Beste prijzen voor je trouwring

Trouwen kost geld, en je trouwringen nemen ongetwijfeld een flinke hap uit jullie budget. Het kiezen van jullie favoriete trouwringen is een van de belangrijkste taken tijdens de voorbereiding van je huwelijk. Hoe ga je bij voorkeur tewerk bij de zoektocht naar betaalbare trouwringen? Wat zijn de beste prijzen voor trouwringen? 

Tijdens de voorbereiding van jullie huwelijk, moeten jullie het eens worden over de keuze van jullie trouwringen.Trotseert jullie huwelijksbootje alle mogelijke stormen, dan zijn ook trouwringen voor het leven. Trouwringen kiezen doe je in gezamelijk, maar hoe pak je dit aan als je budget eerder beperkt is?


Budget voorop stellen is belangrijk


Het bepalen van een budget voor jullie trouwringen is een eerste stap in de goede richting. Hou jullie aan dit vooraf bepaalde bedrag, dat vergemakkelijkt jullie zoektocht. Verlies het internet zeker niet uit het oog. Met veel geduld kan je hier goede zaken doen, en zelfs tot 200 euro besparen.


Wat zijn de beste prijzen voor je trouwring?

Trouwringen zijn gemaakt uit goud, zilver en platina, stuk voor stuk duurzame materialen, en die zijn uiteraard niet goedkoop. Een goede trouwring is bestand tegen water en zuurstof en zal zijn uitzicht altijd behouden, al is het ene materiaal duurzamer dan het andere.


Trendy ring voor 50 euro


Een trendy trouwring hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. De meest trendy trouwringen zijn gemaakt uit zilver, een materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken en waarmee men naar hartelust kan experimenteren. Verwacht je niet aan honderd procent zilveren trouwringen, die bestaan niet. Die zouden veel té zacht zijn en dus niet bestand tegen slijtage. Daarom worden aan zilver allerlei andere materialen toegevoegd. Is je trouwbudget eerder beperkt, dan zijn zilveren trouwringen zeker een goed alternatief. Je hebt al zilveren trouwringen  vanaf 29 euro. Een duurzame zilveren ring kost 50 euro.


Een gouden trouwring voor 300 euro 


Trouwers kiezen meestal gouden ringen. Het is duurzamer dan zilver, en zoals ook met zilver het geval, bestaan er geen zuiver gouden ringen. Puur goud is veel te zacht. Daarom wordt er aan goud verschillende andere materialen toegevoegd zoals koper, dan spreken we van rood goed. Een legering van goud en zilver is geel goud, en wit goud bekom je door palladium toe te voegen aan het goud. Het gehalte aan goud wordt uitgedrukt in karaat. Bij zuiver goud spreken we van 24 karaat, en herken je aan zijn gele kleur.


Palladium alternatief voor platina Platina is erg zeldzaam, het prijskaartje van een platina trouwring is dan ook navenant. Een platina ring  veroorzaakt geen enkele allergische reacties, zijn uitzicht en dikte blijven ongewijzigd. Wie de voordelen van een platina ring wil, maar de prijs een onoverkomelijke struikelblok is, gaat voor palladium, met hetzelfde uitzicht en even duurzaam als platina, maar wel zo'n vijf keer voordeliger.

Nieuw op de huwelijksmarkt

Nieuw op de huwelijksmarkt zijn titanium trouwringen. Ook dit materiaal heeft nagenoeg hetzellfde uitzicht als platina, ziet er veel stoerder uit, en wordt dan ook meestal door mannen gekozen. Titanium is anti- allergisch.

Trouwringen koop je nu ook online

De juwelier geeft ons steeds passend en deskundig advies, maar hij is lang niet meer de enige waar je een duurzame en betaalbare trouwring kan kopen. Een goudsmid maakt zijn trouwringen zélf, en is in vele gevallen voordeliger dan de juwelier. Een goudsmid zorgt ook voor originele ontwerpen. Je kan nu ook online trouwringen kopen, dikwijls is dit zelfs de meest voordelige oplossing. Kijk alle promoties na, want heel wat  juweliers lanceren regelmatig voordeelacties, zoals een gratis tweede trouwring.

Reacties