Bergerhoff anti- aanbakpan beste koop

Koken is populair. Er gaat geen dag voorbij, of je wordt op zowat alle televisiezenders geconfronteerd met een of ander kookprogramma. Zélf proberen we meer en meer recepten van sterrenchefs als Sergio Herman tot een culinair festijn te maken. Maar hoe zit het met je kookapparatuur in dit verhaal? Volgt dit de huidige trend, of laat het te wensen over? Wat is de beste koop anti- kookpan? Hoe duurzaam zijn kookpannen van de jongste generatie, en welke voordelen bieden ze?

De wereldkeuken geraakt ook bij ons goed ingeburgerd. Als gevolg daarvan onderging onze kookapparatuur, en zelfs de doordeweekse kookpan, een opmerkelijke evolutie. Er komen regelmatig kookpannen in allerlei nieuwe, en vooral milieuvriendelijke materialen én modellen op de markt. Je keuze maken uit dit ruime aanbod is niet gemakkelijk. Hoe kies je dié kookpan die het best bij je keuken én kookgewoonten past? Kies je voor de klassieke anti-aanbakpan, voor keramische pannen of voor die in het meer recentere roestvrij RVS-staal?


Over welke kookplaat beschik je?Kwalitatieve kookpannen verhogen je kookplezier én de kwaliteit van je gerechten. Je keuze hangt in de eerste plaats af van de soort kookplaat waarover je beschikt. Kook je op een keramische kookplaat, of gebruik je een elektrisch- of een gasfornuis? Zelfs het soort gerecht dat je wil bereiden, is mede-bepalend voor de keuze van je kookpan. Wanneer kies je voor een gietijzeren- of voor een aluminium pan, voor een snelkookpan of voor een exemplaar in duurzaam edelstaal? De energiezuinigheid speelt bij je keuze een belangrijke rol.


Hoe gezond zijn anti- aanbakpan?


 Het materiaal waaruit je anti- aanbakpan is vervaardigd, is erg belangrijk voor je gezondheid én de kwaliteit van je gerechten. Anti-aanbakpannen zijn uit onze keuken niet meer weg te denken. Ze zijn wél gebruiksvriendelijk, maar over hun effect op je gezondheid zijn deskundigen veel minder enthousiast. Een anti- aanbakpan is vervaardigd uit Teflon, dat het schadelijke PFOA's en PFTE'sbevat.


Anti- aanbakpan met gezonde ThermolonlaagRecent kwam de nieuwe generatie anti-aanbakpannen op de markt. Zij bevatten een keramische Thermolonlaag. Dit materiaal heeft dezelfde werking heeft als Teflon, maar zonder schadelijke PFTE's en PFOA's. Hier komen tijdens het koken geen schadelijke gassen vrij. De nieuwe generatie anti- aanbakpannen is ook milieuvriendelijk. Ze gebruiken slechts de helft aan energie in vergelijking met hun voorgangers. Keramische Thermolonpannen zijn hittebestendig, zelfs 450 graden vormt niet het minste probleem. Ze verdienen dan ook met voorsprong onze voorkeur.


Gezonde en ecologische kookpan van Berghoff

Berghoff, de Belgische producent van keukenmateriaal, trekt met zijn Eartchef meer dan ooit de groene kaart. Berghoff voorzag zijn antikleefpannen van een keramische antikleeflaag, die geen schadelijke stoffen bevat, en milieuvriendelijk. Deze pan laat dus geen giftige gassen vrij zoals dat met andere kookpannen wél het geval is. De anti- kleefpan van Berghoff verbuikt ook minder energie en kampt niet met overhittingsverschijnselen. Deze gezonde pan is vervaardigd uit duurzaam aluminium, en laat je toe vetarm te koken.

  • Richtprijs Bergerhoff anti- aanbakpan: deze varieert tussen 47 euro (20 cm), 60 euro (26 cm), 73 euro (30 cm) en 100 euro voor een Bergerhoff anti- aanbakpan met een doorsnede van 36 cm.


Gietijze kookpan onverslijtbaar

Je grootmoeder koos niet voor niets voor gietijzeren kookpannen, met  ongeëvenaard prestaties. Deze kolossen beschikken over een geëmaillerde, en onverslijtbare binnenlaag. Gietijzeren pannen worden hoofdzakelijk gebruikt voor het braden van vlees, maar in feite zijn dit alleskunners én een perfect alternatief voor de anti-aanbakpan. Bakken, braden en roerbakken zijn voor gietijzeren pannen geen probleem, evenmin een beurt in de vaatwasser. Zijn gewicht is zijn enig nadeel, maar zeker niet onoverkomelijk.Aluminium kookpan goed alternatiefKies je voor de voordelen van zowel en anti-aanbakpan als van een gietijzeren exemplaar, dan kom je bij de hard-geanodiseerde pan uit aluminium terecht. Door zijn speciaal productieproces, bakt deze pan nooit aan, zonder dat daarbij schadelijke stoffen vrijkomen zoals bij de Teflonpan. Deze speciaal behandelde aluminiumpannen bakken alles mooi bruin, en dankzij hun karameliserende eigenschappen, krijgen je gerechten een lekker korstje, zoals bij ovengerechten. Deze pannen uit aluminium zijn ongeschikt voor gebruik op de inductieplaat.


Onverslijtbaar, roestvrij staalEen materiaal dat de laatste tijd meer en meer opgang maakt bij de fabricatie van kookpannen, is roestvrij staal (RVS). Keukenexperts raden aan deze pannen als basisset te gebruiken. Om de levensduur ervan te verhogen, kiest je bij aankoop voor pannen met handgrepen en het deksel uit RVS. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen de vaatwasser. RVS is erg temperatuurgevoelig. Kiest je voor de goedkopere versie, dan krijg je ongetwijfgeld aanbakprobleem.

Bergerhoff anti- aanbakpan beste koopDe Bergerhoff  anti-aanbakpan met keramsiche antikleeflaag is ongetwijfeld de beste koop. Pannen uit roestvrij staal (RVS) zijn een mogelijk alternatief, als je voor de duurdere uitvoering kiest. In dit ganse verhaal mag oma's gietijzeren pan zéker niet worden vergeten, zijn kwaliteit is écht onevenaarbaar.


Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden

Reacties