Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kiezen we het juiste gps- toestel

Onze reiskoffers staan klaar, en alles is in gereedheid gebracht om naar onze favoriete vakantiebestemming te vertrekken. Velen vertrekken met de auto, slechts weinigen doen het zonder gps- toestel. Beschik ook jij nog niet over een  navigatiesysteem in jouw wagen, maar ben je van plan voor jouw vertrek er nog een aan te schaffen? Dan moet je met verschillende factoren rekening houden om het meest geschikte gps- toestel te kiezen. Het aanbod is groot, de keuze niet gemakkelijk.
Ook de navigatiesystemen voor in de auto ondergingen de laatste tijd een geweldige evolutie. Ze werden veel slimmer, en zijn dan ook tot veel meer in staat dan ons de kortste weg te wijzen. Zo zijn  er heel wat modellen op de markt die ons via live verkeersinformatie waarschuwen voor files of gevaarlijke verkeerssituaties. Op basis van die actuele verkeersinformatie zijn de meest geavanceerde gps- toestellen in staat een nieuw en  veilige reisweg uit te stippelen.


Boets voor waarschuwing flitspalen en mobiele snelheidscontroles


De jongste generatie gps- toestellen verwittigen ons zelfs bij het naderen van vaste flitspalen en mobiele snelheidscontroles. En precies hierin schuilt het gevaar. In heel wat landen mogen we geen gps- toestellen in onze wagen hebben die ons verwittigen voor flitspalen en/of snelheidscontroles. Dat is onder meer het geval in Duitsland. In Oostenrijk mogen flitspalen dan weer wél, maar mobiele snelheidscontroles niet gemeld worden. Zwitserland is een apart geval. Daar mogen we zelfs geen navigatiesysteem in de auto hebben dat ons kan verwittigen voor niet alleen mobiele snelheidscontroles maar zelfs niet voor vaste flitspalen. Zo een navigatiesysteem mogen we in Zwitserland zelfs niet opgeborgen in de auto bij hebben. Een overtreding wordt in Zwitserland niet alleen zwaar beboet, het toestel zelf wordt er zelfs in beslag genomen. In buurlanden als Nederland, Engeland, en Frankrijk lopen we geen enkel gevaar.


Kies voor gps met krachtige navigatiestem


Wanneer je besloot een een navigatietoestel voor je wagen aan  te schaffen, kies er dan een met een krachtige stem. Wil je een navigatiesysteem waarmee je ook draadloos kan telefoneren, dan moet jouw gps- toestel uitgerust zijn met een bluetooth functie.


Garmin Nüvio 2340 met uitstekende prijs/kwaliteit


Eén van de goedkoopste, maar daarom zeker niet minderwaardige gps- toestellen is de Garmin nüvi 2340. Het betreft een opvallend gebruiksvriendelijk toestel. Na het ingeven van jouw eindbestemming, kan je verschillende routes uitstippelen. Dit toestel is uitgerust met een scherm van 4,3 inch en laat ons toe de route in portretmodus te bekijken tijdens een wandeling. Is uitgerust met alle kaarten van West- Europa. Toestel met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
  • Richtprijs: vanaf 169 euro.
Navignon 70 met duidelijk scherm


Toestel met een duidelijk 5 inch scherm en bijzonder gebruiksvriendelijk. Heeft een extra ingebouwde functie dat ons op de hoogte brengt van files en bij iedere aanwijzing worden ook de straatnaamborden vermeld.
  • Richtprijs: vanaf 189 euro.
Tom Tom Go Live 825 met uitstekende interface


Door vele verbruikersorganisaties uitverkozen tot beste koop. Toestel met uitstekende interface, waardoor we gemakkelijk tussen de verschillende schermen kunnen navigeren om onze route uit te stippelen. Uitstekende geluidsvolume met duidelijk verstaanbare Vlaamse stem. Perfect leesbaar scherm van 5 inch.
  • Richtprijs: vanaf 250 euro.
  • Navigatiesytemen (300x250)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…