Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kies je de juiste autovelgen voor extra veiligheid

Je kent als autobestuurder ongetwijfeld het belang van autobanden voor je veiligheid op de weg. Autovelgen krijgen echter veel minder aandacht, en die zijn nochtans even belangrijk. Hoe kiezen we veilige en toch goedkope velgen?
Aangepaste velgen zorgen nochtans voor meer stevigheid en extra veiligheid. Velgen kunnen je auto ook meer uitstraling en persoonlijkheid bezorgen. Op wat moeten we letten bij de aankoop van nieuwe velgen voor een maximale veiligheid op de weg, en waar kopen we de goedkoopste velgen ?

Bij je keuze van de meest geschikte autovelgen, moet je in de eerste plaats aandacht besteden aan hun juiste maat. Niet alle velgen passen immers onder iedere auto. Ben je van plan meteen ook je banden te vervangen, of zijn je huidige banden nog voldoende veilig? Is dit laatste het geval, dan mag je zeker de binnenmaat van je banden niet over het hoofd zien. Deze binnenmaat wordt meestal in het onderhoudsboekje van je wagen aangegeven. De maat van velgen wordt uitgedrukt in inches.


Waarvoor dienen de steken van autovelgen?


Een ander belangrijk punt waar je bij je keuze van je nieuwe autovelgen zeker rekening moet mee houden, is het aantal steken van je velgen. De velgen van onze auto zijn uitgerust met deze steken om ze zo aan de autobanden vast te maken. Meestal zijn  het er vier of vijf.


Goedkope velgen koop je online


Goedkope velgen koop je online, dat gaat veel gemakkelijker dan het op het eerste gezicht wel lijkt, en bovendien goedkoper. Er zijn verschillende sites waar je goedkope velgen kan aanschaffen. Je geeft dan zoveel mogelijk informatie over je auto, zoals het merk, type, bouwjaar en de maat van je banden. Je krijgt dan onmiddellijk een overzicht van de beschikbare velgen die daarbij passen. De keuze is dan aan jou. Zoek je goedkope velgen én banden, dan ga je op dezelfde manier te werk.
  • Richtprijs goedkope velgen: vier velgen van een huismerk heb je vanaf 500 euro.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…