Zo bewaken we onze woning vanop onze vakantiebestemming

Wanneer we met vakantie vertrekken, doen we er alles aan om onze woning zo veilig mogelijk achter te laten. We kunnen dan eventueel beroep doen op bereidwillige buren of op de gemeentepolitie, om tijdens onze afwezigheid een oogje in het zeil te houden. Willen we dit zélf doen, zelfs vanop onze buitenlandse vakantiebestemming, dan is ook dat mogelijk met zogenaamde IP- camera's. Met deze toestellen zijn we in staat onze woning vanop afstand te bewaken. Hoe efficiënt zijn deze bewakingscamera's, en welke mogelijkheden bieden ze ons om onze eigendom tijdens onze afwezigheid te bewaken?

In verschillende elektroketens en gespecialiseerde elektronicawinkels wordt het aanbod aan IP- bewakingscamera's alsmaar groter. In hoeverre kunnen we deze IP- camara's vertrouwen om tijdens onze afwezigheid onze woning doeltreffend te bewaken? Vele producenten beloven inderdaad dat we met deze camera's, via het internet, onze eigendommen kunnen bewaken, zelfs vanop onze buitenlandse vakantiebestemming. Hoe gebruiksvriendelijk zijn deze camera's dan wel?

Gebruiksvriendelijkheid laat veel te wensen over

IP- camera's waar we beelden kunnen mee bekijken vanop onze computer, bestaan uiteraard al langer dan vandaag. Willen we onze woning vanop onze buitenlandse vakantiebestemming in de gaten houden, dan is dat uiteraard een ander paar mouwen. Om dit te kunnen realiseren, moeten we via internet kunnen inloggen, en dat is veel moeilijker gezegd dan gedaan. Daar is heel wat computerkennis voor nodig, en dat vormt voor velen dé struikelblok.

Combinatie D- link en aangepaste site wél gebruiksvriendelijk 

Met de Wireless N Home Camera D- link lukt het wel, zelfs erg eenvoudig. De meegeleverde handleiding is duidelijk, zodat de installatie van deze IP- camera binnen enkele minuten geregeld is, zelfs voor diegenen met een eerder bescheiden pc- kennis. We kunnen zelfs op een erg eenvoudige manier via het internet meekijken met de camera. Dat is perfect mogelijk via ID- link, in combinatie met de speciale site http://www.mydlink.eu/.  We maken een gratis account, en met onze gebruikersnaam en passwoord kunnen we vanop onze pc, een smartphone of tablet inloggen. De nodige apps halen we gratis op via app store android. We moeten enkel een internettoegang beschikken. De camera en de router van ons netwerk op je vakantiebestemming moeten daarvoor wél ingeschakeld zijn.

Geschikt voor binnenhuis gebruik

De Wireless N Home Camera D- 930 L van D- link is een gebruiksvriendelijke én betaalbare camera, vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. Willen we op onze vakantiebestemming onze woning van buitenaf in de gaten houden, dan moeten we onze camera beschermen tegen de weersomstandigheden. Dit systeem ook draadloos perfect.
  • Richtprijs Wireless N Home Camera D- 930D- Link: gemiddelde 139 euro.

Reacties