Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kiezen we de goedkoopste vaatwasser

De vaatwasser is uit onze keuken niet meer weg te denken, dit toestel bespaart ons niet voor niets handenvol tijd. Dankzij zijn groeiende populairiteit onderging dit toestel een geweldige evolutie. Fabrikanten brengen meer en meer energiezuinige en milieuvriendelijke vaatwassers op de markt.  Zij die over een beperkte ruimte beschikken, moeten het voortaan ook niet meer zonder vaatwasser doen. Voor hen is er de mini- vaatwasser met maximale waskracht. Hoe kiezen we de energiezuinigste (mini) vaatwasser met de beste wasresultaat, en op wat moeten we letten om zo lang mogelijk van onze  vaatwasser te kunnen genieten?
Tot voor enkele jaren stonden velen wantrouwig tegen de aankoop van een (mini)vaatwasser. De jongste generatie vaatwassers werd energiezuiniger. Dat ging uiteindelijk zelfs zo ver dat, bij een efficiënt gebruik van onze (mini) vaatwasser, we zuiniger machinaal kunnen afwassen dan met de hand. Voor zo’n handmatige afwas hebben we warm zeep- en spoelwater nodig. Voor een doeltreffende afwas, moeten we het warme water minstens één maal vervangen. Zo gebruiken we al vlug tien liter warm water, en dat is in de meeste gevallen zelfs méér dan het dubbele, van de huidige generatie (mini) vaatwassers. De jongste vaatwassers werken niet alleen stukken efficiënter, ze zijn ook opvallend zuinig in verbruik.

Minder energie voor beter resultaat


Een vaatwasser van zo’n tien jaar geleden is in niets te vergelijken met de huidige toestellen. Tien jaar geleden had onze vaatwasser nog minstens anderhave liter water nodig voor één afwas. Dat is vandaag geslonken tot amper één halve liter, en ook het energieverbruik ging drastisch omlaag. Onze vaatwassers hebben nu genoeg aan amper 0,125 kwh per afwas, tegenover 0,6 kwh of méér dan het dubbele van tien jaar geleden. Met dit opvallend lager energie- en waterverbruik verbeterde zowel het was- als droogresultaat opmerkelijk. De huidige vaatwassers bieden ons ook veel meer plaatsruimte en zijn stukken gebruiksvriendelijker.

Slimme vaatwassers

 

Bij de jongste (mini) vaatwassers bepalen sensoren zowel de meest ideale beladings-  als vervuilingsgraad van onze en bepalen ze zélf de nodige hoeveelheid water voor een perfecte vaat. De ideale temperatuur en wasprogramma wordt door de slimme vaatwasser automatisch ingesteld. De meeste vaatwassers kunnen nu zelfs vooraf geprogrammeerd worden. Sensoren houden het water steeds op de meest geschikte temperatuur. Dat is niet alleen energiebesparend maar zo krijgt onze vaat ook met veel minder slijtage af te rekenen.

Uniek sproeisysteem

 

Omdat de meeste vaatwassers uitgerust zijn met een uniek sproeisysteem, wordt onze vaat beter gereinigd dan ooit. Dit systeem bestaat uit een tiental sproeiers met directe inspuiting, op die plaatsen waar ze het meest nodig zijn. Met een lager energie- en waterverbruik bekomen we dus een beter wasresultaat. Spoelenvoor we onze vaatwasser vullen is niet meer nodig, evenmin afdrogen. Dankzij een aangepast droogsysteem haal je jouw afwas poederdroog uit jouw vaatwasser zonder enig spoor van reinigingsmiddel of wat dan ook na te laten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…