Doorgaan naar hoofdcontent

Brugge, Venetië van het noorden

Wil je er de komende weken nog eens tussenuit, maar ligt je bestemming nog niet vast? Overweeg dan zeker een citytrip naar Brugge, kortbij zodat je voldoende de tijd hebt om met de vele toeristische troeven van deze stad kennis te maken. Als hoofdstad van West- Vlaanderen spreekt Brugge tot de verbeelding van vele citytrippers. Het lokt jaarlijks meer en meer toeristen uit alle windstreken. Met een boottocht op de Reien dwars door de stad, een verkenningstocht met paard en koets of een tocht met de paardentram, is Brugge ongetwijfeld ook een bestemming voor romantische zielen. Kenners omschrijven het als de meest romantische stad van Europa. Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd.


Tijdens een stedentrip Brugge komt zelfs de meest veeleisende toerist aan zijn trekken. Deze stad weet een uitgebreid publiek te boeien, en dan zeker diegenen die kunst en cultuur hoog op hun verlanglijstje hebben staan. Brugge telt immers vele musea's en toffe bezienswaardigheden. Het kende een erg turbulente geschiedenis, en dat is nog overal in de stad duidelijk zichtbaar. Unesco plaatste de Brugse binnenstad niet voor niets op haar werelderfgoed lijst.


Brugge is één openluchtmuseum


De hoofdstad van West- Vlaanderen is één openluchtmuseum met ontelbare en schitterend  gerestaureerde patriciërswoningen, imposante kerken en historisch waardevolle gebouwen waaronder het Begijnhof, het Belfort en de Heilige Bloedbasiliek. Brugge biedt je ook een bruisend nachtleven, en shoppingfans worden aangetrokken door de sfeervolle binnenstad met zijn talrijke boetieks, zijn gemoedelijke pleintjes en pittoreske steegjes, zijn romantische bruggetjes en zijn Reien (grachten), die iedere voorbijganger uitnodigen voor een boottocht door de stad, precies als in Venetië...
Oudste stadhuis der Nederlanden
Het stadhuis in hartje Brugge is een bezoek meer dan waard. Het gaat hier immers om het oudste stadhuis der oude Nederlanden. Met zijn Gotische Schepenzaal met zijn medailles van allerlei profeten, heiligen en evangelisten en zijn talrijke geschiedkundige wandschilderingen, benadrukt de stad zijn rijkdom van toen. Een bezoek aan dit stadhuis kost je 2,5 euro.
Prinselijk Begijnhof mist zijn begijntjes
Een blikvanger in het ruime cultuuraanbod van Brugge is ongetwijfeld het Prinselijk Begijnhof, gelegen aan het Minnewater, een pleisterplaats voor alle ge(ver)liefden. Dit Begijnhof datereert uit de dertiende eeuw. De typisch witgeschilderde begijnhofhuisjes werden in de zeventiende eeuw gebouwd. Spijtig tref je er vandaag geen enkel begijntje meer aan. In een van de piepkleine huisjes maak je wél uitgebreid kennis met de leefwereld van deze begijntjes.


De Heilige Bloedbasiliek
De Heilige Bloedbasiliek is nog zo'n imposant gebouw dat in de twaafde eeuw werd opgetrokken. De onderbouw van de basiliek is een schitterend voorbeeld van de Romaanse bouwstijl, maar werd twee eeuwen later in gotische stijl gerestaureerd. Je kan de Heilige Bloedbasiliek van Brugge gratis bezoeken. Wie met zijn grootste trekpleister, Het Museum Van Het Heilig Bloed, wil kennis maken betaalt 1,5 euro. Bij de realisatie van het schrijn, waarin volgens overlevring een stukje stof van het kleed van Jezus wordt bewaard, gebruikte de plaatselijke goudsmid Jan Crabbé maar liefst dertig kilo goud en zilver, en meer dan 100 edelstenen.


Met koets, paardentram of boot door hartje Brugge


Je hebt Brugge niet bezocht zonder de stad te bewonderen vanop het water, de paardenkoets of de paartentram. De koetsiers wachten op je aan de Grote Markt, en brengen je naar het Begijhof en terug. Soms wordt er een alternatieve route gereden. Een tocht per koets kost 36 euro voor vijf personen.
De Brugse paardentram reserveer je vooraf . De vertrekplaats én de route bepaal je zelf, en kost je 6,5 euro. Een verkenningstocht langs de Reien brengt je dwars door de stad. Langs de sfeervolle Reien kan je aan vijf verschillende haltes inschepen en uitvoerig kennis maken met het andere Brugge.


Eigentijdse en voordelige hotelinfrastructuur


Het verblijfstoerisme paste zich aan de groeiende internationale belangstelling voor de stad probleemloos aan. Brugge beschikt vandaag over een eigentijdse hotelinfrastructuur. Een comfortabele hotelkamer kan je er erg voordelig boeken, zelfs in hartje stad:
  • GT Hotel De Medici: Dit luxe Golden Tulip Hotel beschikt over een uitgebreid wellness center en bevindt zich  langs het romantische Minnewater, op wandelafstand van de Grote Markt. Je overnacht er vanaf 38 euro per persoon.
  • Hotel Academie: gelegen in volle stadscentrum, en dus een uitstekende uitvalsbasis om Brugge te verkennen. Alle toeristische bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand. Vanaf 33 euro per nacht.
  • Leonardo Hotel: ligt in een bosrijke omgeving en toch kort bij het stadscentrum, op amper 30 kilometer van Blankenberge. Vanaf 29,50 euro per nacht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…