Zo kies je de goedkoopste scooterverzekering


De scooter is terug van lang weggeweest,  en is populairder dan ooit, vooral bij jongeren. Ben jij ook van plan een scooter te kopen, vergeet dan zeker niet een aangepaste scooterverzekering af te sluiten. Die is ook in ons land verplicht. Hoe kiezen we de goedkoopste scooterverzekering, en op wat moeten we letten bij het afsluiten van zo'n verzekering? Welke factoren bepalen de premie van onze scooterverzekering?

Precies zoals een autoverzekering, is een scooterverzekering zeker geen overbodige luxe, integendeel. Scooterrijders behoren tot de zwakke weggebruikers. Worden zij bij een ongeval betrokken, dan zijn zowel de materiële als de lichamelijke schade niet te overzien. Een scooterverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) is verplicht. Jij wil je maximaal beschermen, zonder je blauw te betalen? Ga dan op zoek naar de goedkoopste scooterverzekering!

 

Kijken en vergelijken doet besparen


Verzekeraars bieden verschillende verzekeringsformulues voor jouw scooter aan. Kijken en vergelijken doet ook hier heel wat beld besparen. Het internet is daarvoor hét aangewezen kanaal. Beperk jouw zoektocht naar de goedkoopste scooterverzekering echter niet tot uitsluitend tot het bedrag van de verzekeringspremie. Leg zeker ook de dekking van de verschillende scooterverzekeringen naast elkaar. Het is immers belangrijk wat er in jouw verzekeringsformule gedekt is en wat niet.

Welke schade dekt jouw scooterverzekering? 

Precies zoals bij onze autoverzekering, is ook bij een scooter een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid verplicht. Wordt je verantwoordelijk gesteld voor een ongeval met derden, dan zal jouw verzekeraar zowel de materiële schade als het lichamelijk leed van de tegenpartij vergoeden. Bij een BA- scooterverzekering wordt jouw persoonlijke schade echter niet vergoed. Wil je dit laatste risico niet lopen, dan zal je een meer uitgebreide en dus duurdere scooterverzekering moeten afsluiten.


Goedkoopste scooterverzekering


De verplichte BA- scooterverzekering die enkel alle schade aan de tegenpartij zal vergoeden is veruit de goedkoopste scooterverzekering. Welke scooterverzekering uiteindelijk het best bij jou past, hangt af van de waarde van jouw scooter en van het risico dat je wilt lopen. De scootervereniging met uitgebreide dekking die naast de tegenpartij ook jouw schade zal betalen, is uiteraard ook het duurst. 

Welke factoren bepalen de verzekeringspremie?


De premie van jouw scooterverzekering hangt van verschillende factoren af, in de eerste plaats van het soort scooterverzekering dat je wil afsluiten. Daarnaast is ook het merk, het type en het bouwjaar van jouw scooter van belang voor het bepalen van jouw premie, evenals jouw leeftijd en woonplaats.

Reacties