Doorgaan naar hoofdcontent

Kwaliteit batterijen voor meer comfort elektrische fiets

Goede batterijen bepalen in belangrijke mate de actieradius én het gebruikscomfort van onze elektrische fiets. Er zijn verschillende soorten batterijen. Het is dan ook de kunst de meest geschikte batterij voor onze elektrische fiets er uit te kiezen. Alle batterijen hebben hun voor- en nadelen. We moeten al deze voor- en nadelen grondig tegen elkaar af te wegen, voor onze definitieve keuze te maken. Het op de juiste manier opladen van onze fietsbatterij bepaald de levensduur van de batterij.  De manier waarop we deze batterijen opladen verschilt van soort tot soort. Wat is dan uiteindelijk de beste batterij voor onze elektrische fiets?Kiezen we bij de aankoop van onze elektrische fiets voor een goedkopere NIMH batterij, of gaan we voor de grotere mogelijkheden van de meer prijzige Li- ionbatterij? Deze laatste wordt meer en meer gebruikt als energiebron voor de alsmaar populairder wordende elektrische fiets.

NIMH-batterijen

NIMH- batterijen moeten het qua populariteit dus meer en meer afleggen tegen de meer geavanceerde Li- ion technologie. Niet verwonderlijk, want deze NIMH- batterijen zijn erg gevoelig aan temperatuurschommelingen. Bij té hoge temperaturen verliezen ze vlug hun energie, hetgeen hun gebruiksvriendelijkheid beslist niet ten goede komt.

Li- ion batterijen

Li- ion batterijen worden de laatste jaren meer en meer gebruikt als energieleverancier voor onze elektrische fietsen. Ze leveren niet alleen meer energie, ze behouden deze ook opmerkelijk langer. We kunnen ze ook veel vaker opladen, en leveren méér energie in een kortere tijdspanne. Deze Li- ionbatterijen zijn weliswaar een stuk duurder, maar dat maken ze ruimschoots goed door hun langere levensduur. Een derde soort batterijen voor elektrische fietsen zijn de Lithium- polymeer batterijen, met een nog grotere capaciteit. Toch worden deze nog maar bitter weinig gebruikt bij elektrische fietsen.

Opladen batterijen

De manier waarop we de batterijen opladen is van groot belang voor hun levensduur. NIMH batterijen worden bij voorkeur steeds volledig opgeladen. Voor het opladen laten we ze eerst volledig afkoelen. 
Voor een langere levensduur van onze Li- ion batterij moet deze steeds tussen de twintig en tachtig procent van hun capaciteit opgeladen worden. Li- ionbatterijen mogen pas dan opgeladen worden als ze volledig zijn leeg gereden. Deze batterijen zijn duurder, maar het prijsverschil met NIMH- batterijen wordt steeds kleiner. Na hun eerste oplaadbeurt, moeten zowel NIMH als Li- ionbatterijen volledig leeg gereden worden. Als gevolg van zijn vele voordelen is de Li- ionbatterij met voorsprong de meest geschikte batterij voor onze elektrische fiets.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…