Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kiezen we de goedkoopste vaatwasser

De vaatwasser is uit onze keuken niet meer weg te denken, dit toestel bespaart ons niet voor niets handenvol tijd. Dankzij zijn groeiende populairiteit onderging dit toestel een geweldige evolutie. Fabrikanten brengen meer en meer energiezuinige en milieuvriendelijke vaatwassers op de markt.  Zij die over een beperkte ruimte beschikken, moeten het voortaan ook niet meer zonder vaatwasser doen. Voor hen is er de mini- vaatwasser met maximale waskracht. Hoe kiezen we de energiezuinigste (mini) vaatwasser met de beste wasresultaat, en op wat moeten we letten om zo lang mogelijk van onze  vaatwasser te kunnen genieten?
Tot voor enkele jaren stonden velen wantrouwig tegen de aankoop van een (mini)vaatwasser. De jongste generatie vaatwassers werd energiezuiniger. Dat ging uiteindelijk zelfs zo ver dat, bij een efficiënt gebruik van onze (mini) vaatwasser, we zuiniger machinaal kunnen afwassen dan met de hand. Voor zo’n handmatige afwas hebben we warm zeep- en spoelwater nodig. Voor een doeltreffende afwas, moeten we het warme water minstens één maal vervangen. Zo gebruiken we al vlug tien liter warm water, en dat is in de meeste gevallen zelfs méér dan het dubbele, van de huidige generatie (mini) vaatwassers. De jongste vaatwassers werken niet alleen stukken efficiënter, ze zijn ook opvallend zuinig in verbruik.

Minder energie voor beter resultaat


Een vaatwasser van zo’n tien jaar geleden is in niets te vergelijken met de huidige toestellen. Tien jaar geleden had onze vaatwasser nog minstens anderhave liter water nodig voor één afwas. Dat is vandaag geslonken tot amper één halve liter, en ook het energieverbruik ging drastisch omlaag. Onze vaatwassers hebben nu genoeg aan amper 0,125 kwh per afwas, tegenover 0,6 kwh of méér dan het dubbele van tien jaar geleden. Met dit opvallend lager energie- en waterverbruik verbeterde zowel het was- als droogresultaat opmerkelijk. De huidige vaatwassers bieden ons ook veel meer plaatsruimte en zijn stukken gebruiksvriendelijker.

Slimme vaatwassers

 

Bij de jongste (mini) vaatwassers bepalen sensoren zowel de meest ideale beladings-  als vervuilingsgraad van onze en bepalen ze zélf de nodige hoeveelheid water voor een perfecte vaat. De ideale temperatuur en wasprogramma wordt door de slimme vaatwasser automatisch ingesteld. De meeste vaatwassers kunnen nu zelfs vooraf geprogrammeerd worden. Sensoren houden het water steeds op de meest geschikte temperatuur. Dat is niet alleen energiebesparend maar zo krijgt onze vaat ook met veel minder slijtage af te rekenen.

Uniek sproeisysteem

 

Omdat de meeste vaatwassers uitgerust zijn met een uniek sproeisysteem, wordt onze vaat beter gereinigd dan ooit. Dit systeem bestaat uit een tiental sproeiers met directe inspuiting, op die plaatsen waar ze het meest nodig zijn. Met een lager energie- en waterverbruik bekomen we dus een beter wasresultaat. Spoelenvoor we onze vaatwasser vullen is niet meer nodig, evenmin afdrogen. Dankzij een aangepast droogsysteem haal je jouw afwas poederdroog uit jouw vaatwasser zonder enig spoor van reinigingsmiddel of wat dan ook na te laten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…