Zo koop je voordelig een lease auto!

De markt van de tweedehandswagens doet het uitstekend. Toch kiezen steeds meer particulieren voor de aankoop van een gebruikte leasewagen of een lease occasion. Gebruikte leasewagens bieden ons vele voordelen en zijn bovendien budgetvriendelijk. Met een gebruikte leasewagen haal je meteen ook een goed onderhouden wagen in huis. In tegenstelling met tweedehandswagens, weten we met een leasewagen perfect wat we in huis halen. Maar is dat in werkelijkheid wel zo? Doen we écht een goede zaak met het kopen van een gebruikte leasewagen, en doen we er financieel écht zo'n goede zaak mee?

Particulieren kunnen zo'n auto lease occasion rechtstreeks kopen bij de verschillende leasingmaatschappijen. Leasewagens zijn goed onderhouden. Gecombineerd met hun budgetvriendelijk prijskaartje, is het kopen van een leasewagen zéker geen slechte keuze. En die keuze is enorm. Jaarlijks worden maar liefst tienduizenden gebruikte leasewagens op de tweedehandsmarkt aangeboden.


Jonge tweedehandswagen zijn meestal ex leasewagens


Dat heeft uiteraard zijn gevolgen. Nu al is één op twee tweedehandswagens jonger dan vijf jaar een gebruikte leasewagen. Naast een goed onderhouden en budgetvriendelijke wagen, zijn we zeker dat onze leaseauto slechts één eigenaar had. Zo kan je z'n onderhoudsgeschiedenis perfect nagaan. Met een ex- leasewagen weten je dus perfect wat je koopt. Een andere troef van een gebruikte leasewagen  is dat zijn  onderhoud steeds door de betrouwbare merkverdeler werd uitgevoerd. Zijn vervangstukken zijn dus steeds origineel en nooit namaak. Schade aan het koetswerk wordt bij leaseauto's steeds professioneel hersteld.


Leaserijders minder voorzichtig?

Algemeen wordt aangenomen dat leaserijders minder voorzichtig met hun auto omspringen. De resultaten van recente onderzoeken spreken dit nochtans tegen. Daaruit blijkt dat er geen enkel verschil bestaat in het schadebeeld van de privé- autobestuurder en de leaserijder. Een goedkope leaseauto kopen houdt dus ook op dit vlak geen enkel risico in.


Jonge leasewagens veiliger en milieuvriendelijker

Gebruikte leasewagens zijn jong, gemiddeld vier jaar, en dus veiliger en milieuvriendelijker dan ons doorsnee wagenpark. Ze beschikken meestal ook over tal van (dure) opties en paketten, en zijn daardoor extra aantrekkelijker. Door hun uitrusting en technische hoogstandjes zijn leasewagens ook vriendelijk voor ons leefmilieu.


Reacties