Doorgaan naar hoofdcontent

Werking en toekomst van onze elektrische auto

 
De auto- industrie is er klaar voor, maar toch zal de massaproductie van elektrische auto's ongetwijfeld nog wel enkele jaren op zich laten wachten. Een schrijnend tekort aan oplaadpalen is de oorzaak van deze vertraging. Elektrische auto’s bieden ons nochtans vele voordelen, vooral dan op het vlak van ons leefmilieu. Hoe zit zo'n elektrische wagen in  mekaar en, nog belangrijker, hoe werkt een elektrische auto precies? Hoe ziet de toekomst er uit?Een elektrische auto zit eigenlijk erg simpel in mekaar. Door de afwezigheid van een versnellingsbak, is een elektrische wagen onderhoudsvriendelijk. Daar houdt het niet bij op. Een elektrische auto zorgt voor weinig of geen schadelijke uitstoot, is functioneert opvallend geluidsarm, en dus opvallend milieuvriendelijk. Omdat een elektrische wagen zo goed als geruisloos werkt, komt er bij zijn assemblage weinig of geen isolatie aan te pas.

Elektrische auto op Li- ion batterij


De klassieke bezine- of dieselmotor werd bij een elektrische auto vervangen door een elektrische motor. De milieuvriendelijke elektrische wagen haalt zijn noodzakelijke energie uit een batterij. Deze worden gelijkmatig over het chassis geplaatst. Elektrische wagens maken uitsluitend gebruik van li-ion batterijen. Dat zijn uitzonderlijke lichtgewichten. Niettemin maar leveren ze opvallend veel energie.


Actieradius zakke punt elektrische auto


Toch ligt het zwakke punt van de huidige elektrische auto’s bij zijn batterij. Een doornee elektrische wagen brengt ons met een volle batterij gemiddeld tweehonderd kilometer ver. De duurste exemplaren zijn uitgerust met een Li- ion batterij die pas na vierhonderd kilometer aan een oplaadbeurt toe is.

Elektrische motor met grootse prestaties


 Naast de batterijen, is de elektrische motor het belangrijkste onderdeel van onze elektrische auto. Tussen de batterij en deze motor staat een stroomomzetter, die de stroom op het gepaste niveau moet brengen.  Moesten de prestaties van elektrische motoren tot voor kort duidelijk onderdoen voor die van benzine- en dielselmotoren, dan is dat nu verleden tijd. Nu al zijn elektrische wagens in staat klassieke auto het nakijken te geven. Wat anders gezegd van elektrische wagens die amper vier seconden nodig hebben om vanuit stilstand een snelheid van honderd kilometer te halen?

 

Toekomst van de elektrische auto


 Zijn er vandaag nauwelijks elektrische auto’s in het dagelijkse verkeer te bespeuren, dan zijn de constructeurs niettemin al volop bezig met het ontwikkelen van de elektrische wagen van de toekomst. De tijd is niet zo ver meer af dat onze auto’s zullen aangedreven worden door zonnepanelen. Daar wordt druk aan gewerkt, zodat een auto op zonne- energie lang geen fictie meer is, maar bijna pure realiteit.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…