Prijzen van een goede gaskachel

Wie denkt er nu in hartje zomervakantie aan de aankoop van een nieuwe gaskachel? Op het eerste gezicht een gek idee, maar wanneer we er wat langer bij stilstaan is het lang niet zo gek dan het wel lijkt. Inderdaad, nu kunnen we rustig onze keuze maken en is het de meest geschikte periode om een maximale korting te bedingen. Wachten we tot het allerlaatste ogenblik om ons oud verwarmingstoestel te vervangen, dan is de leveringstijd ongetwijfeld heel wat langer. In de voor hem druktse periode van het jaar, zal de verkoper ons ook veel moeilijker een korting toekennen. Is dat al het geval, dan zal die zeker heel wat lager liggen dan wanneer we tijdens de zomermaanden een gaskachel kopen. Op wat moeten we letten bij de aankoop van de meest geschikte gaskachel, en hoe situeren zich de prijzen van gaskachels?
Kiezen we voor sfeer en gezelligheid in onze woonkamer, en valt een klassieke open haard niet in onze smaak, dan is een gaskachel een gepast alternatief. Ook hier is de keuze erg uitgebreid. Vooraleer onze definitieve keuze te maken, moeten we ons goed informeren over de verschillende mogelijkheden van een gaskachel.


Gaskachels zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Kiezen we voor sfeer en gezelligheid in onze leefkamer, dan hebben we de keuze uit verschillende mogelijkheden. Velen verkiezen de warme uitstraling van een open haard, maar moeten ervan afzien wegens installatieproblemen. Voor anderen is dan weer de prijs van een open haard de belangrijkste struikelblok. Een gaskachel is dan een goede oplossing. Een gaskachel heeft een lange levensduur en vraagt weinig of geen onderhoud. De jongste generatie gaskachels bestaat uit de meest uiteenlopende modellen, aangepast aan ieders interieur.

Gaskachel installeren door erkend installateur

Voor een maximale veiligheid is het belangrijk dat we ons verwarmingstoestel door een erkend installateur laten plaatsen. Kies zeker voor een gaskachel met waakvlambeveiliging. We moeten er ook voor zorgen dat onze gaskachel jaarlijks een deskundig onderhoud krijgt. Zo zorgen we voor een lange en veilige levensduur van onze gaskachel.

Vuile gaskachel is ongezond

Een slecht onderhouden gaskachel is niet alleen onveilig, maar ook ongezond. Een slecht onderhouden gaskachel heeft een slechte verbranding, waardoor er koolmonoxyde kan vrij komen. Bij een slecht onderhoud van onze gaskachel ligt het rendement heel wat lager. Een vervuilde gaskachel herkennen we aan haar geel optrekkende vlammen.

Kies een gaskachel met voldoende vermogen

Voor een maximaal comfort kiezen we een gaskachel met een aangepast vermogen. Dat drukt de hoeveelheid warmte uit in kilowatt. Dat vermogen hangt in belangrijke mate af van het type woning. Gaat het om een vrijstaande of een rijwoning, of een appartement? Het is logisch dat we bij een vrijstaande of open bebouwing een gaskachel met een grotere capaciteit nodig hebben dan wanneer we in een rijwoning of in een appertement wonen. Door een kachel met een té hoog vermogen verliezen we veel energie.


Kies voor een gaskachel mét keurmerk


We kiezen bij voorkeur voor een gaskachel met het CE keurmerk. Zo zijn we zeker dat het toestel is voorzien van een beveiliging, waarbij de gastoevoer automatisch wordt afgesloten wanneer het vuur om de een of andere reden dooft.


Voordelen van een verwarmingstoestel met vlam

  • Een gezellige warmtebron
  • Ruime keuze aan toestellen en modellen.
  • Perfect regelbare temperatuur;
  • Opvallend energiezuinig.
  • Ideale verwarming voor passiefhuizen of lage energiewoningen.
  • Een gaskachel heeft een reukloze verbranding.
  • Makkelijk te onderhouden.
  • Geen onderhoudsplicht, maar voor de veiligheid is een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan te raden.
  • Een gaskachel is milieuvriendelijk.
  • Prijzen gaskachel: de prijs van een nieuwe gaskachel varieert tussen 499  en 1300 euro. Een goede tweedehands gaskachel kost tussen de 250 en 500 euro. Kopen we onze nieuwe gaskachel tijdens de zomermaanden, dan is een korting tot 25 procent zeker geen uitzondering.

Reacties