Zo kiezen we het juiste gps- toestel

Onze reiskoffers staan klaar, en alles is in gereedheid gebracht om naar onze favoriete vakantiebestemming te vertrekken. Velen vertrekken met de auto, slechts weinigen doen het zonder gps- toestel. Beschik ook jij nog niet over een  navigatiesysteem in jouw wagen, maar ben je van plan voor jouw vertrek er nog een aan te schaffen? Dan moet je met verschillende factoren rekening houden om het meest geschikte gps- toestel te kiezen. Het aanbod is groot, de keuze niet gemakkelijk.
Ook de navigatiesystemen voor in de auto ondergingen de laatste tijd een geweldige evolutie. Ze werden veel slimmer, en zijn dan ook tot veel meer in staat dan ons de kortste weg te wijzen. Zo zijn  er heel wat modellen op de markt die ons via live verkeersinformatie waarschuwen voor files of gevaarlijke verkeerssituaties. Op basis van die actuele verkeersinformatie zijn de meest geavanceerde gps- toestellen in staat een nieuw en  veilige reisweg uit te stippelen.


Boets voor waarschuwing flitspalen en mobiele snelheidscontroles


De jongste generatie gps- toestellen verwittigen ons zelfs bij het naderen van vaste flitspalen en mobiele snelheidscontroles. En precies hierin schuilt het gevaar. In heel wat landen mogen we geen gps- toestellen in onze wagen hebben die ons verwittigen voor flitspalen en/of snelheidscontroles. Dat is onder meer het geval in Duitsland. In Oostenrijk mogen flitspalen dan weer wél, maar mobiele snelheidscontroles niet gemeld worden. Zwitserland is een apart geval. Daar mogen we zelfs geen navigatiesysteem in de auto hebben dat ons kan verwittigen voor niet alleen mobiele snelheidscontroles maar zelfs niet voor vaste flitspalen. Zo een navigatiesysteem mogen we in Zwitserland zelfs niet opgeborgen in de auto bij hebben. Een overtreding wordt in Zwitserland niet alleen zwaar beboet, het toestel zelf wordt er zelfs in beslag genomen. In buurlanden als Nederland, Engeland, en Frankrijk lopen we geen enkel gevaar.


Kies voor gps met krachtige navigatiestem


Wanneer je besloot een een navigatietoestel voor je wagen aan  te schaffen, kies er dan een met een krachtige stem. Wil je een navigatiesysteem waarmee je ook draadloos kan telefoneren, dan moet jouw gps- toestel uitgerust zijn met een bluetooth functie.


Garmin Nüvio 2340 met uitstekende prijs/kwaliteit


Eén van de goedkoopste, maar daarom zeker niet minderwaardige gps- toestellen is de Garmin nüvi 2340. Het betreft een opvallend gebruiksvriendelijk toestel. Na het ingeven van jouw eindbestemming, kan je verschillende routes uitstippelen. Dit toestel is uitgerust met een scherm van 4,3 inch en laat ons toe de route in portretmodus te bekijken tijdens een wandeling. Is uitgerust met alle kaarten van West- Europa. Toestel met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
  • Richtprijs: vanaf 169 euro.
Navignon 70 met duidelijk scherm


Toestel met een duidelijk 5 inch scherm en bijzonder gebruiksvriendelijk. Heeft een extra ingebouwde functie dat ons op de hoogte brengt van files en bij iedere aanwijzing worden ook de straatnaamborden vermeld.
  • Richtprijs: vanaf 189 euro.
Tom Tom Go Live 825 met uitstekende interface


Door vele verbruikersorganisaties uitverkozen tot beste koop. Toestel met uitstekende interface, waardoor we gemakkelijk tussen de verschillende schermen kunnen navigeren om onze route uit te stippelen. Uitstekende geluidsvolume met duidelijk verstaanbare Vlaamse stem. Perfect leesbaar scherm van 5 inch.
  • Richtprijs: vanaf 250 euro.
  • Navigatiesytemen (300x250)

Reacties