Zo kies je laminaat aan de beste prijzen

Het kiezen de meest geschikte vloerbekleding is moeilijker dan op het eerste gezicht wel lijkt. Het vinden van de juiste vloerbekleding is zeker niet onbelangrijk, want bepaald in grote mate het interieur van je woon- en leefruimte. Wanneer kies je voor laminaat en wanneer krijgt parket de voorkeur? Op wat moet je zeker letten bij de keuze van je vloerbekleding? Is het verschil tussen laminaat of parket uitsluitend afhankelijk van je beschikbaar budget, of zijn er ook op andere vlakken belangrijke verschillen? Wat zijn de beste laminaat prijzen en waar vinden we het voordeligste aanbod?

De laatste jaren is het kwaliteitsverschil tussen laminaat en parket veel kleiner geworden, en ook dat maakt je uiteindelijke keuze er beslist niet gemakkelijker op. Het grooste verschil tussen beiden bestaat in hun samenstelling. Zo is laminaat samengesteld uit maximum vier lagen kunststof met daar bovenop een beschermende toplaag. Bij parket heb je de keuze tussen massief hout en, in vele gevallen, uit verschillende lagen net zoals bij laminaat.

Verander je regelmatig van interieur?

Naast het bepalen van het beschikbare budget voor je vloerbekleding, is het van even groot belang te weten welke eisen je aan je vloerbekleding stelt. Hoe intens worden de verschillende kamers van je woning gebruikt, en ben je iemand die regelmatig van intereur veranderd? Hoe lang laminaat meegaat hangt in belangrijke mate af van zijn beschermende toplaag. Is die versleten, dan kan je weinig anders doen dan je laminaat vervangen. Parket is meer slijtvast en kan je eventueel nog herstellen en bij schuren. Is je houten parketvloer van goede kwaliteit en wordt hij regelmatig en passend onderhouden, dan gaat hij levenslang mee. Dat is dus zeker en vast niet het geval met laminaat. Maar wil je wel gans je leven op dezelfde vloerbedekking blijven zien?
Verschil tussen woon- en badkamer

Veel hangt ook af van het gebruik van de kamers waar je nieuwe vloerbedekking zal leggen. Je woonruimte wordt nu eenmaal interser gebruikt dan de bad- en slaapkamer. Je kiest laminaat op zijn slijtvastheid aan de hand van een nummer. Hoe hoger dit classificatienummer, hoe beter je laminaat bestand is tegen slijtage.

Waar vind je de beste laminaat prijzen?

Zoveel verschillende kleuren en patronen, zovele laminaat prijzen zijn er. De belangrije winkelketens van vloerbekleding bieden je de beste prijzen, maar ook online is er op dit vlak heel wat aanbod, zodat je ook hier bijzonder aantrekkelijke en voordelige laminaat prijzen kan vinden.
  • Beste koop Carpetricht: Carpetricht bied je practisch en duurzaam laminaat met een dikte van 7 mm, en samengesteld uit drie stroken, onmiddellijk leverbaar in drie medekleuren voor 7,99 euro/m2. De prijskaartjes variëren hier tot 31,99 euro/m2, en dan hebben we het over de prestigieuze Magnitude collectie met een dikte van 8 mm, natuurgetrouw eikdesign in acht kleuren. Momenteel loopt bij Carpetright een aantrekkelijke voordeelactie, waarbij je telkens de vijfde m2 laminaat of gratis krijgt. Deze binnenhuissupermarkt organiseert kaast maandelijks dergelijke voordeelacties. Regelmatig de website van Carpetricht bezoeken doet je dus besparen. 
  • Floormarket: heeft regelmatig laminaat in aanbieding. Een goede kwaliteit laminaat heb je hier vanaf 6,30 euro/m2.
  • Laminaat-online.com: de beste laminaat prijzen vind je nu zeker ook online. Laminaat-online.com is een van de pioniers op dit vlak, en wordt steeds meer gewaardeerd om zijn uitgebreide collectie met het Duitse Witex- kwaliteitslaminaat voorop. Laminaat- online geeft je een garantie die schommelt tussen 15 en 25 jaar, afhankelijk van je uiteindelijke keuze. Het is bij Laminaat- online zelfs mogelijk enkele stalen van je favoriete laminaat te bestellen zodat je rustig thuis kan  kiezen. Die staaltjes kosten je 5,95 euro per bestelling. In ruil krijg je een kortingsbon van dezelfde waarde. Voor bestellingen vanaf 560 euro (incl. btw) wordt alles netjes thuis geleverd. 

Reacties