Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kies je de goedkoopste scooterverzekering


De scooter is terug van lang weggeweest,  en is populairder dan ooit, vooral bij jongeren. Ben jij ook van plan een scooter te kopen, vergeet dan zeker niet een aangepaste scooterverzekering af te sluiten. Die is ook in ons land verplicht. Hoe kiezen we de goedkoopste scooterverzekering, en op wat moeten we letten bij het afsluiten van zo'n verzekering? Welke factoren bepalen de premie van onze scooterverzekering?

Precies zoals een autoverzekering, is een scooterverzekering zeker geen overbodige luxe, integendeel. Scooterrijders behoren tot de zwakke weggebruikers. Worden zij bij een ongeval betrokken, dan zijn zowel de materiële als de lichamelijke schade niet te overzien. Een scooterverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) is verplicht. Jij wil je maximaal beschermen, zonder je blauw te betalen? Ga dan op zoek naar de goedkoopste scooterverzekering!

 

Kijken en vergelijken doet besparen


Verzekeraars bieden verschillende verzekeringsformulues voor jouw scooter aan. Kijken en vergelijken doet ook hier heel wat beld besparen. Het internet is daarvoor hét aangewezen kanaal. Beperk jouw zoektocht naar de goedkoopste scooterverzekering echter niet tot uitsluitend tot het bedrag van de verzekeringspremie. Leg zeker ook de dekking van de verschillende scooterverzekeringen naast elkaar. Het is immers belangrijk wat er in jouw verzekeringsformule gedekt is en wat niet.

Welke schade dekt jouw scooterverzekering? 

Precies zoals bij onze autoverzekering, is ook bij een scooter een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid verplicht. Wordt je verantwoordelijk gesteld voor een ongeval met derden, dan zal jouw verzekeraar zowel de materiële schade als het lichamelijk leed van de tegenpartij vergoeden. Bij een BA- scooterverzekering wordt jouw persoonlijke schade echter niet vergoed. Wil je dit laatste risico niet lopen, dan zal je een meer uitgebreide en dus duurdere scooterverzekering moeten afsluiten.


Goedkoopste scooterverzekering


De verplichte BA- scooterverzekering die enkel alle schade aan de tegenpartij zal vergoeden is veruit de goedkoopste scooterverzekering. Welke scooterverzekering uiteindelijk het best bij jou past, hangt af van de waarde van jouw scooter en van het risico dat je wilt lopen. De scootervereniging met uitgebreide dekking die naast de tegenpartij ook jouw schade zal betalen, is uiteraard ook het duurst. 

Welke factoren bepalen de verzekeringspremie?


De premie van jouw scooterverzekering hangt van verschillende factoren af, in de eerste plaats van het soort scooterverzekering dat je wil afsluiten. Daarnaast is ook het merk, het type en het bouwjaar van jouw scooter van belang voor het bepalen van jouw premie, evenals jouw leeftijd en woonplaats.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…