Zo kies je de juiste autovelgen voor extra veiligheid

Je kent als autobestuurder ongetwijfeld het belang van autobanden voor je veiligheid op de weg. Autovelgen krijgen echter veel minder aandacht, en die zijn nochtans even belangrijk. Hoe kiezen we veilige en toch goedkope velgen?
Aangepaste velgen zorgen nochtans voor meer stevigheid en extra veiligheid. Velgen kunnen je auto ook meer uitstraling en persoonlijkheid bezorgen. Op wat moeten we letten bij de aankoop van nieuwe velgen voor een maximale veiligheid op de weg, en waar kopen we de goedkoopste velgen ?

Bij je keuze van de meest geschikte autovelgen, moet je in de eerste plaats aandacht besteden aan hun juiste maat. Niet alle velgen passen immers onder iedere auto. Ben je van plan meteen ook je banden te vervangen, of zijn je huidige banden nog voldoende veilig? Is dit laatste het geval, dan mag je zeker de binnenmaat van je banden niet over het hoofd zien. Deze binnenmaat wordt meestal in het onderhoudsboekje van je wagen aangegeven. De maat van velgen wordt uitgedrukt in inches.


Waarvoor dienen de steken van autovelgen?


Een ander belangrijk punt waar je bij je keuze van je nieuwe autovelgen zeker rekening moet mee houden, is het aantal steken van je velgen. De velgen van onze auto zijn uitgerust met deze steken om ze zo aan de autobanden vast te maken. Meestal zijn  het er vier of vijf.


Goedkope velgen koop je online


Goedkope velgen koop je online, dat gaat veel gemakkelijker dan het op het eerste gezicht wel lijkt, en bovendien goedkoper. Er zijn verschillende sites waar je goedkope velgen kan aanschaffen. Je geeft dan zoveel mogelijk informatie over je auto, zoals het merk, type, bouwjaar en de maat van je banden. Je krijgt dan onmiddellijk een overzicht van de beschikbare velgen die daarbij passen. De keuze is dan aan jou. Zoek je goedkope velgen én banden, dan ga je op dezelfde manier te werk.
  • Richtprijs goedkope velgen: vier velgen van een huismerk heb je vanaf 500 euro.

Reacties