven dat de chichuTazteken aanzagen de chichuachua als een gastronomische lekkernij, en tijdens opgravingen vond men zelfs bewijzen dat de populairste hond van het ogenblik in de oudheid als Bij tal van historische opgravingen in Mexico, werden allerlei bewijzen gevonden die aantonen dat vele volkeren chihuahua's vereerden als heiligen.

Oorspronkelijk kortharig

Klein waren ze altijd al, maar de sympathieke chichuachua's waren oorspronkelijk kortharige hondjes. Halfweg de vorige eeuw werden zowel in Nederland als België de eerste chihuahua's geregistreerd. Vandaag zijn ze uit ons straatbeeld niet meer weg te denken.

Echte macho’s

Ondanks hun kleine gestalte, hebben chihuahua maar van weinig schrik. Het zijn regelrechte macho’s, en gaan zelfs voor de grootste hondenrassen niet achteruit.
De chichuachua mag dan het kleinste hondenras ter wereld zijn, daar gedragen ze zich zéker niet naar. Chihuahua’s bruisen van energie en levenslust, ze zijn bijzonder trots, dapper en uitstekend als waakhond. Ze zijn opvallend intelligent en leren razendsnel. Ze hechten zich vlug aan hun baasje,  zijn met iedereen beste maatjes, ook met andere honden en zelfs met katten. Chihuahua’s houden van kinderen, als deze maar beseffen dat deze hondjes geen speelgoed zijn.
Chihuahua’s stellen zich met een beperkte ruimte best tevreden, en zijn dan ook geschikt voor hondenliefhebbers die op een appertement of in een klein huisje wonen.

Populariteit heeft ook nadelen


Populairiteit heeft echter ook heel wat nadelen. Naarmate zijn populariteit groeide, werd er door broodfokkers ongecontroleerd op los gekweekt. Dat was oorzaak van allerlei ziekten. Eén gouden raad aan alle hondenfans die een chihuahua willen kopen: koop je puppy steeds bij een offieel erkende fokkers, zij nemen hun sector ernstig en kijken steeds de bloedlijnen van hun kweekhonden na. Dat garandeerd je chihuahua’s van de zuiverste soort.

Regelmatige vachtverzorging

Zoals dat bij alle honden het geval is, vragen ook deze chichuchua's een regelmatige vachtverzorging, en dit zowel van hun onder- als zijn bovenvacht. Door het ongecontroleer doorfokken van chihuahua’s veranderde hun vrachtstructuur, waardoor ze daar onmogelijk zélf kunnen voor instaan. Voor een ideale vachtverzorging,  wordt aangeraden iedere zes weken naar met chichucchua's naar favoriete huisdier een  het hondenkapsalon te gaan.

Chocolade verboden snoepjes

Geef bij voorkeur telkens kleine porties hondenbrokken, zelfs tot acht per dag. Kies daarbij ook voor mager vlees, vette vleessoorten en aardappelen zijn voor chichucchua's taboe. Geef  hem nooit chocolade, het kleinste stukje van dit zoete snoepje kan voor chichuachua's dodelijk zijn.


-->

Reacties