Doorgaan naar hoofdcontent

Flatscreen tv kopen: kijk je lcd, plasma of full hd?

Ben je aan een nieuw televisietoestel toe, dan is het verre van eenvoudig de juiste keuze te maken. Het aanbod is enorm en evolueert voortdurend. Om de haverklap komen er nieuwe systemen en extra mogelijkheden op de markt. Flatscreen tv's zijn erg populair, maar binnen dit segment heb je nog eens de keuze tussen een plasma tv of een lcd tv. En wordt het een HD- toestel of ga je meteen voor een full HD- option? Je uiteindelijke keuze hangt grotendeels af van datgene wat je van je toekomstig televisietoestel verwacht. Waar moet je dan op letten om de juiste keuze te maken?

 

Om je keuze te vergemakkelen, stel je bij voorkeur je budget vast dat je aan je nieuwe tv wil en kan spenderen. De laatste jaren ging de prijs van zowel plasma als lcd- flatscreentelevisies fors naar beneden. De prijs van een tv hangt in grote mate af van de afmetingen van zijn beeldscherm. Kies je een groot 50 inch scherm, dan moet je rekening houden met een uitgave van gemiddeld 1000 euro. Een goede plasma of lcd- flatscreentelevisie van 42 inch heb je echter al voor gemiddeld 500 euro. Dat zijn standaard toestellen, zonder veel toeters en bellen. Zoek je het eerder in de hogere prijsklasse van 1000 tot 1500 euro, dan heb je al een 3D- toestel van 42 inch. De topklasse, uitgerust met alle mogelijke opties, zit boven de 1500 euro.


LCD flatscreen tv degelijk én goedkoop

LCD- flatscreen televisies geraken stilaan maar zéker verouderd. Dat heeft ook zijn voordelen. LCD- tv's waren  nooit zo goedkoop, en het blijven degelijke toestellen. Ben je niet iemand die steeds de laatste snufjes wenst, dan moet je de aankoop van zo'n LCD flatscreen beslist overwegen. Bij de productie van LCD tv's wordt gebruik gemaakt van vloeibare kristallen. Deze kristallen reageren op stroom, en bevinden zich tussen twee lagen glas. Voor de verlichting koos voor de goedkoopste oplossing, nl. een variant van de klassieke buislamp. Dat zorgt alvast voor enkele vervelende ongemakken. Zo kunnen ze bij zwarte beelden nooit in hun geheel uitgeschakeld worden, en hun kijkhoek is eerder beperkt. Hou er eveneens rekening mee dat een plasma- flatscreentelevisie zéker niet het energiezuinigste toestel is.

Plasma flatscreen voor beter beeld

Een plasmascherm, is in tegenstelling met zijn voorganger, opgebouwd uit duizenden mini TL- buisjes. Dankzij deze techniek, én een chemische reactie (plasma), wordt het beeld doorgegeven. Deze lampjes schijnen harder dan bij een LCD- tv. Op die manier bied een plasma- televisie je meer contrast en veel heldere kleuren. Ze hebben ook een grotere kijkhoek, én een veel duidelijker beeld.


Wordt het HD of meteen full- HD?

De jongste generatie televisietoestellen blinken uit door hun groter aantal beeldschermpuntjes, pixels in het vakjargon. Daardoor bieden alle televisietoestellen nu een veel duidelijker beeld. Full- HD flatscreens geven je de hoogste beeldresolutie, en zijn dan ook hét neusje van de zalm. Zeker wanneer je weet dat HD-toestellen amper over de helft van het aantal pixels beschikken.  
 

Televisie (300x250)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…