Zo kiezen we de goedkoopste printer

De meerderheid der landgenoten die over een computer beschikt, hebben meestal ook een printer in huis. Het printeraanbod was dan ook nooit eerder zo groot als vandaag. De huidige generatie printers is in niets meer te vergelijken met de oudere printers, die alleen maar konden afdrukken. De all-in- one printers zijn dan ook populaider dan ooit Niet zo verwonderlijk, want met zo'n toestel heb je niet alleen de beschikking over een printer, maar kan je meteen ook zowel kopiëren als scannen. Op wat moeten we letten  om uit het uitgebreide aanbod printers het goedkoopste toestel te kiezen? 


De stijgende populairteit van deze all- in- one printers is er de oorzaak van dat klassieke toestellen die alleen maar kunnen  afdrukken, nog nauwelijks te vinden zijn. All- in- one printers bieden ons immers drie toestellen in één, en door de toenemende vraag worden ze alsmaar goedkoper. Ben je op zoek naar een nieuwe printer, dan is uiteraard niet alleen het prijskaartje belangrijk. Want dan mag deze all- in- one printer nog zo voordelig zijn, even belangrijk is ongetwijfeld de vraag hoe het met de kwaliteit van zijn  afdrukken gesteld is? En  hoeveel kost een afdruk met deze printer in vergelijking met een klassiek toestel dat alleen maar kan afdrukken?

Complete standaard printer voordelig


Het prijskaartje van deze all- in- one printer oogt bijzonder aantrekkelijk. Een goede standaard printer die ook kan  kopiëren en scannen, heb je al vanaf zestig euro. Deze toestellen zijn meestal uitgerust met een USB- camera aansluiting en  een geïntegreerde geheugenkaartlezer met een voorbeeldweergave tot 2,5 inch. Op de geheugenchip waarmee de digitale camera is uitgerust, kunnen we onze scans bewaren en rechstreeks foto's  afdrukken. Voor deze job moet onze computer zelfs niet eens ingeschakeld worden.

Het kan ook duurder

Het kan uiteraard ook duurder. Frabrikanten  van  printers brachten een all- in- one printer op de markt die is uitgerust met een WLAN- module. Deze brengt een draadloze radioverbinding tot stand met jouw notebook of met andere computers thuis en/of op kantoor. Zo ben je verlost van die knoerd kabels, en moet jouw printer niet zo nodig in de buurt van jouw kantoor te staan.
  • Richtprijs: vanaf 90 euro.

Dubbelzijdig afdrukken


Duurdere printers zijn ook in staat om, met een uitstekende kwaliteit, dubbelzijdig af te drukken. Dergelijke versies zijn uitgerust met een scherm van maar liefst vijf inch, en een frontale documenten invoer. De resolutie stijgt naarmate de prijs de  van de printer de hoogte ingaat.
  • Richtprijs: vanaf 125 euro.

Verschil in afdruksnelheid

 

De printkwaliteit van deze all- in- one printers is uitstekend, ook bij het afdrukken van foto's en dit zowel bij de goedkoopste als de duurdere toestellen. Verschillen tussen beiden moeten we in eerste instantie zoeken bij hun afdruksnelheid en/of  de papierinvoer. De drukkosten verschillen van toestel tot toestel en er bestaan natuurlijk prijsverschillen tussen een wit- zwarte en een kleurenafdruk. Het afdrukken wordt goedkoper naarmate de prijs van onze printer stijgt.

Reacties